Mijn beste hooggevoelig kerstcadeau ooit

hooggevoelig en jarig

Mijn beste hooggevoelig kerstcadeau ooit

Er is er één jarig, hoera, hoera! Nee, ik ben het niet, maar ik heb wel het beste hooggevoelig kerstcadeau ooit gekregen.

Het is 20 december, een speciale dag. Acht jaar geleden werd ik moeder.

Mijn leven stond op z’n kop en die van Esmée ook. Ineens moest Esmée haar warme plekje in mijn buik verlaten en liet ze van zich horen.

Ik was moeder, wat een impact heeft dat. En die impact begon al tijdens de zwangerschap. Ik ontdekte namelijk wat ik te doen had, waar ik mij vanaf dat moment voor ging inzetten.

Ik ontdekte “Mijn waarom”. Hoe ik het heb ontdekt?

Hooggevoelig?

Ik was hoogzwanger, de hormonen vlogen me om de oren. Nietsvermoedend was ik in gesprek met de dame van de kraamzorg. Dat gesprek nam een erg gekke wending.

“Ooo, maar dan ben jij hooggevoelig?”

“Uh, ik hooggevoelig, is er een naam voor?”

Die zag ik niet aankomen. Was ik dan niet raar?

Nee! Het is juist een mooie eigenschap, een superkracht.

Ik wilde er alles van weten, van dat hooggevoeligheid. Maar ik had wel wat anders aan mijn hoofd. Ik moest een kind op de wereld zetten.

En wat voor één! Esmée is acht jaar geleden geboren, mijn grootste cadeau ooit. En je raadt het al… ook zij is hooggevoelig. Een extra cadeau voor mij.

Er ontstond in mij een drive om het anders te doen.

Mijn hooggevoeligheid is nooit gezien. Ik was maar raar. Dat heeft heel wat frustratie opgeleverd. Ik wilde ‘normaal’ zijn, net zoals de rest. Maar ik kon niet meekomen. Dan maar aanpassen.

Ik ben een echte aanpasexpert geworden. En natuurlijk brand je dan op. Je kan niet constant iemand zijn die je niet bent.

Die struggles wilde ik Esmée besparen. Ik heb het roer omgegooid.

Makkelijk? Nee.

Is het het waard? Ja! Echt wel.

Deze drive heeft ervoor gezorgd dat ik heb geleerd om mijn eigen hooggevoeligheid in te zetten als superkracht. En op deze manier kan ik Esmée helpen op een manier die haar de ruimte geeft om zichzelf te zijn.

Maar deze drive bracht me veel verder dan ik ooit had kunnen denken.

Nog een kindje

Om me heen zag ik kinderen die niet deze hulp hadden. Niet de handvatten om zichzelf te zijn en door overprikkeling niet wisten wat ze met zichzelf aan moesten. Het brak mijn hart. Hier wil ik wat in betekenen, dit heb ik te doen. Nog een kindje werd geboren 😊

De naam? Happy Hooggevoelige Kids.

Kinderen weer zien stralen, dat is waar ik het allemaal voor doe. Dat is mijn ‘waarom’.
Om kinderen te helpen om hun hooggevoeligheid te accepteren en leren hoe ze deze mooie eigenschap in kunnen zetten als superkracht.

Ieder mens heeft een ‘waarom’. Een reden om ’s ochtends uit bed te stappen en ervoor te gaan.

Wat is jouw ‘waarom’? Waarom doe jij wat je doet?

Ik ben benieuwd naar jouw verhaal. Ja, ieder mens heeft een verhaal,ook jij. Let me know.  

Liefs Sjoukje

p.s. Voelt jouw kind zich ook anders? En weet je even niet hoe jij je kind kan helpen?

Je staat er niet alleen voor. Alles wat ik heb ontdekt de laatste jaren en wat heeft gewerkt binnen mijn gezin en in mijn praktijk zit in Happy Hooggevoelig.

Als je er klaar voor bent, meld je dan aan. Ik reik je de tools aan die je nodig hebt. Zodat jouw kind weer gaat stralen!

Happy Hooggevoelig Online Programma

p.p.s. Wie maakt jouw foto’s? Ja, ze zijn zo mooi. Mijn geheim? Linda Douwsma van Douwsies! Maar ik heb nog een geheime troef. De hoofdfoto bij deze blog is gemaakt door Ilona Flokstra van Memories 4 U.

Share the love

About the Author

Hoi! Ik ben Sjoukje. Happy hooggevoelig ♥ Als kindercoach ondersteun ik kinderen hun hooggevoeligheid om te zetten van een last naar een unieke kracht in hun leven. Samen gaan we op zoek naar de magie! Kinderen hebben het recht om te stralen!

Leave a Reply 0 comments

Leave a Reply: