Ga je mee toveren met affirmaties?

Hooggevoelige kinderen en affirmaties

Ga je mee toveren met affirmaties?

Affirmatie… dat klinkt raar. Is het één of andere toverspreuk? Zo zou je het wel kunnen zien. Affirmaties zijn ontzettend krachtig en kunnen je leven veranderen. Daarom is het tijd om ze bewust in te zetten en ons leven een positieve draai te geven.

Wat zijn affirmaties?

Affirmaties helpen je kind bij het vergroten van hun zelfvertrouwen.

Een affirmatie is een kort zinnetje dat je steeds herhaald.
Dit hoeft niet hardop, het mag ook in jezelf. Affirmaties geven je kind kracht.

Alles wat we denken en zeggen is eigenlijk een affirmatie. Let maar eens op wat er op een dag allemaal door jouw hoofd gaat.

“Dit kan ik niet, wat is dit moeilijk, dit gaat me nooit lukken, ik wil veranderen maar ik heb geen tijd, dit is stom, wat ben ik toch dom”.

Hoe voel je je wanneer je dit leest? De meeste dingen die we tegen onszelf zeggen zijn negatief. Logisch dat we ons slecht voelen.

En kun je je voorstellen wat er allemaal omgaat in het hoofd van je kind? Je kind moet nog veel leren en zal regelmatig tegen dingen aanlopen die uitdagend zijn.

Gelukkig kun je deze negatieve spiraal omdraaien. Ja, met affirmaties.

Affirmaties kun je eenvoudig inzetten om alles weer positief in te zien. En vooral te voelen. En let maar eens op, alles waarvan je kind eerst dacht “Dat kan ik niet”, lukt ineens wel.

Waarom zijn affirmaties zo krachtig?

Hou je jezelf niet voor de gek? Want wanneer je een affirmatie gebruikt zeg je iets tegen jezelf dat nog niet waar is. “Ik kan het” is nog niet bewezen. Gelukkig maakt dat niets uit.

Je onderbewuste neemt namelijk alles voor waar aan. Dus als je nu zegt “Ik kan het” of “Ik kan het niet”, je hersenen geloven dat het waar is. En hoe vaker je een positieve affirmatie herhaalt, hoe meer je hersenen het gaan geloven.

Met je gedachten creëer je je eigen toekomst. Het is aan jou of die negatief is of positief. Bijvoorbeeld: “Het wordt weer zo’n dag”, met deze gedachten zal het ook een negatieve dag worden waarbij van alles misgaat. Laat je deze negatieve affirmatie los en vervang je deze door een positieve affirmatie, dan zul je de eerste wonderen zien gebeuren. Eerst klein. Denk hierbij aan die mooie parkeerplaats op een overvol terrein. Speciaal voor jou. Verwacht wonderen.

Kinderen verwachten sowieso al wonderen. Daarom zijn affirmaties voor hen net als toveren.

Door affirmaties kan je je gedachten veranderen en je geeft een andere betekenis aan je gedachten.

Happy Kids Affirmatiechallenge

Ga je samen met mij aan de slag met affirmaties tijdens de Happy Kids Affirmatiechallenge?

Waarom deze challenge? In mijn praktijk heb ik gemerkt dat kinderen veel baat hebben bij affirmaties. Door affirmatiekaartjes te gebruiken zie ik dat kinderen het ook leuk vinden. Ze gaan over zichzelf nadenken en ontdekken steeds nieuwe positieve eigenschappen.
De doorslag gaf mijn eigen dochter Esmée. Na schooltijd vertelde ze me in alle kleuren en geuren “Ik dacht dat ik het kon. En weet je wat er toen gebeurde? Het lukte!”

Samen aan de slag

Vanaf maandag 4 juni gaan we samen aan de slag in de Happy Hooggevoelige Kids Club. 7 dagen lang gaan we samen de negatieve gedachten van ons kind omzetten naar positieve gedachten. Met elke dag een affirmatie om je kind meer kracht en zelfvertrouwen te geven.

Affirmaties zijn eenvoudig in je dag in te passen. En wanneer je het samen met je kind doet en je kind er echt bij betrekt, wordt het nog leuker. Laten we gaan toveren!

Doe je ook mee?

Liefs Sjoukje

p.s. De Happy Kids Affirmatiechallenge was een groot succes! Binnenkort gaan we weer samen aan de slag. Houd onze Facebookpagina in de gaten.

 

 

Share the love

About the Author

Hoi! Ik ben Sjoukje. Happy hooggevoelig ♥ Als kindercoach ondersteun ik kinderen hun hooggevoeligheid om te zetten van een last naar een unieke kracht in hun leven. Samen gaan we op zoek naar de magie! Kinderen hebben het recht om te stralen!

Leave a Reply 0 comments

Leave a Reply: