Ondersteun jouw kind met een essentiële olie roller

Essentiële olie on the go

Rollertime! Ondersteun jouw kind met een essentiële olie roller

Ja, essentiële olie, ik ben er gek op! En mijn liefde voor essentiële olie wil ik ook steeds meer op mijn blog met jou gaan delen.

Waarom? Omdat het werkt!

En ja, dat moet je eerst zelf ondervinden. Voor mij begon het allemaal met slapen. Slecht slapen.

Dit hield ik een tijdje vol maar er moest toch echt iets anders gebeuren. Dingen gebeuren niet voor niets. Zo ook niet dat essentiële olie op mijn pad kwam. In dit geval Cedarwood. Cedarwood heeft me geholpen mijn goede nachtrust terug te vinden. Dit was slechts de start.

Ik had nooit kunnen voorspellen dat ik nu ouders begeleid op hun olie avontuur. Van rust en balans tot afschermen tegen prikkels en concentratie. Overal is een olie voor.

Happy Kids Oils

Mijn Facebookgroep is the place to be wanneer je meer wilt leren over essentiële oliën. Elke maand heb ik een thema in mijn Facebookgroep. Rollertime was deze maand aan de beurt.

Waarom? Ik deelde mijn Magic roller recept (Frankincense, Valor en Abundance) en de berichtjes bleven binnen stromen. Hoe maak je rollers? Welke verhouding gebruik je? Moet ik altijd verdunnen?

Het was duidelijk! Rollertime was geboren.  

Rollers maken namelijk het leven van mama’s net iets makkelijker. Door middel van rollers kan je veilig gebruik maken van essentiële olie bij jouw kind. En ook niet onbelangrijk, ze zijn supermakkelijk om te maken.

Ik deel mijn Rollertime class hier graag met jou. Waarom?

Knoeien met essentiële olie is niet fijn. Bij het opbrengen wil je kind namelijk niet altijd rustig stilstaan. Daarbij moet je verdunnen in je hand. Niet zo praktisch. Rollers zijn daarom voor mij echte mama must haves.

En je kind heeft altijd hulp bij de hand wanneer zij dit nodig hebben. Hup, roller in de tas en mee naar school.

Rolling oils all over

Essentiële olie kan je zowel aromatisch als op de huid gebruiken. Aromatisch door het gebruiken van een diffuser. Maar de olie ruiken vanuit het flesje heeft ook groot effect.

Je kan de olie ook aanbrengen op de huid. Wees gerust, die is niet schadelijk. Maar omdat essentiële oliën erg krachtig zijn is het belangrijk om hier voorzichtig mee om te gaan.

Dat ze krachtig zijn bewijst dit maar weer.

De olie kan binnen 22 seconden de hersenen bereiken, binnen 2 minuten zitten ze in de bloedstroom en binnen 20 minuten heeft elke cel in het lichaam de essentiële olie opgenomen. Ze werken zowel op fysiek, cognitief, emotioneel als spiritueel vlak.

Wauw, super toch?

Omdat olie zo krachtig is is het belangrijk om bij kinderen altijd te verdunnen met een draagolie. Maar ook wanneer je zelf een gevoelige huid hebt is dit aan te raden. Je kan beter eerst te veel verdunnen en zo opbouwen om het juiste effect te ervaren.

Hoe zit het met draagoliën?

Zoals je nu weet zijn essentiële oliën sterk waardoor mensen met een gevoelige huid of jonge kinderen een reactie kunnen krijgen als ze de oliën niet voldoende verdunnen. Ik raad dan ook altijd aan om niet zomaar een olie op je huid te smeren. Kijk vooral even goed naar het labeltje op het flesje om te zien welke verdunning je aan moet houden. Let er op dat de labels uitgaan van volwassenen. Bij jonge kinderen moet je de oliën extra verdunnen.

Bij verdunnen denken mensen vaak aan verdunnen met water. Water neemt essentiële olie niet op, deze blijft op het water drijven. Dus dit is niet de juiste manier. Een draagolie lost dit probleem op.

Dit zijn de meest bekende draagoliën: kokosolie, olijfolie, amandelolie, avocado-olie of jojoba-olie.

Daarnaast heeft Young Living zelf ook een draagolie, de V-6 olie.

Welke olie je kiest hangt af van je eigen voorkeur. Persoonlijk hou ik niet van vette olie op mijn huid. Ik zal daardoor niet kiezen voor olijfolie. De V-6 olie daarentegen trekt snel in. Dus daar ga ik voor.

Let er bij het kopen van een draagolie op dat de olie koudgeperst en organisch is.

Draagolie voor essentiële olie

Wat doet de draagolie?

Draagoliën kunnen de werking van een essentiële olie verlengen omdat ze niet zo snel vervliegen als essentiële olie.

Door essentiële olie te verdunnen met een draagolie zorg je ervoor dat de essentiële olie makkelijker door de huid wordt geabsorbeerd. De essentiële olie behoudt haar kracht maar is milder.

Houd bij het maken van je rollers de verduntabel aan. Neem vooral even een kijkje in mijn Facebookgroep. Hier vind je de verduntabel. Ook vind je hier het aantal druppels essentiële olie per ml. Zo maak je je eigen rollers op maat.

Begin rustig aan. Je kan beter eerst wat teveel verdunnen dan te weinig. Later kan je altijd nog druppels essentiële olie toevoegen wanneer je voelt dat de roller niet genoeg z’n werk doet.

Rollerrecepten

Natuurlijk laat ik je niet gaan zonder een paar geweldige recepten te delen.

Overal is een olie voor. Dus kijk vooral naar waar jij behoefte aan hebt en pas je recept daar op aan. In de recepten geef ik niet het aantal druppels essentiële olie omdat het belangrijk is je roller aan te passen aan de leeftijd van jouw kind.

Voor mijn recepten gebruik ik 10 ml rollers. Een roller maken is easy. Je vult de roller met het juiste aantal druppels essentiële olie en je vult de rest aan met een draagolie. Schudden en rollen maar!

In mijn Facebookgroep staat een video waar ik je dit laat zien. Met nog een extra tip!

Immuunbooster

Ons immuunsysteem kan soms wel een boost gebruiken. Dan heb je met deze roller een goede booster in handen.

Wat zit er in? Thieves, Oregano, Frankincense & Lemon.

Happy Roller

Essentiële oliën hebben invloed op je emoties en humeur. Zo is R.C. goed in te zetten bij verdriet en Stress Away bij boosheid. Orange is bij mij een favoriet in de ochtend voor een goed humeur.

Er zijn verschillende mogelijkheden voor een Happy Roller. Zoals deze: Joy  & Orange.

Of wat dacht je van deze Happy Roller?

Mix Bergamot, Joy & Grapefruit met een draagolie in jouw roller.

Zoals je ziet zitten in deze recepten citrusoliën. Ik heb het al vaker genoemd maar het is belangrijk dat je dit weet. Citrusoliën doen het niet goed in de zon! Hierdoor kun je sneller verbranden of kunnen er vlekken op de huid ontstaan. Dit wil je natuurlijk voorkomen.

In de winter is het niet een probleem. De zon blijft wel verscholen en zelf heb je een dikke jas aan die je lichaam goed bedekt.

Maar in de lente en zomer is het toch een heel ander verhaal. Ook dan kan je deze roller gewoon gebruiken. Zorg er dan voor dat je ze onder de kleding aanbrengt. Op je hart is dan een goede plek. Of je kan ervoor kiezen de olie onder de voeten aan te brengen.

Happy Roller Essentiële olie

Focus Roller

Hallo, hier zaten we op te wachten 😊

Ik merk het bij mezelf maar ook bij hooggevoelige kinderen die bij mij in de praktijk komen. Concentratie, focus is soms ver te zoeken. We worden snel afgeleid. En het is moeilijk om dan gewoon weer door te gaan waar we mee bezig waren. Niet zo handig wanneer je je huiswerk moet maken of midden in een toets zit.

Natuurlijk zijn er ook hier weer verschillende opties. Kies ook wat je zelf fijn vindt.

In de Starterkit zitten Lemon, Peppermint en Orange. Heb je de kit in huis? Dan is dit jouw recept.

Peppermint en Lemon of Orange, aanvullen met een draagolie.

Lemon en Orange doen het allebei goed in de Focus Roller. Zelf vind ik Orange beter bij mij passen, dus kies ik hiervoor.

Tijdens het huiswerk maken is deze combinatie ook heerlijk in de diffuser en heeft hetzelfde effect.

Heb je Clarity in huis? Mix dan deze olie samen met Peppermint voor jouw focus roller.

Welkom terug focus!

Focus Roller Essentiële olie

Zelfvertrouwen Roller

Dat zelfvertrouwen, daar kunnen onze kids soms wel wat meer van hebben. En wij zelf ook 😊

Dit recept is perfect voor het vergroten van onze gevoelens van zelfvertrouwen maar ook bij stressvolle situaties.

Mix Valor & Frankincense met een draagolie voor een boost.

Valor geeft je zelfvertouwen en wordt ook wel moed in een flesje genoemd.

Frankincense geeft je de rust. Het beschermt je tegen prikkels dus win win voor onze gevoelige kinderen.

En Valor… deze ruikt heerlijk ♥

Bedtijd voor kids

Deze roller zal zeker bij jouw kids in de smaak vallen. Want, hallo! Lekker slapen.

En een roller is makkelijk in te passen in jullie bedritueel.

Het recept is als volgt:

Lavender & Cedarwood, aanvullen met een draagolie.

Pas de verhouding aan aan de leeftijd van jouw kind. Rol op de onderkant van de voeten en in de nek voor een heerlijke nachtrust.

Soms is het even zoeken welke olie bij jou en jouw kind past. Iedere olie kan namelijk een andere uitwerking hebben. De olie geeft je altijd wat je nodig hebt. Heeft een bepaalde combinatie niet het gewenste effect? Probeer dan eens een andere olie aan de mix toe te voegen, zoals bijvoorbeeld Stress Away.

Voor welk recept ga jij?

Liefs Sjoukje

SuperPowers Online Programma
Share the love

About the Author

Hoi! Ik ben Sjoukje. Happy hooggevoelig ♥ Als kindercoach ondersteun ik kinderen hun hooggevoeligheid om te zetten van een last naar een unieke kracht in hun leven. Samen gaan we op zoek naar de magie! Kinderen hebben het recht om te stralen!

Leave a Reply 0 comments

Leave a Reply: