Happy Kids Bookclub

Boekentips voor en over hooggevoelige kids


Om je hooggevoelig kind beter te leren kennen is het belangrijk om jezelf goed te informeren. Kwartjes zullen gaan vallen, ineens begrijp je helemaal waarom je kind bepaalde dingen doet op de manier waarop hij of zij het doet. En grote kans dat je jezelf ook gaat herkennen.

Soms voelt het alsof je er alleen voor staat. Je omgeving begrijpt jou en jouw kind niet. 

Lieve mama, je staat er niet alleen voor. Al voelt dat soms wel zo. 

Deze boeken nemen je mee in een wereld vol herkenning en erkenning. En laten je zien dat je niet de enige bent. We zijn met een grote club 🙂

Ik hou van boeken dus ik zal de lijst regelmatig voor je aanvullen.  

Neem even tijd voor jezelf, nestel je op de bank met een dekentje en een lekkere kop thee. En laat je onderdompelen in de wereld van jouw hooggevoelig kind.


Hoogsensitieve kinderen

Hoogsensitieve kinderen

Mijn nummer 1, Hoogsensitieve kinderen van Esther Bergsma. Alles wat je moet weten over hooggevoeligheid staat hierin! 

Lees hier mijn blog over Hoogsensitieve Kinderen


Leven met hooggevoelige kinderen

Leven met hooggevoelige kinderen

Susan Marletta-Hart beschrijft zo goed wat het precies inhoudt om hooggevoelig te zijn. Waar kun je tegen aan lopen in het leven van alledag? Dat komt aan de orde, van vroege jeugd tot adolescentie. Met 24 oefeningen die je samen met je kind kan proberen om beter met hooggevoeligheid om te gaan.


Het hoogsensitieve kind

Het hoogsensitieve kind

Elaine Aron mag niet ontbreken. Zij is de grondlegster van het begrip HSP. In dit boek wil Elaine voorkomen dat een hooggevoelig kind als “probleemkind” wordt bestempeld. Een boek met goede adviezen. “Help je kinderen op te groeien in een wereld die hen overweldigt” is de ondertitel. En dat is precies waar het boek je mee helpt.


Gevoelige kinderen

Gevoelige kinderen

Dit boek van Anne Marie van Bilsen is een echte inspiratiebron voor mij geweest. En ik hoop ook voor jou. Het boek bevat zoveel mooie oefeningen die je samen met je kind kunt doen om je kind echt te ondersteunen. Ik ben zo blij dat kindermassage en aromatherapie aan bod komen. Onderdelen die ik ook zelf in mijn praktijk gebruik en de resultaten zijn verbluffend.


Jouw hooggevoelige kind

Jouw hooggevoelige kind

De ondertitel van dit boek van Sarah Wiseman is: “Help je kind om te gaan met energetische vermogens”. Kinderen nemen verschillende vormen van energie waar. Ziet of hoort jouw kind opa of oma? Terwijl die er niet meer zijn? Dan is dit boek voor jou. In dit boek leer je je kind om zijn energetische vermogen verder te ontwikkelen en de vele prikkels uit de buitenwereld in de juiste banen te leiden.


Het Fluisterkind

Het Fluisterkind

Het Fluisterkind van Janita Venema gaat niet specifiek over hooggevoelige kinderen. Maar dit boek kan zo belangrijk zijn voor ouders. Het geeft zoveel nieuwe inzichten. Kinderen zijn onze spiegels. Wat willen kinderen ons over ons leven vertellen? Heel interessant maar ook erg confronterend. Ik sta anders in het leven door dit boek en vraag me constant af; gaat dit over mij, moet ik hier wat mee? Lees het en ervaar het zelf!


En wat dacht je van deze

                        Toppers?

Het hooggevoelige kind met een sterke wil
Hoogsensitief kind
Het hoogstimulatieve kind
Gevoeligheid in de klas
Wegwijs in hooggevoeligheid
Jong en hooggevoelig, hoezo anders

Reading is dreaming with eyes wide open

Kids Bookclub

Boeken om samen met jouw kind te lezen


Het is soms lastig om aan je kind uit te leggen hoe het nu precies zit met die lange voelsprieten waardoor alles zo intens binnen komt. Boeken zijn een prachtig hulpmiddel om je kind te helpen. En wat is er nou leuker om samen een boek te lezen. Even samen quality time. Laat je inspireren door deze toppers. 


Langmuts voor hooggevoelige kinderen

Langmuts

Hoe kan ik niet beginnen met de Langmuts serie? Deze populaire boekenreeks is een echte aanrader. Veel hooggevoelige kinderen herkennen zich in Langmuts. In mijn blog lees je waarom.  


Draakje Vurig voor hooggevoelige kinderen

Draakje Vurig

Niet alle kinderen herkennen zich in Langmuts. Misschien is jouw kind een sensatiezoeker. Een gevoelig kind dat veel wil ondernemen maar toch ook snel overprikkeld raakt. Maak dan kennis met Draakje Vurig. Inmiddels heeft Draakje Vurig al twee boeken!  


Hallo, ik ben Gwen

Hallo, Ik ben Gwen

In "Hallo, ik ben Gwen" neemt Gwen je mee naar haar wereld. Zij vertelt je kind hoe het is om hooggevoelig te zijn in een wereld die daar nog niet altijd klaar voor is. Gwen vertelt wat hooggevoeligheid inhoudt, dat we voelsprieten hebben. Het is duidelijk dat hooggevoeligheid een cadeau is. Dat je kind blij mag zijn met wie hij of zij is. Ze zijn goed zoals ze zijn. En dat laat dit boek je kind zeker weten.


Tijger Tijger, is het waar?

Tijger Tijger, is het waar?

Piekergedachten beïnvloeden onze gevoelige kinderen heel erg. Hoe kan je ze helpen weer positief te worden en het nare gevoel om te draaien? Door gewoon deze vraag te stellen: is het waar? Klinkt eenvoudig. In de praktijk pakt dit vaak anders uit. Dan blijkt het soms toch lastig te zijn. Dan kun je als ouder wel een beetje hulp gebruiken. In dit geval van Tijger-Tijger.

Vier vragen is genoeg. In mijn blog lees je welke vier dit zijn. 


Vlinder & Slak

Vlinder & Slak

Niet één verhaal maar twee verhalen! In één boek, dat dan weer wel 🙂 Vlinder en Slak hebben het maar druk met hun verhalen. Een omkeerboek, met aan de ene kant het verhaal van Slak (Slak krijgt vleugels) en aan de andere kant het verhaal van Vlinder (Vlinder vindt een huis).

Dit boek is zo fijn om samen met je kind te lezen wanneer hij of zij het stom vindt om anders te zijn. Of wanneer het tijd is om bij zichzelf te komen, de focus op zichzelf te leggen.


De kleur van emoties

Emoties, het zijn maar rare dingen 🙂 Wij als ouders vinden het al moeilijk. Dus het is niet verwonderlijk dat onze gevoelige kinderen er soms geen raad mee weten. Het kleurenmonster helpt jouw kind.


Help ik voel zoveel voor hooggevoelige kinderen

Help... ik voel zoveel!

Help... ik voel zoveel! van Carla van Wensen bevat mooie oefeningen die je kind leert om om te gaan met hooggevoeligheid. Lekker praktisch en je kind leert manieren om zich ook in een drukke omgeving, waar veel prikkels zijn, te kalmeren.


Emoties beter begrijpen

Geen boek maar kaarten! Prachtige inzichtkaarten die jouw emoties uitdrukken. Hoe je de kaarten precies inzet lees je in mijn blog. 


En wat dacht je van deze

                        Toppers?

De wensster
Relax Kids
Nachtlichtjes
EFT voor kinderen
kindermeditaties voor hooggevoelige kinderen
De gids over hooggevoelige kids