Kan een magisch vriendje jouw kind helpen?

 

Kan een magisch vriendje jouw hooggevoelig kind helpen?

Soms zie je iets waar je direct verliefd op bent. Dat gevoel had ik toen ik de Droomdeurtjes voor het eerst zag. Ze zien er prachtig uit maar dat was het niet alleen. Droomdeurtjes zijn niet zomaar een accessoire die je op de slaapkamer van je kind neerzet. Want achter deze deurtjes wonen Elfjes en Draakjes in het Droombos. Zij helpen je kind met het verwerken van de prikkels die je kind gedurende de dag heeft opgedaan. Ze geven je kind steun bij moeilijke situaties. Als kindercoach maakte mijn hart een sprongetje. Wat zullen hooggevoelige kinderen hier veel aan kunnen hebben.

Elfjes & Draakjes

In het Droombos wonen elfjes en draakjes die je kind helpen in de mensenwereld. Kan je kind zich niet goed uiten? Bij het elfje of draakje zijn de geheimen veilig. Je kind kan voor het deurtje zijn verhaal doen of misschien een tekening maken. Is je kind wat ouder? Dan werkt een brief natuurlijk heel goed. Zonder druk kan je kind zijn verhaal kwijt. Even ontladen, zodat dat kleine hoofdje leeg is en je kind rustig kan slapen.

De elfjes en draakjes laten soms wat voor je kind achter. Soms strooien ze wat sterrenstof. En soms laten ze een briefje in de brievenbus achter. Op deze manier leven ze mee met je kind. Hiervoor kun je bij de Droomdeurtjes de Goed Gedaan Post aanschaffen. Dit zijn leuke kaartjes met een positieve boodschap. Ze geven je kind de moed om iets te doen wat ze nog niet eerder hebben gedaan of wat ze spannend vinden. Ze geven je kind complimentjes. Op deze manier weet je kind dat het elfje of draakje er altijd is, dat geeft een veilig en vertrouwd gevoel.
Met deze post moet jij de elfjes en draakjes wel even helpen. Of misschien gaat bij jou de creativiteit ook wel stromen en maak je namens het elfje of draakje mooie creaties voor je kind.

Magisch denken

Vanaf ongeveer 4 jaar snappen kinderen hoe het werkt met het Droomdeurtje. Magische denken is sterk aanwezig. Kijk maar eens naar de spelletjes die je kind speelt. Zij is de verpleegster en hij is een piloot. Hou je je kind voor de gek? Nee, sommige kinderen hebben dit steuntje juist nodig. En op een gegeven moment wordt de aandacht voor het deurtje steeds minder. Net zoals het gaat in geloven in Sinterklaas.

Hoe het begon

Wat vertel je je kind? Hoe leg je uit dat er ineens een deurtje in zijn slaapkamer staat? Het begon allemaal met Puck.
Puck, een ondeugend elfje, vond samen met Jinn haar drakenvriendje een deurtje, een deurtje in het Droombos. Puck was zo nieuwsgierig dat ze het deurtje opende. En daar lag Emma, een mensenkind, te slapen. Puck wou Emma helpen, bijvoorbeeld met het krijgen van mooie dromen. Jammer dat Emma haar nooit zou kunnen zien. Elfjes en draken mochten zich nooit laten zien aan iemand uit de mensenwereld, dat was een strenge regel uit het Droombos.

Bij de deur stond een brievenbus met een brief van Emma aan het elfje. Of Puck haar vriendinnetje wil worden. We kunnen met elkaar praten door briefjes en tekeningen in de brievenbus te doen. Ja! Dat wil Puck. Ze nam het sleuteltje mee en ging direct naar huis om iets leuks voor Emma te maken dat ze de volgende keer voor haar mee ging brengen.
Er is niet alleen een deurtje voor Puck. Er zijn heel veel deurtjes in het Droombos. Zo heeft elk kindje straks een elfen of draken vriendje.

Geloof jij in Elfjes en Draken?

Wil jij voor jouw kind ook een elfen of draken vriendje? Zoek dan een mooi plekje uit voor het Droomdeurtje met de brievenbus en het sleuteltje erbij. Is het sleuteltje de volgende ochtend weg? Dan heeft het elfje of draakje het sleuteltje meegenomen en heeft jouw kind een nieuwe vriendje.
De fantasie van je kind wordt enorm gestimuleerd. Maar ook de creativiteit. Je kind kan namelijk de plek van zijn elfje zo mooi mogelijk maken.

Mijn dochter Esmée heeft natuurlijk een elfenroze deurtje uitgezocht 🙂 De deurtjes zijn er ook in wolkenblauw en drakengroen.

Heeft jouw kind een magisch vriendje? Laat het me zeker weten in een reactie onder deze blog ♥

Liefs, Sjoukje

p.s. Bijna vergeten te vertellen. Ik ben zo verliefd op de Droomdeurtjes en vooral op wat het voor onze hooggevoelige kinderen kan betekenen. Daarom zijn de Droomdeurtje bij mij te koop! Dus wil je ze van dichtbij bekijken? Laat het mij dan weten. Of neem direct een kijkje in mijn shop.

Share the love

About the Author

Hoi! Ik ben Sjoukje. Happy hooggevoelig ♥ Als kindercoach ondersteun ik kinderen hun hooggevoeligheid om te zetten van een last naar een unieke kracht in hun leven. Samen gaan we op zoek naar de magie! Kinderen hebben het recht om te stralen!

Leave a Reply 0 comments

Leave a Reply: