Hoe een affirmatie zwemdiploma C heeft opgeleverd

Positieve affirmatie

Hoe een affirmatie zwemdiploma C heeft opgeleverd

Wat was het de afgelopen weken spannend. Mag Esmée wel afzwemmen of toch niet? Twee problemen: duiken door het gat op negen meter en de borstcrawl. Hoe kan ik haar hierbij helpen? Wat dacht je van het inzetten van een positieve affirmatie?

Zwemmoe

En hoe kan ik mezelf helpen? Klinkt raar maar misschien herken je het wel. Moe van zwemles. Elke week weer samen naar zwemles en niet altijd zonder frustratie. Na schooltijd is het energielevel laag en soms heeft zij van zes geen zin. Dus je wilt er zelf nu ook wel eens vanaf zijn. Vergeet ik ineens dat ze na haar C diploma een nieuwe sport mag kiezen waardoor ik ook weer in touw moet 🙂

Dit is natuurlijk niet het belangrijkste. Ik zie dat Esmée ontzettend haar best doen. Gelukkig vindt ze zwemmen leuk en houdt ze het daardoor goed vol. De vorige keer mocht ze nog niet meedoen met het diplomazwemmen. Ze was nog niet sterk genoeg. Toch wel een beetje teleurgesteld kwam ze de kleedkamer in. “Je hebt je best gedaan en meer kan je niet doen”. Ik zag haar denken. Ja, dat is wat ik heb gedaan dus is het minder erg. De volgende keer haal ik het.

En bij die volgende keer bleek vooral de borstcrawl wel een dingetje. Ik zie dat het erin zit maar het komt er nog niet uit. “Ik kan het gewoon niet”, zegt Esmée.

Positieve affirmatie

De kracht van gedachten is erg groot. Als je denkt dat je iets niet kunt dan heb je helemaal gelijk. Dit moet dus anders. Elke keer dat we weer naar zwemles gingen zei ik tegen Esmée “Je kan het! Ik heb gezien dat je het kunt”.

Elke keer weer herhalen, “Je kan het”. En steeds vaker hoorde ik het haar ook zeggen. “Ik kan het”. Ineens ging het duiken ook veel beter. Ze zwom steeds weer door het gat. Hoera!

Nu de borstcrawl nog. Elke week ging het weer een stukje beter. Samen hebben we nog een paar keer extra geoefend.

Afgelopen maandag was de laatste kans. Nu moest Esmée het laten zien. En wat was ze trots toen de juf zei dat ze woensdag af mocht zwemmen. Toch bleef ze zenuwachtig. Logisch natuurlijk want het is ook ontzettend spannend.

En wat werkt het Droomdeurtje in deze situatie ook goed. Deze week kreeg ze droompost: “Ik geloof in jou. Je kunt het!” Waarop Esmée een briefje terug schreef: “Ja, ik kan het!”

Ik kan het!

Voor het diplomazwemmen in de kleedkamer nog één keer samen ons ritueel. “Je kan het”. “Ja, ik kan het!” En ze liep vol zelfvertrouwen naar het zwembad. Haar gedachten werden werkelijkheid en ja, ze kon het inderdaad. Diploma C is binnen!

Esmée zo trots als een pauw. En ik was ook ontzettend trots. Natuurlijk ook omdat ze haar diploma had gehaald maar vooral omdat haar zelfvertrouwen zo ontzettend was gegroeid.

Voor dit C diploma waren de ingrediënten: veel inzet (wat heeft ze hard gewerkt) en een positieve mindset. En met een positieve mindset kan je alles bereiken.

Nu nog proberen niet door te slaan 🙂 “Ja, mam. Ik weet dat ik het kan”.

Hoe gaan jullie om met situaties waarin je kind wel wat extra kracht kan gebruiken? Ik hoor graag van jou! Laat je een bericht achter?

Liefs Sjoukje

 

Affirmatieplan voor kinderen

Share the love

About the Author

Hoi! Ik ben Sjoukje. Happy hooggevoelig ♥ Als kindercoach ondersteun ik kinderen hun hooggevoeligheid om te zetten van een last naar een unieke kracht in hun leven. Samen gaan we op zoek naar de magie! Kinderen hebben het recht om te stralen!

Leave a Reply 0 comments

Leave a Reply: