Toverkloppen, een simpele tool om emotionele blokkades te bevrijden

EFT voor kinderen

Toverkloppen, een simpele tool om emotionele blokkades te bevrijden.

Heb je al eens gehoord van toverkloppen?

Toverkloppen, zo noem ik het wanneer ik met kinderen werk. Maar eigenlijk heet het EFT. Misschien komt dat je vaag bekend voor.

EFT staat voor Emotional Freedom Techniques en is een kloptechniek waarmee je zowel lichamelijke als emotionele blokkades op kunt ruimen. Het staat ook wel bekend als Tapping.

Waarom zou je EFT in willen zetten?

Onze kids maken heel wat mee. Niet altijd even leuk. Vervelende of zelfs traumatische ervaringen.

Er kunnen angsten ontstaan. Zoals angst voor spinnen, slangen, hoogte etc.

Er kan dus een behoorlijke lading op deze onderwerpen bij kinderen zitten. Dit kan ze belemmeren in hun dagelijks leven.

Met EFT wordt de verbinding losgemaakt tussen de vervelende ervaringen en de emotionele herinnering daaraan. De ervaring blijft natuurlijk, maar de lading verdwijnt. Je kind kan naar de ervaring kijken zonder angst. Het voelt als een opluchting, een bevrijding.

Klop, klop!

Misschien klinkt het een beetje moeilijk en weet je niet zo goed hoe je moet beginnen. Hulp is binnen handbereik in de vorm van een kort maar krachtig boek.

Klop, Klop! EFT voor kinderen van Theo Legters. De ondertitel zegt alles: Kinderen bevrijden zich van emotionele blokkades.

Wanneer ik ga toverkloppen met kinderen pak ik altijd dit boekje erbij. Het legt kinderen op een gemakkelijk manier uit wat we precies gaan doen. Natuurlijk doe ik zelf mee en ondersteun kinderen. Maar om foto’s uit dit boekje te zien van een ander kind die op de specifieke punten klopt geeft een bepaalde geruststelling. “Ooo, meer kinderen doen dit!”

Met EFT heb je een tool in handen waardoor je kind zelf angst, verdriet of boosheid kan laten verdwijnen. Je kind maakt zichzelf rustig. Kortom je kind voelt zich goed.

Energie

Alles draait om energie. Theo Legters legt dit uit met een mooi voorbeeld van de tuinslang. Wanneer je je niet goed voelt dan blokkeert energie in je lichaam. Voor even is dit niet erg maar wat gebeurt er als je teveel energie te lang blokkeert?

Yes, denk maar aan die tuinslang. Het water moet er een keer uitstromen. Gebeurt dit niet dan kan de slang knappen.

En dat gebeurt er ook met ons. We voelen ons steeds minder goed en we kunnen er zelfs ziek van worden.

Met EFT kan je hier iets aan doen. Met EFT ga je de energie die vast zit loskloppen.

Is het zo simpel? Ja, vooraf bepaal je aan de hand van een gevoelsmeter hoe je kind zich voelt over een bepaalde situatie. Dit geeft je een goede indicatie hoe je kind zich echt voelt. Vanaf hier kun je samen gaan kloppen om de wijzer van de gevoelsmeter naar het groene gedeelte te krijgen.

Waar klop je dan?

Er zijn acht plekken die je in één ronde gaat kloppen. De karate-chop is het startpunt. Dit is de zijkant van de hand. Daarna zijn dit de punten: begin van je wenkbrauw, naast je ogen, onder je ogen, onder de neus, op je kin, bovenaan je borst net onder je sleutelbeen en als laatste het plekje onder je arm.

Je klopt elke keer 6 of 7 keer op ieder plekje. Ben je klaar met een ronde? Adem langzaam diep in door je neus en adem langzaam uit door je mond. Op deze manier klop je de vastzittende energie los en kan deze doorstromen.

Deze rondes herhaal je samen met je kind totdat je kind zich goed voelt.

Misschien kan je bijna niet geloven dat het zo simpel is. Ik kan je uit eigen ervaring vertellen dat het werkt. Het is zo simpel maar je kind heeft met EFT een tool voor het leven. En het leuke is, met het boek “Klop, klop!” kan je het je kind thuis aanleren.  

Rustig worden

In mijn sessies met kids gaan we op zoek naar de dingen waardoor we overspoeld raken. En daartegen over staat natuurlijk de dingen waardoor we ontprikkelen.

“Wanneer ik zachtjes op mijn hoofd klop word ik rustig”, vertelt een meisje me. Wat mooi!

We hadden het voor die tijd nog nooit over toverkloppen gehad, ze had het zelf ontdekt.

Het lucht op en geeft rust.

Was jij al bekend met toverkloppen, EFT voor kinderen?  

Voor mij mag “Klop, klop!” niet ontbreken in de Happy Kids Bookclub. Ga jij aan de slag met dit krachtige boek?

Liefs Sjoukje

 

Affirmatieplan voor kinderen

Share the love

About the Author

Hoi! Ik ben Sjoukje. Happy hooggevoelig ♥ Als kindercoach ondersteun ik kinderen hun hooggevoeligheid om te zetten van een last naar een unieke kracht in hun leven. Samen gaan we op zoek naar de magie! Kinderen hebben het recht om te stralen!