Selfcare Saturday – Zorg goed voor jezelf

Zelfzorg samen met je kind

Selfcare Saturday – Zorg goed voor jezelf

Selfcare is belangrijk. Rust pakken, bewegen, gezond eten, kortom je lichaam en geest goed verzorgen. En zeker in deze periode waarbij alles onzeker is, is het belangrijk om ons goed te voelen, goed voor onszelf te zorgen. Op deze manier blijven we gezond en kunnen we er straks weer tegen aan. Want er komt een moment dat alles weer zoals vanouds is. Wat zou het fijn zijn om die nieuwe periode aan te gaan als de beste versie van ons zelf. Dat begint bij zelfzorg.

De komende tijd neem ik je mee naar mijn zelfzorg rituelen. Want ook ik ga deze samen met Esmée een tandje opschroeven. Wat doe ik speciaal voor mezelf en wat doe ik samen met Esmée? Ik geef je mijn tips & tricks.

In deze eerste blog uit de serie selfcare is selflove, wil ik samen met jou gaan bewegen. We zitten nu veel binnen. Misschien verveelt het je al nu je uit voorzorg toch liever binnen blijft. Maar ons lichaam heeft behoefte aan beweging. Hier wordt je lichaam blij van. Daarnaast merk je het misschien ook wel aan je kind. Die energie moet er uit.

Mijn favoriete manier van bewegen zonder dat ik mijn huis uit hoef is yoga. Klinkt saai, maar het kan er intensief aan toegaan. Voeg daar nog eens een beetje humor aan toe en je komt uit bij Adriene. Het maakt Adriene niet uit of je vandaag net begint met yoga of dat je al een expert bent. Zij ontmoet je waar je op dit moment staat. Alles is goed. Jij mag er zijn.

En dat geeft een goed gevoel. Ook al doe je maar vijf minuten een paar oefeningen, het is goed. Maar weet je wat het is? De meeste yogavideo’s van Adriene zijn kort. Je kiest er één uit en je krijgt een goed gevoel over jezelf waardoor je er nog maar één aanklikt. En voordat je het in de gaten hebt heb je je hele lichaam getraind. En by the way, ook je geest. Want yoga maakt je mind leeg. Een heerlijk gevoel.

Je kan kiezen voor een yogaserie met een bepaald thema, zoals angst, stress, rugpijn of je kiest voor een 30 dagen serie. Ieder jaar in januari neemt Adriene je 30 dagen mee met yoga het nieuwe jaar in. Op deze manier start je het jaar goed. Maar eigenlijk is elke dag een mooie nieuwe start toch? En zeker nu. Dus wil je een krachtig lichaam ontwikkelen? Kies dan voor een 30 dagen serie. Het kost je niet veel tijd, maar ik weet zeker dat het je ontzettend veel op gaat leveren.

Home heet de 30 dagen serie van dit jaar. Wat een geweldig thema in deze tijd. There’s no place like home.

Yoga voor kinderen

En hoe zit het dan met de kids? Daar heb ik ook wat voor.

Als ik mijn laptop klaarzet en Adriene begint de les dan komt Esmée vaak even om de hoek kijken. Snel legt ze dan een yogamatje naast die van mij. Zij doet de oefeningen ook mee en mag graag commentaar op mij geven. “Nee, mam!! Kijk, het moet zo!!”

Je kan je voorstellen dat dat ontzettend gezellig is.

Gelukkig herinnert Adriene mij eraan dat ik het gewoon op mijn eigen manier mag doen. Dus ik zit goed.

Maar ik heb nog een troef achter de hand voor kids. Cosmic Kids is een geweldig YouTube kanaal waarbij je kind wordt meegenomen naar zijn of haar favoriete wereld. Misschien is jouw kind fan van Frozen. Jaime van Cosmic Kids neemt jouw Frozen fan mee op yoga avontuur door Arendelle met Elsa en Anna.

 

Echt superleuk! En daarnaast beweegt jouw kind ook nog eens.

Als dat nog niet genoeg is, yoga werkt ook erg aardend. Aarden is de basisstap voor hooggevoelige personen. Hierdoor komen we weer bij onszelf. Dus dubbel win om met yoga te beginnen.

Past yoga bij jou? Probeer het eens, het kan geen kwaad, je hebt nu meer tijd om handen om het eens uit te proberen.

Maak er jouw moment van. Zonder je even af en zet die laptop aan. Volg de aanwijzingen en laat je meevoeren. Je zal je als herboren voelen.

Nu is het aan jou. Ga je het proberen? Laat het me weten in een reactie onder mijn blog. Of misschien heb je een andere tip, ik hoor het graag.

Liefs Sjoukje

 

 

Affirmatieplan voor kinderen

Share the love

About the Author

Hoi! Ik ben Sjoukje. Happy hooggevoelig ♥ Als kindercoach ondersteun ik kinderen hun hooggevoeligheid om te zetten van een last naar een unieke kracht in hun leven. Samen gaan we op zoek naar de magie! Kinderen hebben het recht om te stralen!

Leave a Reply 0 comments

Leave a Reply: