Ontprikkelen met Frankincense etherische olie

Ontprikkelen met essentiële olie - Frankincense

Ontprikkelen met Frankincense etherische olie

Afschermen tegen prikkels, aarden, ontprikkelen… als hooggevoelig persoon zijn dit dingen waar je ontzettend naar kunt verlangen. Dit maakt je leven net even iets gemakkelijker. Je hoofd is minder vol, je zit beter in je vel en hebt meer energie. Maar hoe krijg je dat voor elkaar?

Vandaag wil ik je voorstellen aan mijn vriend Frankincense. Frankincense doet namelijk die dingen waar jij zo naar verlangt.

Frankincense

Mijn vriend Frankincense is een essentiële olie, een krachtpatser in een klein flesje.

Frankincense heeft een zoete, warme, houtachtige geur dat stimulerend en opwekkend is voor de geest.

Wist je dat Frankincense al meer dan 5000 jaar gebruikt wordt voor het “wakker” maken van ons spirituele bewustzijn en de verbinding met onze geest?

Niet zo gek dus dat deze olie veel ingezet wordt bij yoga en meditatie. Het maakt de ademhaling rustiger, terwijl die zich ook verdiept. De olie werkt ontzettend aardend, wat helpt om bij jezelf te blijven, in het moment te zijn. Het zorgt voor emotionele balans.

Maar we willen Frankincense natuurlijk ook inzetten voor andere aspecten.

Want Frankincense kan veel voor ons betekenen op meerdere gebieden. Het zal ons helpen met het loslaten van blokkades die ons tegenhouden en kan ook helpen om gevoelens van minderwaardigheid en onzekerheid los te laten. De olie verdiept de ademhaling en heeft een weldadig effect op lichaam en geest. Het werkt aardend en brengt balans, geeft innerlijke kracht en zelfverzekerdheid, schept een gevoel van verbondenheid, brengt onze individualiteit en authenticiteit naar buiten en helpt bij het loslaten van gebeurtenissen in het verleden.

Wauw, wie had dat gedacht?

Maar nu even terug naar ons verlangen, afschermen, aarden, ontprikkelen, lekker in je vel zitten.

Bescherming tegen prikkels

Een druppel Frankincense (verdund) op de kruin geeft bescherming tegen prikkels van buitenaf. Dat klinkt raar hé?

Maar voordat je er een oordeel over hebt, probeer het maar eens. Je zult zien wat voor kracht deze olie heeft.

De dag starten met Frankincense in de diffuser is ook fijn. Het aroma ontspant en zet je in je kracht. Dit komt omdat het een ontzettend aardende olie is. En dit hebben hooggevoelige personen juist nodig om uit het hoofd te komen, weer in dit moment te zijn.

Heerlijk cocoonen

Ontprikkelen na een lange school- of werkdag kan lastig zijn. Ontspannen lijkt makkelijk maar dat is het zeker niet voor iedereen. Want wanneer je hoofd helemaal vol is en je lichaam vol spanning zit laat je dat niet zomaar los.

Stel je eens voor dat je na een lange dag heerlijk terug kan trekken in je eigen cocoon. Zelfs wanneer je denkt dat je die even door de spanning niet kan creëren.

Neem een paar minuutjes voor jezelf. Vul je diffuser met water en voeg een paar druppels van jouw nieuwe beste vriend Frankincense toe. Ga even rustig op de bank zitten en sluit je ogen.

Frankincense zal de ruimte vullen en ervoor zorgen dat je in die heerlijk cocon kan wegduiken. Want dat is wat Frankincense doet, het zorgt voor die natuurlijke cocon.

Tussendoor ontprikkelen is ontzettend belangrijk omdat je dan niet overprikkeld aan je volgende activiteit begint. Jouw kinderen vinden een overprikkelde mama waarschijnlijk niet zo leuk. Of je begint aan een nieuwe taak, maar bent er niet helemaal bij en die taak waar je normaal van geniet is nu een blok aan je been.

Een paar minuutjes voor jezelf om te ontprikkelen zal daarom jouw manier van omgaan met de rest van je dag positief beïnvloeden.

Hoe gebruik je Frankincense?

De diffuser

Pak je diffuser maar uit de kast. Deze olie is heerlijk om te laten verstuiven in de ruimte waar je bent. Je voelt je beschermd en die cocon waar ik het eerder over had zal je verrassen.

Aanbrengen op de huid.

Op de kruin dus. Let er op dat je altijd verdund met een draagolie.

Daarnaast is het ook fijn om essentiële olie aan te brengen op de chakra punten maar ook op het kuiltje van je nek, achter de oren, polsen of hartstreek.

Heb je nog wat extra tips?

Yes!

Yoga en meditatie zijn voor hooggevoelige personen fijne manieren om te ontspannen en de dag los te laten. Diffuse Frankincense tijdens meditatie om te verdiepen. Breng één druppel (verdund) aan op het derde oogchakra.

Frankincense wordt veel gebruikt in huidverzorgingsproducten. Heb je een extra boost nodig? Voeg twee druppels toe aan je nachtcrème. Heerlijk voor je huid en om lekker te slapen.

Zijn je kinderen druk? Smeer één tot twee druppels verdund onder de voeten of masseer de nek hiermee.

Is jouw focus even weg? Breng één tot twee druppels (verdund) aan op de slapen en in de nek voor een betere focus.

Zo zie je maar hoe veelzijdig deze vriend is.

Wat vind je van deze olie? Hoe gebruik jij deze topper? Of misschien gebruik je nog geen olie, waar zou je Frankincense voor in willen zetten?

Let me know. Ik ben nieuwsgierig naar jou.

Liefs Sjoukje

Share the love

About the Author

Hoi! Ik ben Sjoukje. Happy hooggevoelig ♥ Als kindercoach ondersteun ik kinderen hun hooggevoeligheid om te zetten van een last naar een unieke kracht in hun leven. Samen gaan we op zoek naar de magie! Kinderen hebben het recht om te stralen!