Heeft jouw kind grote dromen?

Droom groot!

Heeft jouw kind grote dromen?

Happy New Year! Ik heb zin in het nieuwe jaar. Er staan veel mooie dingen te wachten in 2018. Ik hoop dat jij ook mooie plannen hebt gemaakt. En dat ze werkelijkheid worden natuurlijk!

Rond deze tijd kijken we meestal terug en blikken we vooruit. Wat willen we bereiken? Je kent ze wel, de goede voornemens. Hoe zit dat bij kinderen?

Esmée heeft ook haar dromen. Ik vind het heerlijk hoe ze kan dromen zonder rekening te houden of het mogelijk is of niet. Ze droomt groots. Stiekem ben ik een beetje jaloers. Wij volwassenen zijn het soms een beetje verleerd om groots te dromen.

Ik vind het belangrijk om kinderen te stimuleren om groot te dromen. Hooggevoelige kinderen hebben daar moeite mee. Ze passen zich vaak aan. Onbewust voelen ze wat een ander nodig heeft. Die behoeften stellen ze voor hun eigen behoeften. Hoe langer kinderen hiermee doorgaan hoe verder ze verwijderd raken van wat ze zelf willen. En het is zo moeilijk om weer bij jezelf te komen. Om weer te voelen wat je zelf echt wil en nodig hebt.

Aarden

Wanneer je kind zichzelf even kwijt is is het belangrijk om te aarden. Om uit het hoofd komen en het hele lichaam weer te voelen. Er gebeurt veel in het hoofd waardoor het lichaamsbewustzijn vaak weg is. Aarden helpt je kind.

Stimuleer je kind om aardende activiteiten te ondernemen. Lekker naar buiten, stampen op de grond, dansen, kinderyoga, kindermassage. Je kan zelfs een essentiële olie gebruiken zoals Sacred Mountain of Grounding. Het lijken allemaal kleine dingen maar het effect is groot.

Kinderen kunnen zo weer voelen wat ze zelf willen. Wanneer ze weten wat ze echt willen, wat dan?

Deel je dromen

Esmée wil niet altijd vertellen wat haar wens is. “Als ik het vertel dan komt het niet uit”. Dit is ons aangeleerd. Bij het uitblazen van de kaarsjes voor de verjaardag of het blazen van de pluisjes van de paardenbloem moet je toch je wens voor jezelf houden? Komt je wens dan echt sneller uit?

Stimuleer je kind om zijn of haar dromen te delen. Sommige dromen zijn groot, zoals die van Esmée. Zij wil graag zingen bij Kinderen voor Kinderen. Als Esmée dit niet met mij gedeeld had kon ik haar niet helpen om haar aan te melden voor zangles en later voor de auditie. Ze zou dus alleen maar blijven dromen. Terwijl er juist kleine acties voor nodig zijn om een stapje dichter bij deze droom te komen.

Deel je droom en je krijgt hulp uit onverwachte hoek.

Droomcollage

Een mooie manier om de dromen van je kind levendig te houden is het maken van een droomcollage. Knip plaatjes uit tijdschriften of haal plaatjes van Pinterest. Pak de teken en knutselspullen erbij en ga aan de slag. Hoe ziet de droom eruit, hoe zou je je voelen wanneer de droom uit komt? Alles wat je kind wil mag op de droomcollage. Hang het op een mooie plek waar je kind de collage elke dag ziet. Wij gaan aan de slag!

Op 2018! Dat jullie grootse dromen uit mogen komen!

Waar droomt jouw kind over? En hoe stimuleer jij je kind om deze droom waar te maken? Laat het me weten in een reactie. Ik hoor graag van jou.

Liefs Sjoukje

 

Affirmatieplan voor kinderen

Share the love

About the Author

Hoi! Ik ben Sjoukje. Happy hooggevoelig ♥ Als kindercoach ondersteun ik kinderen hun hooggevoeligheid om te zetten van een last naar een unieke kracht in hun leven. Samen gaan we op zoek naar de magie! Kinderen hebben het recht om te stralen!

Leave a Reply 0 comments

Leave a Reply: