Invloed volle maan mei op hooggevoelige kinderen

Invloed volle maan op gevoelige kinderen

Haal alles uit de volle maan van mei

Ik heb zo’n gevoel dat… het volle maan is. Onrust, wakker liggen, woelen, prikkelbaar…

Ja hoor, het is weer zover. Esmee kroop weer lekker tegen me aan vannacht. Ze kon niet slapen. Een verklaring had ze ook niet. Ik haalde Moon Magic tevoorschijn en haar ogen werden groot. Oooohh, het is volle maan. Oké, dat verklaart het.

Moon Magic is mijn geheime wapen net voor, tijdens en een paar dagen na de volle maan. Het is mijn essentiële olie recept die ervoor zorgt dat prikkels niet zo heftig binnen komen, ik de rust beter kan bewaren en beter slaap. Hier vind je het recept voor het geval je wat extra ondersteuning kan gebruiken tijdens de volle maan. Mijn geheime wapen is dus niet zo geheim meer 🙂

Ontwaken

De volle maan van deze maand is de Maan van het Ontwaken, ook wel Haasmaan of Melkmaan genoemd. Het thema is vruchtbaarheid.

En dit is niet zo maar een volle maan, het is een Supermaan. De laatste Supermaan van dit jaar. Een Supermaan is een volle maan die dichter bij de aarde staat. Hierdoor is deze maan groter zichtbaar. En daarbij heeft deze een grotere impact.

Het thema is niet zo vreemd. Het is lente en de natuur staat dan sowieso al in het teken van dit thema. De levenskracht van de natuur ontwaakt. Alles is mooi groen en de bloesems laten zich weer zien.

Tijdens één van onze wandelingen deze week hebben we jonge gansjes ontmoet. Esmee was helemaal over the moon van deze pluizige beestjes. Totdat moedergans op haar af kwam en wij moesten maken dat we wegkwamen. Maar ze kon niet stoppen met melden dat het “oooo, so cute” was. De natuur is prachtig in de lente.

Transformatie

Deze volle maan is er ook om je te laten kijken naar jezelf. Welke doelen en wensen zijn vruchtbaar? Wat begint vorm te krijgen? Wat wil jij tot ontwaken en transformatie laten komen?

Het is een tijd om te voelen, naar binnen te keren. De volle maan is niet voor niets een goed moment om te mediteren. Misschien kom je er achter dat je klaar bent met bepaalde dingen. Dat het tijd is om los te laten. Wat wil je laten groeien nu er ruimte vrijkomt?

Waar word jij blij van? Waar wil je meer van zien in je leven? Wil je verandering?

Dit is een volle maan van transformatie. Stop je dromen niet weg, het is tijd om ze te laten ontwaken.

Schorpioen en Stier lijnrecht tegenover elkaar

De volle maan en astrologie zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ik probeer met de maan te leven, zodat het net iets makkelijker wordt. Je ertegen verzetten kost zoveel energie. Terwijl het juist makkelijker kan. Yasmin Boland (Leven met de Maan) helpt me daar een handje bij want het is een ingewikkelde materie. Zij laat me weten dat deze volle maan in het teken van Schorpioen staat, recht tegenover de maan staat de zon in Stier.

Stier is een vastberaden en volhardend teken. Dit helpt je om te gaan voor wat jij in jouw leven wilt. Dit zal worden versterkt door de zon in dit teken. Weet je wat je wilt laten ontwaken? Maak dan een plan want dit zorgt voor actie om echt stappen te gaan zetten om jouw dromen te verwezenlijken.

Welke stappen kan je nemen? Heb je hulp nodig? Waar moet je tijd aan besteden?

Wat is het toch een geoliede machine:

Maan staat voor ontwaken

Schorpioen staat voor transformatie

Zon in Stier staat voor planmatige actie

Het enige wat jij hoeft te doen is de energie van de maan te volgen en die eerste stappen naar jouw dromen zetten.

Wat ga jij laten ontwaken? Laat het me weten in een reactie onder deze blog. En neem daarna actie, maak een planning om wat jij wil laten ontwaken te realiseren.

Liefs Sjoukje

p.s. Het gekke is dat dit ook een volle maan is van aanraking. Aanraking is een levensbehoefte. Aanraking werkt helend. In deze tijd van afzondering kan dit wel eens extra heftig voelen. Wees daarom lief voor jezelf.

 

Affirmatieplan voor kinderen

 

Share the love

About the Author

Hoi! Ik ben Sjoukje. Happy hooggevoelig ♥ Als kindercoach ondersteun ik kinderen hun hooggevoeligheid om te zetten van een last naar een unieke kracht in hun leven. Samen gaan we op zoek naar de magie! Kinderen hebben het recht om te stralen!