Yes, vakantie! Tijd om te ontladen en weer op te laden

Kindermassage, een levensbehoefte

Yes, vakantie! Tijd om te ontladen en weer op te laden

Voor sommige delen van het land is de zomervakantie al begonnen. Hier in het noorden moeten we nog een doorzetten. Volgende week is het zover. Eindelijk even ontladen en weer opladen.

In deze drukke weken voor de zomervakantie heb ik een overprikkeld meisje thuis. Er gebeurt van alles en alles is ook zo leuk. Daar wil Esmée aan meedoen. Maar op een gegeven moment loopt haar emmertje over. Ze begint boos te reageren en lijkt soms mijlenver weg met haar gedachten. Soms is ze onbereikbaar. Haar lichaam zit vol spanning.

Het toverwoord

Die spanning moet er uit. Rust is het toverwoord bij hooggevoelige kinderen. Maar ik merk dat alleen rust nemen niet genoeg is. Lezen en tv kijken lijken rustige activiteiten. Het verhaal kan spannend of zielig zijn. Je hooggevoelig kind trekt zich die gevoelens erg aan. En ook bij tv kijken komen er op een rap tempo veel beelden op je kind af. Allemaal prikkels die verwerkt moeten worden. Zo gaat je kind toch nog met een ‘vol hoofd’ naar bed. Waardoor slapen en dus ontspannen moeilijk gaat.

Kindermassage

Wij hebben daarom nog een toverwoord, namelijk kindermassage. Ja, ik weet het, ik begin er vaak over 🙂 Maar het werkt. En ik gun jou ook zo de mooie uitwerkingen van kindermassage.
Jouw kind vind het vast heerlijk wanneer je even over zijn of haar rug wrijft. Of wat dacht je van de voetjes masseren. Onbewust doe je het waarschijnlijk al vaak. Je kind voelt zich hierdoor veilig bij jou en ontspant. Aanraking is belangrijk, het is zelfs een levensbehoefte. Blijf deze kleine momenten met je kind daarom koesteren.

Ontspanning, ja dat levert kindermassage jullie op. Het knuffelhormoon oxytocine komt bij jullie beide vrij. Hierdoor krijg je dat blije en ontspannen gevoel van binnen. Veel mensen denken dat dit het is. Dat dit is wat kindermassage doet. Maar er is nog veel meer. Betere concentratie, minder agressief gedrag, versterkt het immuunsysteem, zorgt voor meer zelfvertrouwen en betere schoolresultaten zijn een aantal voordelen. Kindermassage is een kleine moeite met een groot resultaat.

Wij gaan er mee door in de vakantie. Zodat Esmée het nieuwe schooljaar uitgerust kan beginnen. Zo blijft het een mooie gewoonte. Het hoort gewoon bij onze dag.

Wat ga jij doen om deze zomervakantie te ontladen en weer op te laden? Ik ben benieuwd naar de manieren die voor jullie werken.

Fijne vakantie ♥

Liefs Sjoukje

Affirmatieplan voor kinderen

 

Share the love

About the Author

Hoi! Ik ben Sjoukje. Happy hooggevoelig ♥ Als kindercoach ondersteun ik kinderen hun hooggevoeligheid om te zetten van een last naar een unieke kracht in hun leven. Samen gaan we op zoek naar de magie! Kinderen hebben het recht om te stralen!

Leave a Reply 0 comments

Leave a Reply: