Hulp van essentiële olie tijdens de volle maan van juli

volle maan juli 2019

De kracht van essentiële olie en de volle maan van juli

Die paar nachten per maand…

Valt het je op dat een paar nachten per maand de slaap ver te vinden is?

Kunnen jij of jouw kind niet goed in slaap vallen en doorslapen? Misschien erg dromen of zelfs slaapwandelen?

Of voel je irritatie en ben je prikkelbaar? Allemaal tijdens die paar dagen per maand?

Zie je een patroon?

Hallo volle maan!

Die volle maan, die heeft ons soms goed in haar macht. De energie is zo sterk dat wij daarvan de effecten sterk voelen. Het voelt als een emotionele rollercoaster.

Hoe dat precies zit? Dat heeft alles te maken met de zwaartekracht. In mijn blog “Onrust tijdens volle maan” kom je er alles over te weten. Ook vind je hier de maankalender. Zo weet je altijd wanneer de volle maan weer in aantocht is. Goed om te weten toch?

Rode Maan

De eerstvolgende volle maan is op dinsdag 16 juli. Elke maan heeft een naam en een eigen thema. De volle maan van juli is de Rode Maan. Deze wordt ook wel Graanmaan of Dondermaan genoemd.

Waarom deze namen?

De maan kan rond deze tijd rood lijken. Vandaar de naam Rode Maan.

De Graanmaan is afgeleid van de eerste oogst die in deze periode vaak plaats vindt. Het graan wordt geoogst.

Dat verklaard nog niet de Dondermaan. Dit is ook de periode waarbij het in sommige landen erg kan onweren. Donder aan de hemel, Dondermaan.

Thema van de maan

Het thema van deze maan is overvloed. Dit sluit weer goed aan bij de naam Graanmaan. Een mooie periode dus om stil te staan bij jouw eigen oogst. Jouw dromen!

Hoe gaat het met het realiseren van jouw doelen, van jouw dromen? En wat wil je verder bereiken?

Afsluiten van prikkels

Wanneer je hooggevoelig bent komen prikkels sterker bij je binnen. En nu met de volle maan in aantocht zal dat alleen maar toenemen. De volle maan versterkt je gevoeligheid.

Het is daarom een tijd om naar binnen te keren, om je af te sluiten.

Voor deze volle maan heb ik daarom een fijn recept van essentiële oliën die je daarbij kunnen helpen. Net als de maan zijn deze oliën ook ontzettend krachtig en kunnen ons net de ondersteuning bieden die we zo nodig hebben in deze periode.

Moon Magic

White Angelica is de olie voor hooggevoelige personen. De olie zorgt ervoor dat de prikkels niet zo sterk binnen komen. Deze olie komt dan ook zeker voor in het recept dat ik graag met jou wil delen.

Speciaal voor de volle maan heb ik een roller samengesteld die mij erg goed helpt gedurende de dagen rondom de volle maan.

Voor mijn Moon Magic roller gebruik ik deze roller van 10 ml. Ik voeg onderstaande essentiële oliën toe en vul de roller aan met een draagolie.

Moon Magic:

10 druppels White Angelica

10 druppels Dreamcatcher

5 druppels Orange

Ik rol deze mix achter de oren, in de nek en op de polsen.

Let erop dat dit een recept is voor volwassenen. Start met minder druppels, je kan altijd meer druppels essentiële olie toevoegen wanneer je daar behoefte aan hebt. Houd voor kinderen de verduntabel aan.

Moon Magic

Wat is jouw ervaring met de volle maan? Ga je aan de slag met de Moon Magic roller? Ik ben benieuwd! Laat het me gerust weten in een reactie onder mijn blog.

Enne… de volgende volle maan is op 15 augustus. Dan weet je het alvast.

Happy Full Moon ♥

Liefs Sjoukje

 

 

Affirmatieplan voor kinderen

Share the love

About the Author

Hoi! Ik ben Sjoukje. Happy hooggevoelig ♥ Als kindercoach ondersteun ik kinderen hun hooggevoeligheid om te zetten van een last naar een unieke kracht in hun leven. Samen gaan we op zoek naar de magie! Kinderen hebben het recht om te stralen!