Ontdek de kracht van sinaasappel essentiële olie

Sinaasappel essentiële olie

Ontdek de kracht van sinaasappel essentiële olie

Verlang jij ook zo naar een beetje zonneschijn op deze druilerige dagen? Als de zon niet naar ons komt, dan halen wij de zon gewoon in huis. Ik heb het over vloeibare zonneschijn… sinaasappel. Maar dan wel in de meest krachtige vorm, namelijk essentiële olie.

Sinaasappel is één van de meest veelzijdige olie die er is en het is tijd om haar krachten te ontdekken. Want dit flesje wil je echt niet missen in jouw huis.

Het heeft een zoete, warme geur en is hierdoor een echte favoriet bij kinderen.

Het is een tegengif tegen stress en kan helpen bij een groot aantal gezondheidsproblemen. Waaronder een mooie huid, betere nachtrust, vermoeidheid, depressie en een verbeterde spijsvertering.

Sinaasappel zorgt voor vreugde en positiviteit, voor helderheid en focus. Het is een krachtige antioxidant. En, ook niet onbelangrijk, je kan er heerlijk mee koken.

Laten we snel deze alleskunner leren kennen. Ontdek vandaag 5 krachten van sinaasappel.

1. Goed humeur

Kan jouw kind ’s ochtends niet zo goed op gang komen? Is het vaak een strijd? Zit dat ochtendhumeurtje in de weg?

Sinaasappel is een vrolijkmaker. Die ochtendhumeurtjes maken geen kans meer. Doe een paar druppels in de diffuser in de ochtend en merk hoe er een rust en vrolijkheid neerdaalt in jouw huis.

2. Verdriet en stress

Sinaasappel wordt veel ingezet bij verdriet, stress, vermoeidheid en depressie. Vandaar dat we deze olie in de herfst en winter goed in kunnen zetten. De donkere maanden zorgen vaak voor dipjes. Het geeft verlichting.

Hoe pak je dit aan zonder diffuser?

Wrijf een paar druppels tussen je handen en adem een paar keer diep in met je hand als een kapje om je neus en mond. Op deze manier kan je het ook bij je kind doen.

Of gebruik een zakdoek met een paar druppels sinaasappel. Het voordeel hiervan is dat je kind deze ook mee kan nemen naar school. Dus zo heeft je kind altijd een hulpje bij de hand.

3. Lekker slapen

Veel kids kunnen moeilijk in slaap komen of doorslapen. Ook onder volwassenen is dit een groot probleem. Sinaasappel helpt bij mentale en fysieke vermoeidheid.

Sinaasappel in de diffuser voor het slapengaan werkt goed. Maar je kan ook een druppel op het kussen doen. Of wat dacht je van een druppel op de knuffel? De knuffel is altijd bij je kind en op deze manier kan sinaasappel goed z’n werk doen.

Ook een aromasteen kan een vervanger zijn voor een diffuser. Dit is een veilige manier om essentiële oliën te gebruiken. Zonder water, zonder stroom. Een paar druppels op de steen en het aroma vult de slaapkamer.

Recept om lekker te slapen en monsters te verjagen

4. Boost voor het immuunsysteem

Sinaasappel versterkt je immuunsysteem. Het versterkt de weerstand voor ziektes en versterkt het lichaam. Inhaleer sinaasappel rechtstreeks uit het flesje.

Zo simpel maar zo effectief.

5. Acne

Acne, ik heb er altijd veel last van gehad. En nu nog steeds regelmatig. Maar er is wat aan te doen.

Sinaasappel vermindert talg bij mensen met een vette huid. Dus een goede olie om in te zetten bij acne. Ik deel graag een paar simpele recepten met jou.

Acne mix:

Wat heb je nodig?
2 of 3 druppels sinaasappel
Een glas water

Was elke avond je gezicht met deze mix.

Heb je een mix nodig voor diepere werking of een make up remover? Gebruik dan deze mix:

Wat heb je nodig?
3 of 4 druppels sinaasappel
1 eetlepel draagolie (amandelolie, jojobaolie of andere lichte draagolie)

Breng deze mix aan op je gezicht met een wattenschijfje en laat dit voor vijf minuten zitten. Verwijder de mix na vijf minuten.

Wil je deze mix gebruiken als make up remover? Breng de mix aan over je gezicht en verwijder deze met een warm washandje.

Acne Spot Treatment:
Doe een beetje sinaasappel op de acne. Sinaasappel werkt ontsmettend en kan de bacteriën die acne veroorzaken verminderen.

p.s. Let wel op dat citrusoliën niet geschikt zijn voor in de zon.

Extra ontspanning met een twist

Sinaasappel zorgt voor rust en ontspanning. Deze olie is daarom fijn om toe te voegen aan je badwater of massageolie.

In een ontspannen bad geeft sinaasappel je onder andere de volgende voordelen: het stimuleert collageen productie, helpt bij acne en droge huid en verzacht spijsverterings problemen.

Sinaasappel is ook heerlijk om toe te voegen aan massageolie. En weer om meerdere redenen.

Kindermassage, aanraking is erg belangrijk. Wanneer je essentiële olie toevoegt heeft je kind er nog meer profijt van.

Masseer bijvoorbeeld de buik met de klok mee om buikpijn te verlichten wanneer het verstopt zit.

Maar wist je dat eenmaal per dag de buik masseren met sinaasappel ook het zelfvertrouwen van je kind vergroot?

Essentiële olie en de zon

Essentiële olie kan op verschillende manieren worden gebruikt. Eén ervan is aanbrengen op de huid. In de wintermaanden is het gebruik op de huid niet erg. De zon is niet te bekennen.

In de zomer is dit een ander verhaal. Daarom even een waarschuwing vooraf.

Citrusoliën en de zon zijn geen goede combinatie. Je huid kan sneller verbranden en er kunnen rare vlekken op de huid ontstaan. Dit wil je natuurlijk voorkomen.

Dus weer voorzichtig hiermee.

Natuurlijk kan je sinaasappel ook in de zomer gebruiken. Breng de olie dan aan onder de voet of gebruik een diffuser om zo de voordelen van sinaasappel te krijgen.

Ga jij voor deze vloeibare zonneschijn? Waarvoor wil jij deze olie in gaan zetten? Let me know!

Geniet van sinaasappel ♥

Liefs Sjoukje

Essentiële olie hooggevoelige kinderen

Share the love

About the Author

Hoi! Ik ben Sjoukje. Happy hooggevoelig ♥ Als kindercoach ondersteun ik kinderen hun hooggevoeligheid om te zetten van een last naar een unieke kracht in hun leven. Samen gaan we op zoek naar de magie! Kinderen hebben het recht om te stralen!

Leave a Reply 0 comments

Leave a Reply: