Hoe gebruik je essentiële olie veilig in de zomer?

Essentiele olie veilig gebruiken tijdens de zomer

Hoe gebruik je essentiële olie veilig in de zomer?

Het kwik stijgt, de zomer is nu echt begonnen!

Kun je in de zomer wel essentiële oliën gebruiken? Goede vraag, want niet alle oliën zijn geschikt wanneer dat zonnetje zo sterk schijnt.

Waar moet je op letten?

Op fototoxische oliën.

Wat? Fototoxisch, wat is dat?

Tijd om daar eens in te duiken zodat je ook in de zomer op een veilige manier essentiële olie in kan zetten bij jezelf en jouw gezin.

Citrusoliën

Wanneer de zon schijnt worden we allemaal net ietsjes vrolijker. De zomer is niet voor niets mijn favoriete jaargetijde. Heerlijk die zon op mijn huid!

Maar ik ben voorzichtig op mijn huid. Insmeren met zonnebrand natuurlijk, maar ook let ik op met het gebruiken van essentiële olie, met citrusoliën op mijn huid. Want citrusoliën en de zon zijn geen goede combinatie. Citrusoliën zijn namelijk fototoxische oliën.

Fototoxisch betekent kort gezegd dat zodra je de zon in gaat met bepaalde oliën, dat er een bepaalde irritatie, verkleuring of een brandblaar kan ontstaan. Je bent dus gevoeliger voor de zon waardoor je sneller zult verbranden of zelfs brandwonden kunt oplopen.

Hoe kan je deze vrolijkmakers, de citrusoliën, dan wel veilig gebruiken in de zomer?

Young Living Citrusolie

Essentiële olie veilig gebruiken

Ik kan niet zonder Orange. Het fleurt mijn hele dag op, dus deze moet ik elke dag gebruiken. Gelukkig hebben we onze voeten nog ?. Wil je wel een citrusolie gebruiken op de huid kies er dan voor deze onder de voeten te smeren. Of breng de olie aan onder de kleding. Let er op dat je essentiële olie bij kinderen altijd verdund. Ook bij jezelf wanneer je een gevoelige huid hebt.

Het is belangrijk om je huid ten minste 12-24 uur niet bloot te stellen aan direct zonlicht wanneer je olie hebt aangebracht die als lichtgevoelig wordt beschouwd.

Essentiële oliën worden zeer snel door de huid opgenomen. Helaas is er niks dat een lichtgevoelige reactie kan verminderen, ook niet het wassen met water en zeep van het gebied waar de olie is aangebracht. Wees dus voorzichtig.

Welke oliën zijn fototoxisch?

Zoals gezegd zijn de citrusoliën fototoxisch. Denk hierbij aan bijvoorbeeld Bergamot, Grapefruit, Lemon en Orange. Maar houd ook rekening met de blends. Blends zijn immers een mix van verschillende soorten essentiële olie. Er kan dus ook een citrusolie tussen zitten.

Voor het gebruik van essentiële olie bij onze hooggevoelige kids is het daarom belangrijk dat dit ook geldt voor White Angelica en Thieves. En helaas ook voor de rustgevende kinderoliën Gentle Baby, Peace & Calming en Stress Away.

De olie onder de voeten of onder de kleding aanbrengen is altijd een mogelijkheid. En natuurlijk blijft de diffuser favoriet. In de diffuser kan je elke olie met een gerust hart gebruiken tijdens de zomer.

Nog een paar favoriete blends om rekening mee te houden:

Abundance, Citrus Fresh, Clarity, Dream Catcher, Harmony, Joy, Grounding, SleepyIze, TummyGize.

Young Living Stress Away en Citrus Fresh

Kies je essentiële olie met zorg deze zomer

Blijf niet binnen bij de diffuser zitten om van de kracht van essentiële olie te genieten. Ook in de zomer kan je de oliën op een veilige manier gebruiken.

Ga naar buiten en ontvang je dagelijkse dosis vitamine D, terwijl je nog steeds van je oliën geniet.

En? Wist jij dit al over citrusoliën? Welke is jouw favoriet?

Laat het me zeker weten in een reactie onder mijn blog. Ik ben benieuwd ♥

Liefs Sjoukje

 

 

Affirmatieplan voor kinderen

Share the love

About the Author

Hoi! Ik ben Sjoukje. Happy hooggevoelig ♥ Als kindercoach ondersteun ik kinderen hun hooggevoeligheid om te zetten van een last naar een unieke kracht in hun leven. Samen gaan we op zoek naar de magie! Kinderen hebben het recht om te stralen!

Leave a Reply 0 comments

Leave a Reply: