Happy Kids Favorieten Augustus

Happy Kids Favorieten Augustus

Happy Kids Favorieten Augustus

Ik heb zoveel leuke berichten mogen ontvangen op de eerste Happy Kids Favorieten! Zo leuk, en wat nog leuker is… ik heb ook veel tips gekregen over nieuwe favorieten die echt niet mogen ontbreken. Dus ik ga de komende maanden aan de slag, testen en ervaren wat wel en niet werkt voor mij als hooggevoelige mama en voor Esmee.

Deze maand staan er weer zes pareltjes voor je klaar om ook door jou ontdekt te worden. Daar gaan we!

       1. Magnesiumzout

Zag je die aankomen? Een beetje een vreemde eend tussen de favorieten zou je denken. Niets is minder waar.

Magnesiumzout is mijn geheime wapen in mijn voetenbad. Magnesium zorgt namelijk voor ontspannen spieren en een goede nachtrust.

Een voetenbad is dan ook een mooi onderdeel van ons bedritueel. Mijn recept?

Handwarm water, een lepel magnesiumzout, een lepel neutrale badolie en een paar druppels Lavendel essentiële olie. Genieten maar!

Misschien vraag je je af waarom ik neutrale badolie toevoeg. Essentiële olie mixt niet met water. Wanneer je essentiële olie aan je voetenbad toevoegt zouden deze druppels op het water blijven drijven. Je wilt dat je lichaam deze druppels opneemt om goed te kunnen ontspannen en slapen. Een basisolie zorgt ervoor dat de essentiële olie goed mengt.

Magnesiumzout Zechsal

       2. Overprikkeld

Om te ontprikkelen lees ik het liefst boeken, veel boeken. Het boek “Overprikkeld, Eerste hulp bij hoogsensitiviteit” van Liesbeth Kamerling en Lieke Zunderdorp heb ik afgelopen week verslonden.

Het is een luchtig boek wat vooral benadrukt dat hooggevoeligheid een kracht is. Soms hebben we daar alleen een beetje EHBO voor nodig, Eerste hulp bij Overprikkeling. Eenvoudige tips om je weer goed te voelen wanneer het even te veel is.

Vooral de persoonlijke verhalen vind ik leuk om te lezen. Ken je dat? Wanneer je ineens zit te lachen omdat de situatie zo herkenbaar is? Of wanneer je schrikt en weet dat je echt niet de enige bent die tegen de uitdagingen van hooggevoeligheid aanloopt?

Die momenten zal je zeker krijgen bij het lezen van dit boek. Echt een aanrader!

Overprikkeld Liesbeth Kamerling

       3. Ecozone Wasbol

Chemische rommel in wasmiddelen kunnen gaan kriebelen op de huid. Je was is schoon maar of dat nou goed ik voor ons lichaam?

En aangezien hooggevoelige kids daar sterk op kunnen reageren krijg ik hier veel vragen over. Vorige maand deelde ik wollen drogerbollen waarop ik druppels essentiële olie doe, dus ik gebruik geen wasverzachter om de was lekker te laten ruiken. Maar hoe krijg ik de was dan schoon zonder rommel?

Daar gebruik ik de Ecozone Wasbol voor. Geen chemische rommel, gaat superlang mee en het scheelt me heel wat gesjouw met grote pakken wasmiddel. O ja, en ook niet onbelangrijk, de prijs! De eerste aanschaf lijkt misschien groot, maar omdat je er zo lang mee kan, bespaar je ontzettend veel geld.

Wasbal Ecozone Hooggevoelig

       4. White Angelica

Als ik maar één essentiële olie mocht kiezen, en dat is moeilijk :), dan zou het White Angelica zijn. Het is dé olie voor hooggevoelige personen.

Deze olie gebruik ik elke dag, maar op sommige dagen net even iets meer. Heb ik een “vol hoofd”, je weet wel, wanneer het voelt alsof je watten in je hoofd hebt, dan is White Angelica mijn go to olie.

Drukke omgeving? Yes, White Angelica.

Deze olie beschermt tegen de prikkels van buitenaf. Ze komen niet zo hard binnen. Het voelt alsof je een extra beschermlaag hebt die hooggevoelige personen echt heel erg nodig hebben.

White Angelica Young Living

       5. Schatgravers

Ik zeg het altijd: hooggevoeligeheid is een kracht. Maar soms voelt je kind dat echt nog niet. En dat is ook ontzettend lastig. Schatgravers komt te hulp!

Schatgravers is een spel die je kind kan helpen om in te zien dat ze echt heel veel superpowers hebben. Ja, waar ze ontzettend trots op mogen zijn. Ook al is het soms lastig.

Qualitytime met je kind is zo fijn en door dit spel samen te spelen leer je je kind nog beter kennen.

In mijn praktijk bewaar ik Schatgravers altijd als toetje. In de laatste sessie sluiten we samen af met dit spel. Kinderen hebben mij ook leren kennen en tijdens het spel kom ik ook verrassende dingen over mijzelf te weten. Zo leuk om te zien hoe kinderen jou ervaren.

Schatgravers

       6. The Universe has your Back

Ik werk veel met affirmaties, ik heb zelfs mijn Happy Kids Affirmatieplan. Dat geeft wel aan dat ik achter het effect van affirmaties sta.

Vorige maand deelde ik affirmatiekaartjes voor kids met jou. Maar hoe zit het met kaarten voor volwassenen?

Gelukkig zijn die er ook in overvloed? Mijn favoriet?

The Universe has your Back Carddeck van Gabby Bernstein. Prachtige kaarten met een fijne boodschap die je tijdens je dag mee kan nemen en je kracht geeft. Of die je een inzicht geven dat je niet hebt zien aankomen.

Ik heb Gabby zien spreken op een event en dat was echt geweldig. Haar carddeck heb ik toen direct gekocht. Mijn versie is in het Engels. Maar inmiddels is er ook een Nederlandse variant beschikbaar.

Carddeck Gabrielle bernstein

Mijn zes pareltjes van augustus. Welke springt er voor jou uit?

Liefs Sjoukje

 

Affirmatieplan voor kinderen

Share the love

About the Author

Hoi! Ik ben Sjoukje. Happy hooggevoelig ♥ Als kindercoach ondersteun ik kinderen hun hooggevoeligheid om te zetten van een last naar een unieke kracht in hun leven. Samen gaan we op zoek naar de magie! Kinderen hebben het recht om te stralen!

Leave a Reply 0 comments

Leave a Reply: