Slapen? Heb je daar een olie voor?

Ben je nou helemaal in de olie?

Ik moet toegeven, ja, dat ben ik.

Ik hield me al een tijdlang bezig met aromatherapie. Daarbij beperkte ik me tot slechts een aantal geuren die zeer geschikt waren voor kinderen. Maar er is zoveel meer. Ik ontdekte de oliën van Young Living en ik voelde direct dat ik aromatherapie binnen mijn praktijk een grotere rol wou geven en naar een hoger plan wilde tillen. Dus ja, ik ben helemaal in de olie. Ik hou er zoveel van dat ik dit met jou wil delen.

Ik richt me natuurlijk, ook met de oliën van Young Living, nog steeds op hooggevoelige kinderen. Maar echt overal is een olie voor. Ik wil de kracht van deze oliën je dan ook niet onthouden. Ik wil je laten zien en ervaren wat deze oliën voor jou en je gezin kunnen betekenen.

Vandaag wil ik beginnen met een probleem dat zoveel kinderen ervaren. Slapen.

Hooggevoelige kinderen kunnen hier echt last van hebben. In slaap komen, doorslapen. Het is lastig om de indrukken van de dag los te laten. Ze piekeren veel, de gedachtestroom stopt nooit. Wat kun je nu met een olie bereiken?

Lavender en Cedarwood zijn ontzettende fijne oliën om hiervoor in te zetten. Van Lavendel weet je waarschijnlijk al dat deze geur rustgevend werkt. Lavendel is ook een natuurlijke ontstekingsremmer. Goed bij bijvoorbeeld blauwe plekken, die we allemaal bij onze kinderen zien opkomen na een valpartij. De olie werkt verfrissend en brengt de geest tot rust. Ja graag! Daar wil ik wel wat van 🙂

Cedarwood is een fijne olie. Ik zeg fijn, maar stinkt wel een beetje. Dus wees voorbereid 🙂 Deze olie werkt ook rustgevend en geeft aarding. Precies wat onze hooggevoelige kinderen nodig hebben. Ook gunstig bij problemen met de luchtwegen.

Deze twee samen zorgen voor een goede nachtrust.

Hoe gebruik je dat? Heel simpel, in de diffuser.
Voeg 2 druppels Lavender en 2 druppels Cederwood toe en diffuse bij het naar bed gaan.

 

 

Ik moet toegeven dat deze combi ook ontzettend goed voor mij is. Want ook ik heb last van slaapproblemen. Ik kom gemakkelijk in slaap. Dus daar ligt het niet aan. Maar dan, dan komen de dromen en word ik vaak vroeg wakker. Te vroeg om al aan de dag te beginnen. De ene keer is dat half twee, een andere keer is het om half vijf. Geen pijl op te trekken dus. Wanneer ik dan weer in slaap doezel is mijn brein al zeer actief en word ik daarna ontzettend vermoeid wakker. Geen fijn (tweede) begin van de dag. Deze oliecombi helpt me om hiermee om te gaan. Geleidelijk heb ik gemerkt dat het beter werd. Zo fijn om de dag “normaal” te beginnen.

Dank je Lavender, dank je Cedarwood!

Waar loop jij tegenaan met slapen? En wat doe je er al aan? Gebruik je ook oliën?

Ik ben benieuwd naar jouw verhaal. Laat een reactie achter onder deze blog.

Sweet dreams!

Liefs Sjoukje

p.s. Wil je meer weten over de oliën die ik gebruik? Kom dan gezellig bij de Happy Kids Olie groep op Facebook. In deze besloten Facebookgroep deel ik mijn ervaring met de oliën. En er is meer! Met mijn gratis minicursus kom je meer te weten over wat essentiële oliën zijn en wat ze voor jouw gezin kunnen betekenen.

Share the love

About the Author

Hoi! Ik ben Sjoukje. Happy hooggevoelig ♥ Als kindercoach ondersteun ik kinderen hun hooggevoeligheid om te zetten van een last naar een unieke kracht in hun leven. Samen gaan we op zoek naar de magie! Kinderen hebben het recht om te stralen!

Leave a Reply 2 comments

Sam - 27 mei 2019 Reply

Ik had een vraag, wat adviseer je als het gaat om de duur van diffuse in een babykamer?

    Sjoukje - 29 mei 2019 Reply

    Hoi Sam, Je kan de diffuser al voor het naar bed gaan aanzetten. Maximaal een half uurtje is voldoende.

Leave a Reply: