Hoe kindermassage mijn leven makkelijker maakt

Kindermassage binnen jouw gezin

Kindermassage maakt je leven makkelijker

Meer zelfvertrouwen, beter slapen, meer concentratie, verbonden voelen, beter sociale contacten aangaan en minder pijntjes. Dit zijn nog maar een paar voordelen van kindermassage. Die liefdevolle aandacht die er tijdens een kindermassage ontstaat vind ik het belangrijkste. De band tussen ouder en kind versterkt, het vertrouwen groeit. Je kind verdient het om te weten dat jij achter hem of haar staat. Dit gevoel versterkt door kindermassage. Hoe kwam kindermassage in mijn leven?

Waar het allemaal mee begon

Darmkrampjes… daar begon het mee. Net moeder en Esmée had hier veel last van. Ik wou haar natuurlijk zo graag helpen maar ik wist niet hoe. Ik zat met de handen in het haar.
Babymassage kwam op mijn pad. Esmée was nog net wat te jong voor een volledige babymassage maar ik leerde de techniek voor de buikmassage zodat ik Esmée haar pijn kon verlichten.

Iedere keer wanneer het tijd was voor een schone luier ging ik aan de slag. Ik was zo verbaasd! Het werkte. De lucht die vastzat in haar buikje verdween. Ik was zo blij dat ik iets voor haar kon doen.

Hansje Pansje Kevertje

Na de eerste kennismaking met massage kwam de volgende stap. Elke week had ik een yogadate met Esmée. Samen dieren nadoen en lol hebben met elkaar. Wat vond ze daar het leukste? De kindermassage spelletjes! Hansje Pansje Kevertje was haar favoriet. Doe je ook mee? De massage gaat als volgt:

Jouw peuter ligt op zijn of haar rug en jij begint te zingen:

“Hansje Pansje Kevertje, die klom eens op een hek”
Loop met je vingertoppen over de buik of arm naar boven

“Toen kwam de regen, die spoelde Hansje weg”
Tokkel met je vingertoppen op de borst en buik, alsof het regent

“Toen kwam de zon, die maakte Hansje droog”
Wrijf met je handen over de borst en buik

“Hansje Pansje Kevertje, die klom toen weer omhoog”
Loop met de vingertoppen weer omhoog

Je kan de kindermassage ook op de rug doen.

Kindermassage Inspiratie

Deze ervaringen hebben geleid naar vandaag. Ik mag ouders en kinderen helpen om kindermassage in hun dagelijks leven toe te passen. Zodat ze weer lekker in hun vel zitten. Ik mag deze Liefdevolle Aandacht verspreiden en daar help ik je ook vandaag weer mee. Want ik heb voor jou weer een aantal eenvoudige kindermassages ter inspiratie.

Pannenkoek kindermassage

Piano kindermassage

Rups kindermassage

Spinnenweb kindermassage

Ontprikkelen

Kindermassage is de perfecte manier om te ontprikkelen. Prikkels van de dag worden ontladen en verwerkt. Wat een heerlijk gevoel voor jouw kind om zonder deze stress te gaan slapen. Maar kindermassage gaat verder dan deze korte, soms grappige, grepen.

Kom maar op met die voetjes! Kindermassage bestaat uit meer dan alleen het masseren van de voeten. Maar ik deel vandaag graag de voetmassage zodat je alvast een start kan maken en zelf kan ervaren wat kindermassage kan doen. Download hier mijn gratis freebie zodat je direct aan de slag kan.

En geloof mij, kindermassage maakt je leven zo veel makkelijker 🙂

Voetjesmassage hooggevoelige kinderen

Wat is jouw favoriete kindermassage?

Enjoy! Geniet van elkaar!

Liefs Sjoukje

p.s. Wil je jouw kindermassage technieken naar the next level brengen? Ik help je daar graag bij. In mijn online programma Liefdevolle Aandacht neem ik je stap voor stap mee zodat jij met gemak en plezier kindermassage toepast binnen jouw gezin. Superleuk om te doen en het effect op je kind is ontzettend groot. Voor slechts € 47,- doe je al mee. Hier vind je alle informatie over Liefdevolle Aandacht. Wees welkom.

 

Share the love

About the Author

Hoi! Ik ben Sjoukje. Happy hooggevoelig ♥ Als kindercoach ondersteun ik kinderen hun hooggevoeligheid om te zetten van een last naar een unieke kracht in hun leven. Samen gaan we op zoek naar de magie! Kinderen hebben het recht om te stralen!

Leave a Reply 0 comments

Leave a Reply: