Happy Kids Favorieten van februari

Happy Kids Favorieten van januari

Het is tijd voor mijn nieuwe favorieten. Ik deel graag mijn vondsten met je om te ontprikkelen, om te groeien, om te leren of gewoon om te genieten.

Ik heb weer zes pareltjes voor je, al zeg ik het zelf 🙂

Let’s go!

1. Help… k voel zo veel!

Die voelsprieten die we hebben staan scherp afgesteld. Prikkels komen intens binnen en worden intens verwerkt. Wat kan je doen wanneer je zoveel voelt?

Het boek Help… ik voel zo veel! van Carla van Wensen is een praktisch boek voor kinderen van ongeveer 7 tot 11 jaar. Het boek bevat leuke en effectieve oefeningen die je kind leert om om te gaan met hooggevoeligheid. Echt een must have en mag niet ontbreken in de Happy Kids Favorieten.

Help ik voel zoveel voor hooggevoelige kinderen

2. Warme voeten

Is jouw favoriet warme voeten? Ja, ik ben een koukleum. En met koude voeten kom ik echt niet in slaap. Ik heb daarom een trucje voor wanneer ik koude voeten heb. Een heerlijke crème die ik zelf maak. En geen zorgen, het is heel simpel om zelf te maken. Met een geheim ingrediënt, dat dan weer wel.

Dit is mijn speciale Opwarm Zalf recept:

Wat heb je nodig?

 • 50 ml kokosolie
 • 50 ml V-6 olie
 • 1 eetlepel bijenwaspastilles
 • 1 theelepel vitamine E olie
 • Enkele druppels Black Pepper essentiĂ«le olie
 • 2 potjes van 50 ml

Wat moet je doen?

Verwarm de kokosolie en bijenwas au-bain marie. Schenk het mengsel in de glazen potjes.

Laat het mengsel afkoelen en vlak voor het stollen voeg je de V-6 olie, druppels essentiële olie en vitamine E erbij.

Neem een beetje zalf uit het potje en masseer hier je koude handen of voeten mee in.

Echt waar, je zal versteld staan hoe deze crème je voeten heerlijk warm maakt. En ondertussen wordt je huid ook nog eens verzorgd. Dubbel win natuurlijk. Enjoy!

 

3. Bloemen

Deze is simpel! Bloemen!

Wanneer je hooggevoelig bent komen prikkels intens binnen. Dit kan soms lastig zijn maar aan de andere kant is het ook een ontzettend voordeel. Mooie dingen komen dan ook intens binnen waarvan je erg kunt genieten. Bloemen doen dat voor mij. Ik word er zo vrolijk van.

Favorieten voor hooggevoelige personen

4. Emotiekaarten

Die emoties… lastig. Als volwassenen weten we soms niet eens hoe we ons voelen en wat we met die emoties aan moeten. Hoe kunnen we onze kinderen helpen emoties te begrijpen?

Worstel jij daarmee? Dan is deze tool voor jou!

Deze mooie emotiekaarten helpen je kind om vertrouwd te raken met stemmingen en emoties. In mijn blog Hebben emoties kleuren? leg ik uit hoe je deze kaarten kan gebruiken. En pas op, je vindt daar ook het kleurenmonster die je kind kan helpen zijn of haar emoties beter te begrijpen.

Inzichtkaarten emoties beter begrijpen

5. Brené Brown

Ken je Brené?

Zij is ontzettend leuk en niet alleen dat. Ze heeft ook een belangrijke boodschap. Misschien ken je haar boeken wel. Maar ken je haar documentaire ook?

Op Netflix vind je haar documentaire “The call to courage”. Brené praat over wat er nodig is om moedig te zijn in deze wereld die vooral wordt beheerst door angst en onzekerheid. Zware thema’s die ze met humor brengt.

Ik weet zeker dat je jezelf zal herkennen in haar verhaal. Echt een aanrader!

6. Hot Chocolate

Houd je van choco? Ik zeker!

Soms kan je wel wat extra warmte of een beetje afwisseling gebruiken. Hoe ik dat doe?

Met essentiële olie. Dit is mijn favoriete recept voor 4 mokken:

Wat heb je nodig?

 • 4 mokken ongezoete amandelmelk
 • 8 eetlepels rauwe cacao
 • 1 theelepels vanille extract
 • 4 theelepels honing
 • 4 druppels Cinnamon Bark Vitality essentiĂ«le olie

Wat moet je doen?

Verwarm de amandelmelk op middelhoog vuur. Voeg de cacao, vanille extract en de honing toe en roer het geheel. Is je melk warm? Laat het iets afkoelen en voeg de essentiële olie toe. Vul je mok en geniet!

Favoriete dingen voor hooggevoelige personen

En? Zit er wat voor jou tussen? Wat is jouw favoriet?

Laat je het me weten in een reactie onder deze blog?

Zie je daar!

Liefs Sjoukje

 

 

Affirmatieplan voor kinderen

Share the love

About the Author

Hoi! Ik ben Sjoukje. Happy hooggevoelig ♥ Als kindercoach ondersteun ik kinderen hun hooggevoeligheid om te zetten van een last naar een unieke kracht in hun leven. Samen gaan we op zoek naar de magie! Kinderen hebben het recht om te stralen!

Leave a Reply 0 comments

Leave a Reply: