Verzwaringsdeken voor hooggevoelige personen

Verzwaringsdeken voor een goede nachtrust

Verzwaringsdeken voor een goede nachtrust

Stel je eens voor…

Je slaapt als een roosje, je wordt uitgerust wakker, je voelt je fitter…

Dit heb ik me al duizend keer voorgesteld. Maar in het echte leven lukte dat niet echt.

Tot nu…

Wat doe ik nu anders dan anders?

Ik slaap onder een verzwaarde deken. Holy moly, wat een verschil!

Slapen onder een verzwaringsdeken voelt als een veilige knuffel. Ze helpen je om sneller in slaap te komen, je slaapt dieper en het helpt stress verminderen.

Wat is een verzwaringsdeken?

Een zware deken, dat is een verzwaringsdeken. Geen poespas dus.

Ze zijn tussen de 3 en 15 kilo zwaar. En juist die druk die je voelt heeft een kalmerend effect.

Door de druk zorgt het verzwaringsdeken ervoor dat je lichaam meer serotonine vrijgeeft. Serotonine is een gelukshormoon!

Maar er komt ook meer melatonine vrij. Je weet wel, dat stofje dat je lichaam het signaal geeft dat het tijd is om te gaan slapen.

Goed slapen is belangrijk. Het is de tijd dat je prikkels kan loslaten. Lukt dit niet goed dan heb je daar de volgende dag weer last van. En zo bouwt de spanning in je lichaam zich elke dag een beetje meer op.

Een verzwaringsdeken helpt dus goed te slapen en te ontprikkelen. Dat moest ik natuurlijk zelf testen. Dit is mijn deken en je ziet dat ik de deken moet delen met nog een liefhebber.

Verzwaarde deken voor hooggevoelige kinderen

Wat heerlijk!

Ik heb gekozen voor de Luna Blanket van Litollo. Deze verzwaringsdeken is gemaakt van bamboe dat het luchtig houdt en waardoor je het niet te warm krijgt.

Litollo verzwaringsdeken luna blanket

Bij deze verzwaringsdeken ontbreekt nog één ding, een hoes. Daarom heb ik een fleece hoes erbij gekocht. Heerlijk zacht dus! Misschien is dat wel de reden dat Esmée er graag onder ligt.

Litollo fleece hoes voor verzwaringsdeken

En stiekem gebruik ik de verzwaringsdeken niet alleen om onder te slapen. Om te ontprikkelen kijk ik ’s avonds een serie onder mijn heerlijke deken.

Esmée is ook fan, ze kruipt gezellig naast me en is ook helemaal verkocht. De volgende stap, nog eentje erbij voor haar.

En jij? Heb jij ervaring met een verzwaringsdeken?

Lekker slapen!

Liefs Sjoukje

 

Door de zwaarte van de deken valt deze helemaal om het lichaam heen:

Verzwaringsdeken, voor een goede nachtrust

Share the love

About the Author

Hoi! Ik ben Sjoukje. Happy hooggevoelig ♥ Als kindercoach ondersteun ik kinderen hun hooggevoeligheid om te zetten van een last naar een unieke kracht in hun leven. Samen gaan we op zoek naar de magie! Kinderen hebben het recht om te stralen!