Gevoeligheid heeft een PR probleem

Hooggevoelige kinderen

Hooggevoeligheid is jouw kracht

Hooggevoelig zijn in onze wereld, waar deze eigenschap nog steeds wordt gezien als vreemd, is lastig. Daarom is het zo belangrijk dat er meer aandacht voor komt. Ken je de Ted Talks? Dit is een geweldige manier om het belang van hooggevoeligheid de wereld in te brengen. Elena Herdieckerhoff deed dit voor ons hooggevoeligen.

Veel mensen zijn geroerd door Elena haar Ted Talk. Ze beschrijft zo goed hoe het voelt om hooggevoelig te zijn. Om de vreemde eend in de bijt te zijn. Gevoeligheid heeft volgens Elena een PR probleem.

Accepteer en waardeer je hooggevoeligheid. Omarm deze mooie eigenschap. Zodat je het negatieve kan omzetten naar het positieve. Zodat je hooggevoeligheid om kan zetten naar jouw kracht.

Prachtig om te horen dat Elena benoemd dat op scholen meer aandacht voor deze eigenschap moet komen. Leraren moeten kinderen niet willen vormen naar de maatstaven van de maatschappij. Hooggevoelige kinderen moeten niet gestimuleerd worden om iets te worden wat ze niet zijn. Er moet meer kennis van hooggevoeligheid komen bij de leraren zodat zij kinderen kunnen steunen op een manier die bij hun past.

 

Je bent mooi zoals je bent, je bent uniek. Verander niet maar blijf jezelf!

Wat vind jij van dit verhaal? Herkenbaar?

Liefs Sjoukje

p.s. Het is ook leuk om dit filmpje te laten zien aan geliefden die jou of hooggevoeligheid niet helemaal snappen. Dat je hooggevoelig bent wil niet zeggen dat je hiervoor gekozen hebt en dat je het uit kan zetten. Je bent er mee geboren en het zal altijd bij je blijven. Dan is het belangrijk dat je omgeving begrijpt hoe dit precies zit.

p.s.s. Ook voor mannen! Mannen worden geacht sterk en stoer te zijn. Maar ook mannen kunnen hooggevoelig zijn. Hier rust nog een taboe op. Gelukkig brengt Elena dit aan het licht. Mannen, kijken dus!

Share the love

About the Author

Hoi! Ik ben Sjoukje. Happy hooggevoelig ♥ Als kindercoach ondersteun ik kinderen hun hooggevoeligheid om te zetten van een last naar een unieke kracht in hun leven. Samen gaan we op zoek naar de magie! Kinderen hebben het recht om te stralen!

Leave a Reply 0 comments

Leave a Reply: