Happy HSP met essentiële olie

Happy HSP met essentiele olien

Happy HSP met essentiële olie

Wat kan ik doen voor mezelf en mijn kind om een Happy HSP te zijn?

In mijn essentiële olie community is dit de meest gestelde vraag. En zodra ik een vraag meerdere keren krijg weet ik dat ik hier wat mee moet doen.

Daarom heb ik een Happy HSP Class gemaakt waarbij ik tips & tricks deel die praktisch zijn en waardoor je direct aan de slag kan. Vandaag wil ik een aantal van deze tips & tricks met jou delen.

Dus kruip onder je dekentje, pak een kopje thee en laat je inspireren.

Prikkels

Hooggevoelig? Hoe zit dat ook alweer?

Hooggevoeligheid is een aangeboren eigenschap. Je bent dan meer dan gemiddeld gevoelig voor indrukken en prikkels. Je merkt meer signalen en details op en al deze indrukken worden uitgebreider en intensiever gefilterd dan bij de gemiddelde mens.

Prikkels… hoe ga je daar mee om? Hoe zorg je ervoor dat deze niet zo intens binnen komen?

Welke oliën kunnen ons daarbij ondersteunen?

En die ondersteuning hebben we zeker nodig want de prikkels vliegen ons om de oren. Die moeten we allemaal verwerken. En dat zorgt soms wel eens voor kortsluiting.

Tijd om de juiste olie voor jouw en je kind te vinden.

Het thema hooggevoeligheid is ontzettend breed en daarom heb ik gekozen om een aantal onderwerpen uit te lichten, namelijk aarden, afschermen en een ‘vol hoofd’.

Denk je nu: ‘Ja, dat heb ik nodig!’

Dan zit je hier nog steeds goed.

Aarden

Een basisstap om als gevoelig persoon lekker in je vel te zitten is aarden.

Nog niet bekend met de term aarden. No worries, hier leg ik het je uit.

Er zijn vele manieren om te aarden. Eén daarvan is het gebruiken van essentiële oliën. De boomoliën zijn hiervoor erg geschikt. Niet zo verwonderlijk want bomen staan stevig met hun wortels in de aarde.

Denk hierbij aan Northern Lights Black Spruce, Cypress of Cedarwood. Maar er zijn ook fijne blends die je hiermee kunnen helpen.

Sacred Mountain en Grounding zijn ook fijne aardende oliën. Die laatste zegt al genoeg. Deze heet niet voor niets Grounding.

Voor mijn dochter Esmée is Sacred Mountain dé olie. Ik ben zo blij dat deze olie haar zo goed helpt aarden. En het resultaat is verbluffend. Esmée zit hierdoor weer lekker in haar vel.

 

Essentiele olie sacred mountain

Ieder mens is anders, net zoals de oliën een andere uitwerking op een persoon kan hebben.  Probeer daarom uit en voel wat voor jou werkt en wat bij jou past. Essentiële oliën is geen one size fits all.

Afschermen

Oké, nu we met beide benen op de grond staan is het tijd om ons af te schermen tegen prikkels. Dat maakt onze dag zoveel fijner.

Ook bij het afschermen kunnen essentiële oliën je kind helpen. Frankincense, Sacred Mountain en White Angelica zijn de oliën bij uitstek voor hooggevoelige personen. Ze helpen je te beschermen tegen de vele prikkels die op een dag op je afkomen.

Nog een olie die je misschien niet aan zag komen…

Elektromagnetische energie kan ons ook beïnvloeden, het zijn prikkels. Denk aan de straling van de tv, computer of radio. Lemongrass is daarvoor de olie om ons te beschermen.

Vol hoofd

“Ik heb zo’n vol hoofd”.

Die hoofdjes van onze kinderen stromen over. Ik hoor dan ook ontzettend vaak dat kinderen een vol hoofd hebben.

Een olie voor een “vol hoofd”? Jazeker, die is er!

Welkom Cedarwood.

Door Cedarwood kan je heerlijk slapen maar wist je dat deze olie er ook voor zorgt dat je gedachten minder worden? Erg fijn dus voor ons “volle hoofd”.

Een druppel (verdund) op de slapen of in de diffuser verlicht.

Daarnaast geeft Stress Away direct verlichting bij overprikkeling. De stress stroomt uit het lichaam. Een druppel (verdund) aanbrengen op de polsen of in de diffuser.

Essentiële olie tijdens jouw dag

Integreer het gebruik van essentiële olie gedurende de hele dag. Hoe kan dat er uit zien?

  • Start de dag met een fijne oliecombinatie in de diffuser. Kies voor bijvoorbeeld Orange voor een vrolijk humeur of Frankincense om te aarden en af te schermen. Wanneer je de diffuser in de woonkamer zet dan heeft het hele gezin er baat bij.
  • Breng ’s ochtends voor het naar school gaan een olie (verdund) aan. Kies voor White Angelica om af te schermen. Je kan natuurlijk ook een roller gebruiken.
  • Geef eventueel een roller mee naar school (voor afschermen of meer focus). Is jouw kind nog iets te jong voor een roller? Denk dan aan een diffusersieraad.
  • Zet na schooltijd de diffuser weer aan met een ontprikkelende combinatie. Is jouw kind al wat ouder? De combinaties voor extra focus zijn goede huiswerk hulpjes.
  • Heb je een bedritueel? Voeg essentiële olie toe aan een bad of voetenbad. Of voeg olie toe aan je massageolie voor een korte kindermassage.
  • Zet de diffuser aan voor een goede nachtrust. Of misschien kies je voor de slaapzalf. Vindt jouw kind essentiële olie niet fijn en moet hij of zij erg wennen? Maak dan een roller en breng deze aan onder de voeten. Lekker instoppen en je kind merkt niets van de geur.

Vergeet ook jezelf niet. Wat heb jij nodig?

Maak een fijne blend voor jezelf in een roller.

Soms is het niet altijd te verklaren waarom je een olie fijn vindt of nodig hebt. Dit had ik bij Northern Light Black Spruce. Ik had deze olie gekocht maar wist niet goed waarvoor. Dit heb ik op gevoel gedaan. Uiteindelijk bleek het precies te kloppen, de juiste olie voor mij. Dus luister ook goed naar jouw gevoel.

Liefs Sjoukje

 

Affirmatieplan voor kinderen

 

 

Share the love

About the Author

Hoi! Ik ben Sjoukje. Happy hooggevoelig ♥ Als kindercoach ondersteun ik kinderen hun hooggevoeligheid om te zetten van een last naar een unieke kracht in hun leven. Samen gaan we op zoek naar de magie! Kinderen hebben het recht om te stralen!