Hi, Ik ben

Sjoukje van der Veen

Ik ben een Friezin uit Groningen, kindercoach, blogster en mama met grote dromen. Ik ben helemaal in love met essentiële olie, Harry Potter en yogabroeken.

Gevoelig zijn, een kracht?

Hooggevoeligheid is een kracht. Dat geloof ik met heel mijn hart. Maar dat is niet altijd zo geweest.

Ik was vaak overweldigd door de wereld om me heen. Ik voelde me soms zo anders. En zeker wanneer dat letterlijk tegen je wordt gezegd ga je dat beetje bij beetje geloven.

Hoezo anders?

Ja, ik werd vaak overspoeld door alle prikkels om me heen waardoor ik weinig energie had, ik nam gemakkelijk stemmingen en gevoelens over van de mensen om me heen, ik had veel tijd nodig om weer op te laden en niet te vergeten, ik was een perfectionistische people pleaser.

Maar was ik dan zo anders, zo raar?

Tot er een moment kwam dat alle puzzelstukjes op z’n plek vielen. Daar zat ik dan, hoogzwanger, vol hormonen, in gesprek met de mevrouw van de kraamzorg die straks voor mij en mijn baby zou gaan zorgen na de bevalling.

“Oooh, maar dan ben jij hooggevoelig”.

Uh, is er voor die eigenschappen die mij anders maakten en waar ik zoveel last van had een woord? Ik was in de war.

Wat een opluchting! Ik was niet raar, ik was gewoon wat gevoeliger dan andere mensen. So what!

Deze eerste stap heeft alles voor mij veranderd. Het heeft ervoor gezorgd dat ik op zoek ben gegaan naar manieren om deze last, want zo ervaarde ik het echt, om te draaien. Het leven kan toch ook gewoon leuk (met glitters en confetti) zijn zonder die grote last?

Ja, dat klopt! En ik heb mijn manier gevonden. 

En nu?

Wauw, ik kan oprecht zeggen dat hooggevoeligheid een kracht is. Het heeft even geduurd voordat ik wist wat werkte. Ik heb veel getest, getest en weer getest.

Was het makkelijk? Nee, dat zeker niet.

Was het het waard? Yes!

Wat ik had ontdekt kon ik natuurlijk niet voor mezelf houden. En door de geboorte van Esmée werd helemaal duidelijk wat ik te doen had. Jou helpen om jouw gevoelig kind te laten stralen. Jou helpen om rust en balans te vinden binnen jouw gezin.

Ik besloot mijn hart te gaan volgen en daar was Happy Hooggevoelige Kids. Mijn online platform om jouw te helpen jouw manier te vinden om van de hooggevoeligheid van jouw kind, en stiekem ook jouw eigen gevoeligheid, een feestje te maken. 

En verder?

Ik zit nu waarschijnlijk te genieten van een heerlijke thee (met chocola natuurlijk, duh) en droom van manieren om liefdevolle mama’s te helpen hun kind meer zelfvertrouwen te geven, zich goed te voelen met wie ze diep van binnen zijn en te laten stralen van geluk.

Weet je wat mij gelukkig maakt? Mama’s laten voelen en vieren dat ze goed genoeg zijn, dat ze er niet alleen voor staan… want soms, op deze reis die het moederschap heet, voel je je eenzaam en heten je enige vrienden Ben & Jerry. Als ik degene in jouw leven kan zijn die je stiekem influistert: “Jij kan dit!", terwijl de rest van de wereld zijn twijfels heeft over jouw kind, over jouw manier van opvoeden… dan heb ik mijn werk gedaan. 

10 Funfacts om me alvast een beetje beter te leren kennen


  • Mama is de belangrijkste titel die ik draag. Esmée heeft mijn leven op z’n kop gezet. Niet alleen heeft ze van mij een moeder gemaakt maar ook een onderneemster die haar dromen najaagt.
  • Ik kan niet zo goed stil zitten. Klinkt een beetje tegenstrijdig. Hooggevoelig en niet stil kunnen zitten? Ik geef toe, het is een lastige combinatie. Mijn creativiteit neemt nogal eens de overhand en dan moet ik echt aan de slag.
  • Ik hou van Essentiële oliën! Ze geven me een oppepper, troost, vertrouwen of gewoon een vrolijk gevoel. Dit is mijn dagelijkse portie glitters. En wist je dat ik met essentiële olie een grote impact maak en jou daarbij ook kan helpen? Je bent zo welkom in mijn team.
  • Samen met Esmée ben ik een groot Harry Potter fan. Hermelien is natuurlijk onze favoriet. Zonder haar hadden Harry en Ron het eerste deel niet eens overleefd. #girlpower Extra funfact over mij: Ik heb zelfs een tatoeage van een toverspreuk op mijn arm laten zetten, een kleintje hoor.
  • Een andere crush van mij en Esmée is Disneyland! Na vijf tripjes kan je ons wel verslaafd noemen aan de Disney magie. Zo erg dat je niet eens door hebt dat de sneeuw tijdens het kerstseizoen nep is. Laat mij maar lekker dromen. Voor het geval je het je afvraagt, Crush Coaster is mijn favoriete attractie.
  • Ik kan maar een ding tegelijk. Multitasking wordt overschat, eigenlijk bestaat het helemaal niet. Zodra er iets voorbij komt wat me afleidt ben ik verloren. Hallo gevoeligheid! Ik houd het dus bij een ding tegelijk.
  • Holy moly, wie had ooit gedacht dat ik mijn eigen kleding en accessoires zou verkopen? Ik zeker niet! Met mijn Happy Oils Collection inspireer ik mombosses om te gaan voor hun dromen met behulp van essentiële olie. Maar met mijn fijne shirts met affirmaties heb ik natuurlijk ook aan de kids gedacht. 
  • Mijn favoriete manier om te ontprikkelen is me met een goed boek op de bank nestelen. Heerlijk zacht dekentje, check. Thee, check, Chocola, check.
  • Herken je dit? Social media overspoelt je? Ja, mij ook. Ondanks dat ik je graag inspireer op Facebook en Instagram ben ik meer een Pinterest meisje. Pinterest is niet echt een Social Media platform en op een zondagmiddag kan ik uren genieten van al het moois wat op Pinterest voorbij komt.
  •  Met Esmée kreeg ik een extra cadeautje. Als kers op de taart is Esmée ook hooggevoelig. Geen verrassing toch? Wat een cadeau! Zo tof dat ik haar nu kan helpen doordat ik het moeilijke pad al heb bewandeld.

Dit ben ik. Leuk je te ontmoeten!

Mijn Favoriet DingenIk maak mijn leven graag net iets leuker en makkelijker met mijn favoriete dingen. 

Waar hou ik van? Ontdek het hier! 

Dit is wat ik heb getest en wat ik dagelijks gebruik. Van boeken, ingrediënten om mijn eigen verzorgingsproducten mee te maken tot fashion. Fashion? Yes! Ik heb mijn eigen lijn om mombosses en kids te inspireren en motiveren!