Liefdevolle aanraking is een levensbehoefte


Mam, wil je me masseren? Ik vind het zo fijn om dit te horen! Even een rustmoment in onze drukke dag. Even echt tijd voor elkaar. Ik zie mijn dochter onder mijn handen ontspannen. De indrukken en emoties van de dag vallen van haar af.

Aanraken is een levensbehoefte. Wij hebben het allemaal nodig. Zeker in deze tijd waarbij er veel van ons verwacht wordt. De werkdruk ligt hoog en tijd voor ontspanning is ver te zoeken. Ook van onze kinderen wordt veel verwacht. Hooggevoelige kinderen vinden ontspannen ook vaak lastig.

Kinderen staan nog heel erg open voor hun omgeving en vinden het vaak moeilijk de prikkels die ze binnenkrijgen te doseren en te verwerken. Er kunnen dan fysieke of emotionele klachten ontstaan. Dit kan zich onder andere uiten in stress, slecht slapen, angst en boosheid.

Het is nodig om de indrukken die je kind overdag op doet te verwerken en los te laten. Kindermassage is hiervoor een mooie en zachte manier.

Door liefdevolle aanraking komt het knuffelhormoon oxytocine vrij. Hierdoor neemt het stresshormoon adrenaline af. Veiligheid en ontspanning nemen hierdoor toe.

Kindermassage is altijd fijn, maar heeft zeker grote voordelen. Wat levert kindermassage je kind op?

Kindermassage zorgt voor:

 • Betere concentratie en ontwikkeling;
 • Betere schoolresultaten;
 • Afname van spierspanning
 • Minder agressief gedrag;
 • Het verwerken en loslaten van de emoties van de dag (verwerken van de vele prikkels);
 • Minder stress in het lijf, meer ontspanning en rust;
 • Stevigheid, geborgenheid en veiligheid;
 • Bevorderen van het (in)slapen;
 • Versterken van het immuunsysteem;
 • Meer zelfvertrouwen en maakt minder kwetsbaar;
 • Verbeteren van de spijsvertering, waardoor darmklachten en buikpijn verminderd kunnen worden;
 • Vergroten van de eetlust;
 • Minder pijn bij de groeipijnen;
 • Het beter aangaan van sociale contacten (gemakkelijker oogcontact maken, vriendjes maken, samenwerken).

Mijn praktijk in Groningen is gericht op hooggevoelige kinderen, maar ieder kind heeft behoefte aan aanraking. En zeker voor deze kinderen kan kindermassage een zeer gunstig effect hebben:

 • Kinderen die erg druk zijn of juist stil en teruggetrokken zijn;
 • Kinderen met concentratieproblemen of faalangst;
 • Kinderen die onzeker zijn;
 • Kinderen die vaak klagen over vermoeidheid, buikpijn en hoofdpijn;
 • Kinderen die snel boos of verdrietig zijn;
 • Kinderen die niet lekker in hun vel zitten;
 • Kinderen die slecht (in)slapen;
 • Kinderen met ADHD, ADD of PDD-NOS.

Dus schroom niet om contact met me op te nemen, ook al is je kind niet hooggevoelig. Wees welkom!

Hoe werkt het?

De kindermassage bij Happy Hooggevoelige Kids is voor kinderen van 4 jaar tot en met 11 jaar en kost € 60,- per sessie.

Vindt je kind het nog een beetje eng? Dat is geen probleem. Je kind weet nog niet wat masseren inhoudt. Bij je aanmelding krijg je dan ook een welkomspakket met daarin duidelijk uitgelegd hoe een sessie in zijn werk gaat. Zo kun je je kind alvast voorbereiden.

Misschien wil je kind tijdens de eerste sessie nog niet gemasseerd worden. Je kind vindt het reuze spannend of is een beetje verlegen. We nemen kleine stapjes en bouwen het rustig op. Respect staat altijd voorop. Ik kijk naar de behoefte van je kind en de grenzen die je kind aangeeft. Forceren werkt niet en heeft een averechts resultaat.

Jij mag natuurlijk altijd aanwezig zijn tijdens de sessie. Vooral tijdens de eerste sessie is dit belangrijk. Kinderen vinden dit vaak fijn en jij kan ook kijken hoe een sessie is opgebouwd.

Masseren heeft het meeste effect wanneer dit regelmatig wordt gedaan. Ik leer je tijdens de sessies houdingen aan zodat je zelf aan de slag kan.

Verbinding met je kind

Het hormoon oxytocine dat vrijkomt tijdens de massage zorgt voor een hechtere band tussen jou en je kind. Vertrouwen en verbondenheid nemen toe. Tijdens, maar ook na de massage, kun je vaak gemakkelijk in contact komen met je kind en waardevolle gesprekjes voeren. Het zelfvertrouwen van je kind groeit.

Online kindermassage leren?

Je kan ook kiezen om zelf kindermassage te leren met behulp van mijn online programma Liefdevolle Aandacht. Op deze manier leer je zelf ook de fijne "greepjes" van kindermassage kennen en kunnen jullie thuis kindermassage toepassen in jullie dag. Op een moment dat het jou uitkomt. 

Kindermassage is het mooiste wat je je kind kan geven

Twijfel je? Heb je vragen? Schroom niet om een Happy Kids Sessie aan te vragen. Dit is een gratis sessie van ongeveer 15 minuten waarin ik je vragen kan beantwoorden, elkaar een beetje kunnen leren kennen en waarin we kunnen kijken of we goed bij elkaar passen om een samenwerking aan te gaan. Ik kijk ernaar uit om je te spreken!

Meest gestelde vragen

Hoe lang duurt een individuele sessie?

De sessie duurt 45 minuten tot een uur. Afhankelijk van de leeftijd van je kind. Een kind van vier jaar heeft natuurlijk een kortere aandachtspanne dan een kind van 11 jaar.

Hoe lang duurt een kindermassage?

Kindermassage duurt ongeveer 25 minuten.

Wat doe je nog meer in een individuele sessie?

Ik kijk waar je kind behoefte aan heeft. Ik heb mooie technieken tot mijn beschikking die je kind kunnen ondersteunen in zijn of haar uitdagingen. Deze technieken zijn kinderyoga, aromatherapie en EFT.

Mijn kind vindt het eng, wat nu?

We bouwen het rustig op, we forceren niets. Massage kan ook over de kleding heen. Knuffel egel Fluffy is aanwezig om mij te helpen. Vindt je kind iets niet fijn dan hoeft hij of zij alleen Fluffy aan te reaken. Zo kan je kind zijn of haar grenzen aangeven.

Ik meld me aan, en dan?

Na je aanmelding neem ik telefonisch contact met je op om de sessie in te plannen.

Ik twijfel nog, ik heb vragen

Heel logisch. Het gaat om je kind en je kind is je dierbaar. Je wilt dat je kind bij mij in goede handen is. Meld je aan voor een gratis Happy Kids Sessie van 15 minuten. Of stuur mij een mail via info@happyhooggevoeligekids.nl. Ik beantwoord graag je vragen.