Lente Diffuserblends

Diffuserblends Young Living

Diffuserblends voor een zonnige lente

Misschien heb je het al gemerkt, ik ben verliefd op essentiële olie. En niet alleen omdat ze zo lekker ruiken. Nee, ze maken echt een verschil.

Dat ochtendhumeurtje van Esmée verdwijnt als sneeuw voor de zon, ik slaap beter, heb meer energie en we zijn beter bestand tegen de prikkels die op ons afkomen. Allemaal dankzij essentiële olie. Eigenlijk gebruik is de olie overal voor, van pijntjes tot zelfs de was.

Mijn favoriete manier om essentiële olie te gebruiken is in de diffuser. De geur verspreidt zich hierdoor langzaam in de ruimte. Zo heeft het hele gezin er profijt van. En ze hebben het niet eens door.

Essentiële olie mixen

Ik krijg vaak de vraag of bepaalde oliën wel goed bij elkaar passen in een diffuserblend. Het komt hierbij natuurlijk vooral neer op wat je wilt bereiken met je combinatie en jouw eigen smaak.

Wil je bijvoorbeeld ontspannen? Dan is Peppermint niet een goede olie om in je diffuserblend te verwerken. Kies dan liever voor Stress Away of Lavendel.

En dan komt jouw smaak nog om te hoek kijken. Wat vind jij een fijne geur?

Laat dat trouwens niet altijd jouw keuze bepalen. Juist wanneer je een bepaalde olie vindt stinken heb je deze nodig. Voor mij was Cedarwood een olie die ik het liefst direct aan de kant had geschoven. Helemaal niet een geur die bij mij past, dacht ik op dat moment.

Laat Cedarwood nou net de perfecte olie zijn om beter te kunnen slapen. En ja, die had ik dus echt nodig.

Laat je niet ontmoedigen wanneer de olie die jij nodig hebt ook niet lekker ruikt. Want inmiddels vind ik Cedarwood juist lekker ruiken.

Terug naar Italië

Geuren brengen ons terug naar bepaalde herinneringen. Ook dit kan een reden zijn om te kiezen voor een bepaalde olie. Zo brengen Grapefruit, Joy en Bergamot me altijd direct terug naar mijn favoriete vakantie in Italië.

Young Living diffusercombinatie

Zijn alle oliën geschikt?

Kun je dan echt alle oliën mixen? Nee, let hierbij vooral op olieblends.

Joy is een voorbeeld van een blend. Een blend is al een mix van verschillende oliën. Samen vormen ze dus een nieuwe olie. Blends zijn samengesteld met een specifiek doel zoals ondersteuning bieden wanneer de ‘R’ in de maand zit of voor meer zelfvertrouwen.

Het wordt daarom afgeraden om meerdere blends te mixen. Je kan natuurlijk wel een blend gebruiken in combinatie met één of twee singles. Een single is een enkele olie zoals Lavendel. In een flesjes Lavendel zit ook echt alleen Lavendel.

Lente inspiratie

Twijfel je welke oliën goed bij elkaar passen? Dan zit je hier goed. Ik heb in mijn Facebookgroep namelijk een cadeautje voor je klaar staan!

Mijn Happy Spring Diffuserblends zijn getest en goedgekeurd (ja, Esmée geeft graag haar mening 😊). Laat je inspireren door mijn combinaties of probeer eens een paar van je eigen favoriete oliën te mixen en haal dat lentezonnetje in huis. Ik zie je in mijn Facebookgroep!

Welke combinatie ga jij vandaag proberen?

Liefs Sjoukje

 

Essentiële olie hooggevoelige kinderen

Share the love

About the Author

Hoi! Ik ben Sjoukje. Happy hooggevoelig ♥ Als kindercoach ondersteun ik kinderen hun hooggevoeligheid om te zetten van een last naar een unieke kracht in hun leven. Samen gaan we op zoek naar de magie! Kinderen hebben het recht om te stralen!

Leave a Reply 0 comments

Leave a Reply: