Top 5 boeken over hooggevoelige kinderen

Boekentips hooggevoelige kinderen

Mijn top 5 boeken over hooggevoelige kinderen

Lezen, ik hou er van! Ik lees graag en veel. Dit lukt niet altijd want een gezinsleven is ook druk. Maar tijd voor onszelf is zo belangrijk. En misschien is het voor jou tijd om meer te weten te komen over hooggevoeligheid. Om zo je hooggevoelig kind beter te kunnen ondersteunen. Waar begin je dan? Welk boek moet je lezen? Hier is mijn top 5!

Top 5 favoriete boeken over hooggevoelige kinderen:

1. Hoogsensitieve kinderen van Esther Bergsma
Nee, het boek van Elaine Aron staat bij mij niet op nummer 1. Afgelopen jaar heb ik het boek “Hoogsensitieve kinderen” gelezen en ik was helemaal onder de indruk. Een makkelijk te lezen boek waarin alles staat wat je moet weten. Compleet dus. Je zult zoveel herkenning en erkenning uit dit boek halen. Voor mij dus de nummer 1.Hooggevoelige kinderen

2. Leven met hooggevoelige kinderen van Susan Marletta-Hart
Ook een topper! Susan Marletta-Hart beschrijft zo goed wat het precies inhoudt om hooggevoelig te zijn. Waar kun je tegen aan lopen in het leven van alledag? Dat komt aan de orde, van vroege jeugd tot adolescentie. Met 24 oefeningen die je samen met je kind kan proberen om beter met hooggevoeligheid om te gaan.Hooggevoelige Kinderen

3. Het hoogsensitieve kind van Elaine Aron
Elaine Aron mag niet ontbreken in mijn top 5. Zij is de grondlegster van het begrip HSP. In dit boek wil Elaine voorkomen dat een hooggevoelig kind als “probleemkind” wordt bestempeld. Een boek met goede adviezen. “Help je kinderen op te groeien in een wereld die hen overweldigt” is de ondertitel. En dat is precies waar het boek je mee helpt.Het hoogsensitieve kind

4. Gevoelige kinderen van Anne Marie van Bilsen
Dit boek is een echte inspiratiebron voor mij geweest. En ik hoop ook voor jou. Het boek bevat zoveel mooie oefeningen die je samen met je kind kunt doen om je kind echt te ondersteunen. Ik ben zo blij dat kindermassage en aromatherapie aan bod komen. Onderdelen die ik ook zelf in mijn praktijk gebruik en de resultaten zijn verbluffend.

Gevoelige kinderen

5. Jouw hooggevoelige kind van Sarah Wiseman
De ondertitel van dit boek is: “Help je kind om te gaan met energetische vermogens”. Kinderen nemen verschillende vormen van energie waar. Ziet of hoort jouw kind opa of oma? Terwijl die er niet meer zijn? Dan is dit boek voor jou. In dit boek leer je je kind om zijn energetische vermogen verder te ontwikkelen en de vele prikkels uit de buitenwereld in de juiste banen te leiden.Jouw hooggevoelige kind

Het fluisterkind

Nog een extra boekentip! Het fluisterkind van Janita Venema. Dit boek gaat niet specifiek over hooggevoelige kinderen. Maar dit boek kan zo belangrijk zijn voor ouders. Het geeft zoveel nieuwe inzichten. Kinderen zijn onze spiegels. Wat willen kinderen ons over ons leven vertellen? Heel interessant maar ook erg confronterend. Ik sta anders in het leven door dit boek en vraag me constant af; gaat dit over mij, moet ik hier wat mee? Lees het en ervaar het zelf!Het Fluisterkind

Veel leesplezier!

Liefs Sjoukje

p.s. Wat is jouw favoriete boek?

 

Share the love

About the Author

Hoi! Ik ben Sjoukje. Happy hooggevoelig ♥ Als kindercoach ondersteun ik kinderen hun hooggevoeligheid om te zetten van een last naar een unieke kracht in hun leven. Samen gaan we op zoek naar de magie! Kinderen hebben het recht om te stralen!

Must read! Hoogsensitieve kinderen - www.happyhooggevoeligekids.nl - 12 juli 2018

[…] boek staat op nummer 1 in mijn top vijf boeken over hooggevoelige kinderen. Ik heb dit boek eerder besproken maar omdat het mijn favoriet is wil ik je er graag meer over […]

Comments are closed