Intense prikkels bij volle maan

Hooggevoelige kinderen en volle maan

Intense prikkels bij volle maan

De volle maan is weer in aantocht. Is het weer zover? Bij ons thuis kun je de klok erop gelijk zetten. Bij volle maan wordt het onrustig. Niet in slaap kunnen komen, steeds wakker worden. Hooggevoelige mensen hebben extra last van de maanenergie. En toevallig zijn Esmée en ik hooggevoelig 🙂 Er verschijnen ongeveer 13 volle manen per jaar. Dus het is zeker iets om rekening mee te houden.

Intense prikkels

Je bent emotioneel, je hebt sneller last van angst , verdriet of boosheid. Je kan je prikkelbaar en chaotisch voelen. En moeite met slapen, je droomt intens. Hooggevoelige mensen staan erg open voor prikkels dus ook voor deze intense prikkels van de volle maan.

Raar toch? Maar er is een verklaring voor. Je ontdekt het in deze blog.

De Bloemmaan

Elke volle maan heeft zijn eigen unieke energie en betekenis. De volle maan van 5 juni wordt wel de Bloemmaan genoemd. Deze volle maan wordt ook wel Grasmaan of Honingmaan genoemd.

Het thema is groei.

Klinkt heel logisch in deze tijd van het jaar natuurlijk. Alles begint te bloeien en groeien. Zo is de volle maan een symbool voor de cyclus van het leven. Hier kan je dus op inspelen. Ga nu bijvoorbeeld eens kijken naar je eigen groei. Jouw dromen. Heb je jouw dromen al kunnen vervullen? Of misschien gedeeltelijk? Wat wil je nog meer laten groeien? Kijk naar jouw binnenwereld maar ook naar jouw buitenwereld.

Binnenwereld

Ik blader mijn dagboek door en zie dat ik stapje voor stapje groei. Mijn dromen komen langzaam uit. Door hier zo bewust bij stil te staan kan ik het grote plaatje zien. Waar stond ik en waar sta ik nu. Ook zie ik nu duidelijk welke stappen ik moet nemen op verder te groeien. Ik ontdek wat aandacht nodig heeft zodat ik dit over een tijdje kan oogsten.

Buitenwereld

Kijk om je heen. Wat groeit er en wat heeft aandacht nodig. De tuin! Plantjes bij planten, op een betere plek zetten, onkruid wieden. Afgelopen week heb ik daar veel plezier aan beleefd. En zoals nu blijkt op het juiste moment. Werken in de tuin heeft een aardend effect. En zeker wanneer je hooggevoelig bent is dit een fijne bezigheid.
Tijdens de Bloemmaan is het ook goed om even stil te staan bij alle dingen die goed gaan. Dankbaarheid brengt meer mooie dingen op je pad.

De volle maan is dus echt een tijd om even stil te staan en echt te voelen. Hoe gaat het nu met mij? Hoe gaat het met mijn groei?

Ik ben benieuwd hoe het tijdens volle maan bij jouw thuis is. Heeft jouw kind hier veel last van? En jij zelf? Laat het me weten in de reacties onder mijn blog.

Happy Full Moon ♥

Liefs Sjoukje

Voorkom overprikkeling hooggevoelige kinderen

 

Share the love

About the Author

Hoi! Ik ben Sjoukje. Happy hooggevoelig ♥ Als kindercoach ondersteun ik kinderen hun hooggevoeligheid om te zetten van een last naar een unieke kracht in hun leven. Samen gaan we op zoek naar de magie! Kinderen hebben het recht om te stralen!

Leave a Reply 0 comments

Leave a Reply: