Hoe gebruik je essentiële olie?

Hoe gebruik je essentiële olie?

Er zijn verschillende manieren om essentiële oliën te gebruiken.

Aromatisch

De gemakkelijkste manier om essentiële oliën te gebruiken is door middel van een diffuser. Op deze manier verspreidt de geur zich in de ruimte.

Rechtstreeks vanuit het flesje ruiken heeft ook een enorm effect. Maar je kan ook wat olie in je hand nemen en een kommetje van je handen maken over je neus en je mond en inhaleer diep. Zou je dit met bijvoorbeeld Peppermint doen dan ben je van je middagdipje af. We noemen dit ook wel de Peppermint Rush!

Een inhaler is fijn om bij je te hebben wanneer bijvoorbeeld de pollen weer in de lucht zijn. Een inhaler is een plastic buisje met daarin een staafje watten waarop je de olie kan aanbrengen.

Heb je kinderen in huis? Dan is aromatisch gebruik door middel van een diffuser een must.

Op de huid

Je kunt de oliën ook aanbrengen op de huid. Kijk altijd op het flesje en de verdunningstabel of je de olie moet verdunnen met een draagolie. Let op! Bij kinderen altijd verdunnen.

Waar breng je de olie aan? Dat hangt van de olie af. Zo kun je oliën aanbrengen op stijve spieren, de slapen, achter de oren of aan de binnenkant van de polsen. Punten van je voetzolen komen overeen met deze lichaamsdelen. Wil je niet de geur op je huid dan kun je de olie dus ook aanbrengen op de specifieke reflexpunten onder je voeten. En zeker wanneer jouw kind een olie niet fijn vindt zijn de voeten de aangewezen plek om de olie aan te brengen. Die verstop je daarna weer met sokken of onder de dekens.

Een roller is een fijne manier om met oliën te werken, zeker in het geval van kinderen omdat ze gemakkelijk in gebruik zijn maar ook omdat je de essentiële olie goed verdund.

Geef je kindermassage? Ook dan zijn essentiële oliën goed in te zetten. Kies een olie die bij je kind past. De oliën zijn erg sterk en kunnen een sterke uitwerking hebben wanneer je voor het eerst aromatherapie inzet.

Lavendel brengt rust en is dus een geweldige olie voor kindermassage.

Gebruik voor het samenstellen van jouw massageolie een neutrale basisolie. Voor kinderen wordt maximaal 1 druppel essentiële olie per 10 ml basisolie aangeraden. Voeg de olie toe aan de basisolie en schud het flesje goed. That’s it, je kan aan de slag!

Share the love

About the Author