Top 3 onmisbare rollerblends voor hooggevoelige kids

Essentiële olie voor hooggevoelige kinderen

3 onmisbare rollerblends voor jouw hooggevoelig kind

Hoe zou het zijn wanneer je altijd een geheim wapen achter de hand hebt? Een geheim wapen dat je in kan zetten wanneer je hooggevoelig kind wat concentratie nodig heeft, ontspanning kan gebruiken of juist meer zelfvertrouwen nodig heeft? Juist ja, essentiële olie, maar dan op een gemakkelijke manier.

Want je wilt niet dat je kind zit te knoeien met essentiële olie. En voor jezelf is het ook niet fijn. Je kind wil net even niet stil staan, je handen zitten onder de olie, het is één grote knoeiboel.

Roller to the rescue!

Wat is een roller, vraag je je misschien af. Essentiële oliën kun je door middel van een roller aanbrengen op de huid. In een roller wordt de essentiële olie verdund met een draagolie, zoals amandel- of jojobaolie. Op deze manier is het veilig voor kinderen om te gebruiken.

Ja, echt, rollers maken het leven van drukke mama’s zoveel makkelijker. De olie is gemakkelijk aan te brengen en het allerbeste van rollers? Je kind kan de roller gewoon mee naar school nemen. Zit je kind in een spannende situatie of is de concentratie even verdwenen net wanneer je kind dit zo hard nodig heeft? Pak die roller uit de tas en rollen maar!

Vandaag deel ik graag mijn top 3 rollerblends voor hooggevoelige kinderen met jou.

Slapen

Ontspanning is nog wel een dingetje voor hooggevoelige kinderen. De zintuigen staan altijd op scherp. Je kunt je vast wel voorstellen dat dit ontzettend veel energie kost.
Het loslaten van de vele prikkels die je kind gedurende de dag opdoet is belangrijk om goed te kunnen slapen. Dit lukt niet altijd. Ik zie dan ook vaak dat slapen met stip op nummer één staat wanneer ik ouders vraag waar hun hooggevoelig kind het meeste mee zit. Een roller om goed te kunnen slapen mag dan ook niet ontbreken in deze top drie onmisbare rollerblends.

Wat zit er in deze roller? Welkom Cedarwood en Lavendel. De oliën bij uitstek voor een rustgevende sfeer. Lavendel is de meest bekende essentiële olie en zorgt ervoor dat je kind heerlijk rustig wordt. Waarschijnlijk vallen die oogjes van Lavendel alleen al langzaam dicht 🙂
Maar we hebben nog een troef achter de hand: Cedarwood. Cedarwood zorgt ervoor dat je melatonine aanmaakt waardoor je goed kan slapen. Ook zorgt deze olie ervoor dat je gedachten rustiger worden. Ideaal voor onze hooggevoelige kinderen die zoveel piekeren en dit vaak niet los kunnen laten voor het slapen gaan.

Hoe maak je de roller? Voeg 10 druppels Cedarwood en 10 druppels Lavendel toe aan je roller en vul de rest van je roller aan met een draagolie. Rol je slaapmengsel onder de voeten, binnenkant pols en achter in de nek.

De combinatie Lavendel en Cedarwood doet het niet alleen goed in een roller. Ook in de diffuser is dit een topper.

Focus

Concentratie vervliegt snel bij hooggevoelige kinderen. Overal zijn prikkels. Je kind merkt alles op. Je kind kan daardoor snel afgeleid zijn. En tijdens belangrijke momenten op school, zoals bij een toets, wil je dat natuurlijk liever niet. Tijd om een focusroller te maken.

Wat zit er in deze roller? Deze fijne combinatie: Peppermint en Lemon. Peppermint geeft je kind echt een oppepper. En zorgt er daardoor voor dat de aandacht weer daar is waar het moet zijn. Zelf wissel ik Lemon af met Orange. Citrusoliën zijn echte vrolijkmakers. Laat je kind kiezen, welke vindt je kind het fijnst?

Hoe maak je deze roller? Voeg 5 druppels Peppermint en 10 druppels Lemon of Orange toe aan je roller en vul de rest van je roller aan met een draagolie. Let er op zonnige dagen op dat je geen citrusoliën op de huid gebruikt. Je huid kan dan sneller verbranden of er kunnen rare vlekken ontstaan. Dit wil je natuurlijk voorkomen.

Is het zonnig? Start dan met de diffuser ’s ochtends vroeg met deze combinatie.

Wil je het nog gemakkelijker? Wat dacht je van Brain Power? Dit is een blend speciaal om je gedachten te verhelderen en zorgt voor meer focus.

Zelfvertrouwen

Ieder kind kan soms wel wat extra zelfvertrouwen gebruiken. Hiervoor gebruik ik graag de volgende oliën: Frankincense, Sacred Mountain of Valor. Dit zijn fijne oliën voor hooggevoelige kinderen. Ik maak meestal met één van deze oliën een roller. Esmée haar favoriet? De roller met Sacred Mountain. Deze olie geeft haar een gevoel van kracht en veiligheid. De olie is erg aardend.

Valor staat bekend als moed in een flesje. Dat zegt eigenlijk al genoeg. En er is zelfs een Valor roller kan en klaar te koop. Makkelijker kan het niet.

En Frankincense beschermt je kind tegen prikkels van buitenaf. Deze olie heeft een beschermend en kalmerend effect.

Maak je roller op dezelfde manier als de slaap- en focusroller. Gebruik dan 20 druppels van één olie.

Snottebellen

Ik heb nog een extra rollertip! De Thieves roller is net gelanceerd. Zeker nu de ‘R’ weer in de maand zit is deze onmisbaar. Bacteriën hangen in de lucht en een griepje is snel opgelopen. Met de Thieves roller kun je dit voor zijn. Zeg maar bye, bye, groene snottebellen 🙂

Een roller is een veilige manier voor je kind om essentiële oliën te gebruiken. Je kan de roller aan je kind meegeven naar school en je kind kan zelf rollen wanneer dit even nodig is. Een roller is van glas dus geef de roller voldoende beschermd mee in de tas.

Je geheime wapen altijd achter de hand 🙂

Wat is jouw geheime wapen? Gebruik jij al essentiële oliën? Laat je het me weten in een reactie onder mijn blog?

Liefs Sjoukje

p.s. Wil je meer leren over essentiële olie? Volg dan mijn minicursus, helemaal gratis. Of sluit je aan bij mijn Facebookgroep Happy Kids Olie. Hier vertel ik wat er allemaal mogelijk is en je vindt hier een video waarin ik precies uitleg hoe je nou deze roller gemakkelijk kunt maken. Zie ik je daar?

Essentiële olie minicursus

 

Share the love

About the Author

Hoi! Ik ben Sjoukje. Happy hooggevoelig ♥ Als kindercoach ondersteun ik kinderen hun hooggevoeligheid om te zetten van een last naar een unieke kracht in hun leven. Samen gaan we op zoek naar de magie! Kinderen hebben het recht om te stralen!

Leave a Reply 0 comments

Leave a Reply: