Peppermint voor een verfrissende vakantie

Peppermint Young Living

Peppermint voor een verfrissende vakantie

Maak je je ook zorgen over de zomervakantie? Met overprikkelde kids op de achterbank? Je hebt al stress genoeg en dan moet de reis nog beginnen.

Met de zomervakantie in aantocht is het daarom een goed moment om een olie in het zonnetje te zetten die niet mag ontbreken op weg naar jouw vakantiebestemming. Een goede voorbereiding is het halve werk. En deze moet zeker mee in jouw bagage.

De autorit kan ontzettend lang zijn waardoor jij wel een oppepper kan gebruiken. Maar ook op de achterbank is misschien behoefte aan deze olie, zeker wanneer jouw kind last heeft van wagenziekte.

Op zoek dus naar een essentiële olie die je hele gezin kan helpen. Over welke olie ik het heb?

Hallo Peppermint!

Peppermint

Je kent de geur vast wel, een sterke, frisse mint geur. Deze heeft een verkoelende en verfrissende werking door de stof menthol. Wist je dat menthol tot een groep stoffen behoort die ons lichaam helpen om bacteriën en virussen te verdrijven?  Erg krachtig dus.

Wat doet Peppermint nog meer? Het helpt de concentratie te verhogen, eetlust te verminderen en ondersteunt bij pijn. Zeker voor sporters een fijne olie om te gebruiken.

En wat die concentratie betreft, bij een lange autorit komt deze zeker van pas. Maar ook voor onze kids die snel afgeleid zijn in de klas is Peppermint aan te raden.

Maak een roller met 10 druppels Peppermint en 10 druppels Lemon. Vul je roller aan met een draagolie zoals de V-6 olie of amandelolie. Hup, mee in de tas en je hebt aromatherapie on the go.

Denk je nu, “Wat zijn in hemelsnaam rollers?” In mijn Happy Kids Olie Facebookgroep laat ik je precies zien hoe je dit doet. Dus als je nieuwsgierig bent naar rollers neem dan zeker eens een kijkje.

Omkerende maag

Soms zijn wij nog maar een paar minuten vertrokken en op de achterbank hoor ik al geklaag. “Mijn buik doet pijn!”

Gelukkig ben ik met Peppermint goed voorbereid. Ik heb een speciale roller voor Esmée samengesteld maar zelfs ruiken vanuit het flesje Peppermint geeft al voldoende ondersteuning.

En met mijn nieuwe cardiffuser wordt het nog gemakkelijker. Doe een paar druppels Peppermint op het vilten rondje in de diffuser en klik vervolgens de diffuer in de ventilatie. Op deze manier stroomt er lucht door de clip en wordt de Peppermint verspreid door de auto. Eenvoudig en effectief!

Young Living Car Diffuser

Wanneer je de cardiffuser gebruikt, let er dan wel op welke olie je hiervoor gebruikt. Peppermint is namelijk niet geschikt voor baby’s en hele kleine kinderen. Gebruik dan liever een roller of inhaler voor jouw kids die wel oud genoeg zijn om Peppermint te gebruiken.

Rollers en Inhalers

Dit is mijn rollerrecept voor Esmée: Vul een roller met 8 druppels Peppermint, 8 druppels Ginger, 9 druppels DiGize en vul aan met een draagolie. That’s it.
Rollen op de buik maar dit kan ook achter de oren of in de nek.

Naast rollers zijn inhalers ook fijne must haves om mee te nemen op vakantie. Voor een omkerende maag kan je hiervoor Peppermint, Lavendel en Ginger, elke twee druppels, gebruiken. Geen geknoei met olie. Perfect voor kids!

Inhalers zijn ook ideaal wanneer je last hebt van pollen in de lucht. Gebruik dan deze combinatie: Lemon, Lavender en Peppermint.

Nog een laatste tip… Ga je naar een warme bestemming? Druppel dan wat Peppermint in je nek voor verkoeling.

Neem je ook de diffuser mee op vakantie? Dan heb ik hier een aantal fijne diffuserblends met Peppermint voor jou.

Peppermint diffusercombinaties

Elke essentiële olie heeft natuurlijk meerdere toepassingen. Dat geldt ook voor Peppermint. Waar gebruik jij Peppermint voor? Laat het gerust weten in de reacties onder mijn blog.

Liefs Sjoukje

p.s. Met de zomervakantie om de hoek is een goede voorbereiding een must voor hooggevoelige kinderen. Daarom gaan de deuren van Happy Summer weer open! In mijn programma krijg je tips en tools aangereikt die je helpen om van deze zomervakantie een Happy Summer te maken. Een zomervakantie zonder stress. Ga jij een Happy Summer tegemoet? Ben jij erbij?

 

Zomervakantie zonder stress

Share the love

About the Author

Hoi! Ik ben Sjoukje. Happy hooggevoelig ♥ Als kindercoach ondersteun ik kinderen hun hooggevoeligheid om te zetten van een last naar een unieke kracht in hun leven. Samen gaan we op zoek naar de magie! Kinderen hebben het recht om te stralen!

Leave a Reply 0 comments

Leave a Reply: