Hoe krijgt jouw kind meer zelfvertrouwen?

Hooggevoelige kinderen en zelfvertrouwen

Hoe krijgt jouw hooggevoelig kind meer zelfvertrouwen?

Zelfvertrouwen… niet iedereen heeft dit in gelijke mate. Soms zien we onze kinderen hiermee worstelen. Ze houden zich in, doen toch maar niet mee, laten een ander de beslissing nemen. We gunnen ze zo veel meer. Onze kinderen mogen er zijn en dat mogen ze ook laten merken.

Naar school gaan, spannende of nieuwe situaties kunnen er allemaal voor zorgen dat je kind minder zelfvertrouwen heeft. Je kind kan wel wat ondersteuning gebruiken. Laten we eens onderzoeken wat de kracht van geur voor onze kinderen kan doen. Want essentiële oliën kunnen je kind net dat beetje extra moed en vertrouwen geven waardoor ze gaan stralen.

Essentiële oliën zijn ontzettend krachtig en kunnen ervoor zorgen dat je humeur ineens omslaat naar ontzettend vrolijk terwijl je daarvoor nog helemaal in de put zat. Maar ook bij andere ongemakjes zoals bijvoorbeeld pollen in de lucht of slecht slapen kan dit cadeautje van de natuur je helpen. Dus ook om meer zelfvertrouwen te krijgen.

Welke essentiële olie geven jouw kind moed en zelfvertrouwen?

Valor

Moed in een potje, dat is Valor. Deze olie helpt je om je zelfbeeld te verbeteren en je zelfvertrouwen te geven. Je kind zal vol moed naar school gaan en nieuwe situaties gemakkelijker hanteren. Je kind zal zich sterker gaan voelen en kan meer aan. Het is een kracht gevende mix en heeft beschermende kwaliteiten. Een druppel verdund op de zool van je voeten voor het slapen gaan doet wonderen. Je zult de dag actiever en met meer zelfvertrouwen beginnen.

En wist je dat deze olie blauw is?

Joy

Wat een heerlijke olie is dit. Moet ook wel natuurlijk met zo’n naam. Kijkt jouw kind er tegenop om naar school te gaan? Probeer dan eens Joy. Deze olie maakt vrolijk en geeft je kind het gevoel er weer tegenaan te kunnen.

Vetiver

Ook bij stressvolle situatie kan een essentiële olie uitkomst bieden. Vetiver kan je kind hierbij ondersteunen. De olie werkt aardend, kalmerend en ontspannend. Hierdoor zal je kind steviger in zijn of haar schoenen staan.

Highest Potential

Highest Potential is een spirituele olie die jouw kind helpt bij het opbouwen van het zelfvertrouwen. De olie helpt je kind om te denken in mogelijkheden in plaats van in beperkingen. Vaak zien kinderen zelf niet wat ze allemaal kunnen. Highest Potential helpt je kind om zijn eigen potentieel beter te kunnen zien. Dromen en doelen kan je kind hierdoor makkelijker waarmaken.

Believe

Believe mag zeker niet ontbreken in deze top 5 essentiële oliën voor meer zelfvertrouwen. Ook de naam van deze olie zegt genoeg. Jouw kind gaat weer in zichzelf geloven. In zijn of haar eigen kunnen. De olie kalmeert en stabiliseert de emoties. Onmisbaar voor mij en Esmée.

Hoe gebruik je deze essentiële oliën?

Je kan de verschillende oliën apart gebruiken maar ook met elkaar combineren. Thuis werken de oliën erg goed in de diffuser. Maar wat als je kind naar school gaat?

Voor schooltijd kan je de olie bij je kind verdund aanbrengen. Bijvoorbeeld op het hart, het kuiltje in de nek, onder de voeten of op de polsen.

Verdun de olie bij kinderen altijd met een draagolie. Een roller kan uitkomst bieden. Deze kan je kind ook makkelijk meenemen naar school en gebruiken wanneer dit nodig is.

Nog makkelijker is een diffuser ketting of een armband. Zo heeft je kind de geur altijd bij zich.

Essentiele olien voor zelfvertrouwen

Zelfvertrouwen, welcome back!

Zo simpel kan het zijn. Essentiële oliën zijn zo krachtig dat ze je kind ook krachtiger kunnen maken.

Gebruik je deze oliën al? En welke olie ga jij uitproberen? Ik ben nieuwsgierig, laat het me zeker weten in een reactie onder deze blog.

Liefs Sjoukje

 

Affirmatieplan voor kinderen

 

Share the love

About the Author

Hoi! Ik ben Sjoukje. Happy hooggevoelig ♥ Als kindercoach ondersteun ik kinderen hun hooggevoeligheid om te zetten van een last naar een unieke kracht in hun leven. Samen gaan we op zoek naar de magie! Kinderen hebben het recht om te stralen!