Ontdek de basisstap om van hooggevoeligheid een kracht te maken

De basisstap om van hooggevoeligheid een kracht te maken

Ontdek de basisstap om van hooggevoeligheid een kracht te maken

Je hebt ontdekt dat jouw kind hooggevoelig is, wat nu? Welke eerste stap kan je nemen om jouw kind te ondersteunen?

Het antwoord is simpel, de uitvoering vaak niet.

Door ons drukke leven vergeten we vaak om stil te staan, om er echt even te zijn. We maken geen tijd voor simpele gewoontes die misschien wel eens veel op kunnen leveren. En kunnen zulke simpele dingen echt het verschil maken?

We maken het ons zelf vaak te moeilijk waardoor we niet meer geloven dat die simpele dingen echt werken. Waar ik het over heb?

Aarden, ook wel gronden genoemd.

Onze hooggevoelige kinderen zitten veel “in hun hoofd”. De meest gehoorde uitspraak van kinderen in mijn praktijk is dan ook “Sjoukje, ik heb zo’n vol hoofd”. Hooggevoelige kinderen overdenken situaties eindeloos, ze piekeren veel. Alle prikkels van de dag moeten verwerkt worden. En soms ontstaat er dan kortsluiting in het hoofd. Het is te veel, jouw kind is overprikkeld.

Omdat hooggevoelige kinderen veel hoofdwerk verrichten kunnen ze hun lichaamsbewustzijn kwijtraken. Het contact met de rest van het lichaam wordt minder. Dan is het tijd om weer met beide benen op de grond te staan. Om dat te bereiken kun je jouw kind helpen door te aarden, door weer te landen in zijn of haar lijf.

Aarden is dan ook de basisstap om van hooggevoeligheid een kracht te maken. En omdat het zo belangrijk is heb ik er al vaak over geschreven. Ik deel hier graag mijn drie meest gelezen blogs over aarden om je inspiratie te geven. Zodat jij kan bepalen wat bij jouw gezin past en zo simpele manieren van aarden kan oefenen. Je zult zien dat ze een wereld van verschil voor jouw kind maken, ook al zijn ze zo simpel.

5 manieren om te aarden

5 manieren om te aarden

 

Landen in je lijf

Landen in je lijf

 

5 perfecte essentiële oliën om te aarden

Essentiële oliën voor hooggevoelige kinderen

Op de momenten dat het jouw kind te veel wordt ben je eigenlijk net iets te laat. Daarom is het zo belangrijk om rituelen gedurende de dag in te bouwen zodat je overprikkeling voor blijft. Deze manieren om te aarden kunnen jou daarbij helpen.

Nu is het tijd voor actie. Want lezen over deze basisstap maakt veel duidelijk over je kind maar om te veranderen is actie nodig. Kies daarom één of twee manieren om te aarden en probeer deze vandaag eens uit. Kijk hoe je kind reageert en of je kind kan ontspannen.

Welke manier ga jij vandaag uitproberen?

Liefs Sjoukje

 

Affirmatieplan voor kinderen

 

Share the love

About the Author

Hoi! Ik ben Sjoukje. Happy hooggevoelig ♥ Als kindercoach ondersteun ik kinderen hun hooggevoeligheid om te zetten van een last naar een unieke kracht in hun leven. Samen gaan we op zoek naar de magie! Kinderen hebben het recht om te stralen!

Leave a Reply 0 comments

Leave a Reply: