Kindermassage, het mooiste cadeau dat je je kind kan geven

Versterk de kracht van je kind en jullie band samen!


Heeft jouw kind moeite met concentreren?

Vaak gespannen?

Gaan de schoolresultaten achteruit?

Is je kind vaak boos of agressief?

Is slapen een probleem bij jullie thuis?

Heeft je kind weinig zelfvertrouwen?

Voel je dat je kind iets extra's nodig heeft? 

Wat nu? Je weet niet waar je moet beginnen. Soms zit je met de handen in het haar. Je weet het gewoon even niet meer. 

Wees gerust, lieve ouder, dit is heel normaal. Veel ouders die ik spreek willen graag ondersteuning bieden maar weten niet waar ze moeten beginnen. Dit is ook precies waar ik zelf tegenaan liep. 

Mijn dochter Esmée had de eerste maanden van haar jonge leventje veel last van buikkrampjes. Veel huilen, huilen en nog eens huilen. Deed ik het wel goed? Als jonge moeder werd ik hier erg onzeker van. Gelukkig kwam kindermassage op mijn pad. Wauw, wat een fijne uitwerking had massage op Esmée. Inmiddels is ze negen en kindermassage maakt nog steeds deel uit van ons bedritueel. 

Mam, wil je me masseren? Ik vind het zo fijn om dit te horen! Even een rustmoment in onze drukke dag. Even echt tijd voor elkaar. Ik zie mijn dochter onder mijn handen ontspannen. De indrukken en emoties van de dag vallen van haar af.

Kindermassage is er ook voor jou, ik leer het je graag. Daarom heb ik veel liefde gestoken in mijn online programma "Liefdevolle Aandacht". Door het volgen van dit programma kun je op een laagdrempelige manier kindermassage toepassen binnen jouw gezin. Je kunt je kind op deze mooie manier ondersteunen met zijn of haar uitdagingen.   

​Wie ben ik?

Hi, ik ben Sjoukje. Moeder van de negenjarige Esmée en kindercoach voor hooggevoelige kinderen.

Het is mijn passie om kinderen weer te laten stralen! Om samen op zoek te gaan naar de magie van het leven en de unieke kracht te ontdekken die in elk kind zit.

In mijn praktijk, Happy Hooggevoelige Kids, doe ik dit door onder andere kindermassage in te zetten. De resultaten zijn zo verbluffend dat ik dit met jou wil delen. Deze simpele manier van liefdevolle aandacht voor je kind kan jullie laten stralen!

Kindermassage is altijd fijn, maar heeft zeker grote voordelen. Wat levert kindermassage je kind op? Kindermassage zorgt voor:

 • Betere concentratie en ontwikkeling;
 • Betere schoolresultaten;
 • Afname van spierspanning;
 • Minder agressief gedrag;
 • Het verwerken en loslaten van de emoties van de dag (verwerken van de vele prikkels);
 • Minder stress in het lijf, meer ontspanning en rust;
 • Stevigheid, geborgenheid en veiligheid;
 • Bevorderen van het (in)slapen;
 • Versterken van het immuunsysteem;
 • Meer zelfvertrouwen en maakt minder kwetsbaar;
 • Verbeteren van de spijsvertering, waardoor darmklachten en buikpijn verminderd kunnen worden;
 • Vergroten van de eetlust;
 • Minder pijn bij de groeipijnen;
 • Het beter aangaan van sociale contacten (gemakkelijke oogcontact maken, vriendjes maken, samenwerken).

En wat levert kindermassage jou als ouder op?

Een heerlijk rustmoment samen met je kind. Je ziet je kind opbloeien. En het versterkt je band met je kind. Je kind voelt zich veilig en geborgen bij jou. 

Je zal ervaren dat door kindermassage je kind weer lekker in zijn of haar vel gaat zitten. De uitdagingen waar jullie eerst mee worstelden worden geleidelijk minder. 

Je vraagt je misschien af; "Is kindermassage wel geschikt voor mijn kind?" 

Kindermassage is geschikt voor ieder kind! Aanraken is een levensbehoefte. Wij hebben het allemaal nodig. Maar welke kinderen hebben nu echt het extra steuntje van kindermassage nodig?

 • Kinderen die erg druk zijn of juist stil en teruggetrokken zijn;
 • Kinderen met concentratieproblemen of faalangst;
 • Kinderen die onzeker zijn;
 • Kinderen die vaak klagen over vermoeidheid, buikpijn en hoofdpijn;
 • Kinderen die snel boos of verdrietig zijn;
 • Kinderen die niet lekker in hun vel zitten;
 • Kinderen die slecht (in)slapen;
 • Kindere​n met ADHD, ADD of PDD-NOS.

Wat zou het fijn zijn je kind weer te zien stralen! Dat hij of zij weer helemaal zichzelf kan zijn, lekker in zijn of haar vel. 

Hoe doe ik dat dan, kindermassage online? 

De maatschappij raast maar door. We moeten van alles en hebben het ontzettend druk. Een cursus, elke week een avond naar les, zit er voor de meeste van ons niet in. We willen onze eigen tijd indelen. Zelf bepalen wanneer we met iets aan de slag gaan. De online training "Liefdevolle Aandacht" springt in op deze wens. In je eigen tijd aan de slag. En niet een ellenlange training. Nee, slechts drie lessen zijn nodig om kindermassage onder de knie te krijgen. 

Ik begeleid jullie stap voor stap naar dat ultieme rustmoment in jullie drukke leven. Starten kan op elk moment.

Hoe ziet het programma Liefdevolle Aandacht eruit?

Kindermassage

In deze les leer je waarom kindermassage zo ontzettend belangrijk is. Je leert de do's en don'ts en je krijgt een stap voor stap instructie, zodat je direct aan de slag kunt met de eerste grepen en zelf kunt ervaren wat kindermassage jullie oplevert.

Totale ontspanning

De tweede les bevat een instructie voor een totale kindermassage. Gaat dit te snel? Geen probleem, ik neem je stap voor stap mee en stiekem staan er al spiekbriefjes voor je klaar.

Ontspannen bedritueel

Hoe creëer je een fijn bedritueel? Dat komt in les 3 aan de orde. Naast het stap voor stap uitleggen van alle grepen wordt je ook meegenomen in een wereld van ontspanning.

Ik hou van verrassingen!

Aromatherapie

Hoe maak je kindermassage compleet? Met de kracht van geur. Je maakt kennis met de kracht die aromatherapie jullie kan geven.

Verrassing!

Echt een verrassing! Het is... nee, ik vertel het echt nog niet. Laat je verrassen!

Happy Hooggevoelige Kids Online

Wat zeggen moeders over hun ervaring met kindermassage?

José

Ik dacht eerst dat ik ontzettend veel tijd kwijt zou zijn aan kindermassage. Dat hield me eerst wel even tegen. Maar echt, het is zo leuk en gemakkelijk! Je hebt het makkelijk onder de knie en mijn dochter vindt het heerlijk. Ik merk dat ze beter in haar vel zit en dat de ruzies in huis minder zijn. Wat een cadeau! Dank je wel. 

Monique

Zo fijn dat wij een manier hebben gevonden om onze dochter te helpen. Slapen was bij ons altijd een probleem. Roos kon moeilijk in slaap komen, zat maar te piekeren. Nu nemen we voor het slapengaan de dag nog even door en ik masseer haar. Zelfs als ik alleen haar voetjes masseer is dat nu al voldoende. Sjoukje leert het je stap voor stap. Een aanrader! 

Anita

Ik kwam bij Happy Hooggevoelige kids in de eerste plaats terecht uit eigen interesse en in de tweede plaats omdat ik het idee had dat mijn kind onzekerder over zichzelf dacht dan nodig was. Ik zocht naar nieuwe wegen om mijn kind(eren) te steunen en te helpen om lekkerder in hun vel te zitten. Als aanraking voor een baby troost en steun geeft, dan werkt dat vast ook zo voor het oudere kind.

Sjoukje verwelkomt je in haar sfeervolle praktijk aan huis en neemt alle tijd voor jou en je kind. Ze is geduldig en invoelend, wat duidelijk in haar doen en laten zichtbaar is. Sjoukje is er groot voorstander van dat zoveel mogelijk mensen leren om hun kind te masseren. Zij deelt haar kennis graag met je en kan je de massagetechnieken leren op een laagdrempelige manier. Een echte aanrader, want je hebt er de rest van je leven plezier van.​

Lisa

Mijn zoon is zeven en was erg opstandig. Vaak agressief en ik wist me geen raad meer. Wanneer ik ernaar vroeg kon hij zelf ook geen reden geven waarom hij soms zo agressief was. Ik merkte dat hij snel overprikkeld was en zag zijn lichaam vaak aangespannen was. Toen kwam kindermassage voorbij en ik wou dit graag proberen. We merkten eigenlijk direct resultaat. Ontspanning was het enige wat hij nodig had. En zo mooi dat ik hem dat nu kan geven.  

online programma liefdevolle aandacht

Happy Kids Academie

47,-

NU € 23,50

 • 3 stap voor stap lessen
 • 2 bonuslessen
 • Onbeperkt toegang online omgeving
 • Plezier met je kind!

Meest gestelde vragen

Hoelang duurt het online programma?

Het online programma Liefdevolle Aandacht bevat drie lessen en twee bonuslessen. Elke week ontvang je een mailtje dat er een nieuwe les klaar staat (alle lessen zijn direct beschikbaar). De twee bonuslessen komen beide in de vierde week vrij. Dus in totaal duurt het programma vier weken. Dit is een richtlijn. Je kan het invullen zoals het voor jullie prettig is. Even een week niet oefenen? Geen probleem. Dan pak je het later weer op. De lessen blijven voor jullie beschikbaar. 

Hoelang duurt een kindermassage?

Een volledige kindermassage duurt ongeveer 25 minuten. Je kan er natuurlijk zoveel tijd voor uittrekken als jullie zelf willen. En heb je even geen tijd? Alleen de voeten masseren is ook heel fijn. 

Online? Hoe werkt dat precies?

Het enige wat je nodig hebt is een computer, laptop of je mobiel met internetverbinding. Op deze manier kun je overal en op elk moment inloggen. Je kan het cursusmateriaal direct bekijken en er mee aan de slag. Ideaal, je hoeft de deur niet meer uit. 

Ik meld me aan, en dan?

Zodra je je hebt aangemeld ontvang je jouw inloggegevens van de online omgeving. Je kan direct beginnen. 

Ik twijfel nog, ik heb vragen

Heel logisch. Het gaat om je kind en je kind is je dierbaar. Laat je vragen weten via info@happyhooggevoeligekids.nl. Dan zorg ik ervoor dat je vragen worden beantwoord. Blijf niet met vragen zitten!