Onrust tijdens volle maan

Hooggevoelig en de volle maan

Hooggevoelig, onrustig tijdens de volle maan

De volle maan staat groot en helder aan de hemel. Het is een prachtig gezicht. De energie is voelbaar, het heeft iets magisch.

Misschien voel jij deze maanenergie onbewust ook wel. Misschien kun je namelijk bepaalde dingen niet goed verklaren, maar die elke maand weer terug komen. Bij jezelf of bij je kind.

Je bent erg emotioneel, je bent sneller angstig, verdrietig of boos.

Je bent prikkelbaar of chaotisch.

Slapen? Je bent even vergeten hoe dat ook alweer moest. Je ligt maar te woelen en lukt het toch om in slaap te vallen dan droom je intens.

Herkenbaar?

En komt dat allemaal door de maan? Ja!

Let maar eens op wanneer dit gebeurt. Meestal een paar dagen voor of een paar dagen na de volle maan.

Ik kan de klok er bij mij thuis op gelijk zetten. Ik weet precies wanneer Esmée onrustig wordt en uit bed stapt om tegen mij aan te kruipen.

Hoe kan zoiets toch? Het voelt zo zweverig. Maar dat is het niet, want het is makkelijk te verklaren door de zwaartekracht.

Water

Zwaartekracht, iedere planeet heeft het. Die aantrekkingskracht heeft gevolgen. We blijven met de voetjes op de vloer staan. We zien het als vanzelfsprekend, we staan er niet bij stil. En zeker niet bij de zwaartekracht van de maan. Wat je daarvan wel ziet is eb en vloed. De aantrekkingskracht van de maan trekt het water naar zich toe.

De maan draait om de aarde en de aarde draait om zijn eigen as. Hierdoor hebben we op de meeste dagen twee keer vloed, gevolgd door twee keer eb.

Wanneer het volle maan is is de aantrekkingskracht het grootst. Bij volle maan staat de maan aan onze kant van de aarde. En de zon? Die staat aan de andere kant van de aarde.

Doordat de aantrekkingskracht tijdens volle maan het grootst is wordt het zeewater ook veel meer beïnvloed. Springtij, het water komt tijdens vloed veel hoger dan normaal.

Water, het grootste deel van ons lichaam bestaat uit water. Herken je de eb en vloed in jezelf?

En ben je ook nog eens hooggevoelig? Dan sta je erg open voor prikkels dus ook voor deze intense prikkels van de volle maan.

En dat voel je! Onrust in je lijf, je bent vermoeid, slapen gaat niet zoals normaal. Emoties krijgen de overhand. Zelfs lichamelijke klachten zijn niet verwonderlijk. Denk hierbij aan hoofdpijn of misselijkheid.

Energie

Het kan ook zijn dat de volle maan jouw veel energie geeft. Je kan de behoefte hebben om te creëren, dingen die je steeds hebt uitgesteld nu echt te gaan doen of op te gaan ruimen.

Door de maanenergie kun je goed nadenken, het zorgt voor helderheid.

Leven met de maan

Voel je je tijdens elke volle maan hetzelfde?

Dat kan maar het hoeft niet. Elke volle maan heeft namelijk een andere uitwerking. De maan en de zon staan iedere keer net een beetje anders.

Elke volle maan heeft een eigen betekenis met een eigen unieke energie.

Verzetten tegen de volle maan heeft geen zin. Tijdens de volle maan is het tijd om rustig aan te doen, om goed naar je lichaam te luisteren. Wat heb je nodig?

Niet alleen de volle maan is belangrijk. Elke maanstand heeft een thema en zodra je die weet kun je hier rekening mee houden. Zo is er een tijd om een stapje terug te doen, te reflecteren, maar er is ook een tijd om actie te ondernemen.

Yasmin Boland legt dit in haar boek “Leven met de maan” ontzettend goed uit. Ik heb het boek altijd bij de hand. Nu ik leef met de maan is mijn ritme meer in evenwicht.

Maankalender

Om jezelf en je kind beter te kunnen helpen is het dus belangrijk om te weten wanneer het volle maan is. Zo ben je goed voorbereid.

Dit zijn de maandata voor 2020:

10 januari

9 februari

9 maart

8 april

7 mei

5 juni

5 juli

3 augustus

2 september

1 oktober

31 oktober

30 november

30 december

 

Essentiële olie

Esmée en ik kunnen rond en tijdens de volle maan wel wat extra hulp gebruiken. Misschien jij ook.

Essentiële oliën zorgen er voor dat we beter bij onszelf kunnen blijven, ons af kunnen sluiten voor meer prikkels en beter kunnen ontspannen en slapen.

Onze favorieten bij volle maan? White Angelica, Frankincense, Stress Away en Cedarwood.  

Het lijkt te mooi om waar te zijn. Maar een druppel olie maakt echt een enorm verschil. Ik voel me een stuk beter tijdens volle maan nu ik mijn oliën ook daarvoor inzet.

Olie en maankalender bij de hand! Dan ben je goed voorbereid op onrustige dagen. Zo ben jij helemaal klaar voor wat Moon Magic!

Heb jij last van de maanenergie? En jouw kind?

Hoe ga jij hiermee om?

Inspireer ons met jouw verhaal in een reactie onder deze blog. Ik zie je daar!

Happy Full Moon!

Liefs Sjoukje

 

Essentiële olie hooggevoelige kinderen
Share the love

About the Author

Hoi! Ik ben Sjoukje. Happy hooggevoelig ♥ Als kindercoach ondersteun ik kinderen hun hooggevoeligheid om te zetten van een last naar een unieke kracht in hun leven. Samen gaan we op zoek naar de magie! Kinderen hebben het recht om te stralen!

Leave a Reply 6 comments

Balou - 23 januari 2019 Reply

Ik ben ook hooggevoelig, het is echt iets magisch soms…

Jouvence.nl - 23 januari 2019 Reply

Vooral het slapen is dan een groot drama, ik blijf maar draaien en woelen.

Daphne - verdraaidmooi - 23 januari 2019 Reply

Ik blijf de wereld fascinerend vinden en ik denk dat we nog niet eens de helft weten.

nicole orriens - 23 januari 2019 Reply

Ik vind de maan altijd weer bijzonder. En ik geloof best dat die bepaald invloed kan hebben. Zelf merk ik er op zich niets van.

Melissa - 23 januari 2019 Reply

Hierdoor slaap ik of slecht of niet door zo irritant

Saskia - 24 januari 2019 Reply

Ik heb soms ook van die onverklaarbare slapeloze nachten. Toch maar eens opletten dan. Heb al vaker gehoord en gelezen dat dit een oorzaak zou kunnen zijn.

Leave a Reply: