Fysieke prikkels labels in kleding

Labels in kleding

Heeft jouw hooggevoelig kind last van kriebelende kleding?

Onze zintuigen staan op scherp. Prikkels komen hard binnen. En het duurt wel even voordat deze goed en wel verwerkt zijn. Wist je dat niet elk hooggevoelig kind last heeft van alle soorten prikkels?

Fysieke prikkels

Bij fysieke prikkels kunnen we ons vaak wel wat voorstellen. Ze komen binnen via onze zintuigen. Denk aan gevoeligheid voor licht, geluid, smaak, geur of pijn.

Je herkent deze prikkels aan sterke geuren, fel licht, sterke smaken of juist nieuwe smaken, hard geluid, pijn maar ook aan irritaties op de huid. En die laatste, die geeft nogal wat stress wanneer je op tijd ergens moet zijn.

Het blijkt namelijk dat maar liefst 62% van de hooggevoelige kinderen last heeft van irritaties op de huid door labels in de kleding. Ze voelen niet alleen de labels maar ook de naden in hun sokken, de structuur van de stof van hun kleding of de strakke mouwen van hun shirt.

Hierdoor kan het ’s ochtends een hele uitdaging zijn om aangekleed en wel op tijd op school te komen.

Strijd

Misschien herken je deze strijd thuis ook? Geen enkel kledingstuk is goed. Wat eerst nog goed zat kan van de één op andere dag helemaal afgekeurd worden.

En komt jouw kind ook wel eens geïrriteerd bij je wanneer de mouw van het shirt nat is? Dat is echt een no go. Het shirt moet direct verwisseld worden.

Knip direct die labels maar uit de kleding. Want dat is echt een dingetje.

Goede voorbereiding

Esmée weet heel goed welke kleding ze fijn vindt en welke niet. Ze is vooral erg kritisch op de structuur van de stof. Deze moet lekker zacht zijn.

Elke avond leggen wij de kleding voor de volgende ochtend klaar. Dit scheelt ons in de ochtend ontzettend veel ergernis en strijd. Ik geef Esmée de touwtjes in handen. Ook als dat betekent dat de combinatie niet helemaal bij elkaar past. Dat heb ik losgelaten. Zolang Esmée haar fijn voelt is het oké.

Ik koop niet meer op eigen houtje kleding. Het is vaak voorgekomen dat ik iets geweldigs zag hangen in de winkel en het niet kon laten liggen. Maar dat het bij thuiskomst niet in de smaak viel. Zo zonde, want Esmée gaat op haar strepen staan en draagt het echt niet.

Kleine wasjes, grote wasjes

Heb je wel eens aan je wasmiddel gedacht? Deze kan ook voor irritaties zorgen. Afgelopen jaar heb ik voor mezelf een Roomswap Challenge gehouden. Ik heb alle producten in huis vervangen door een natuurlijk en gezond alternatief. Waaronder dus ook het wasmiddel en de wasverzachter.Hierdoor komt er geen chemische rommel meer vanuit de kleding in de huid.

Na goed testen ben ik uitgekomen bij de wasbol van Ecozone. Deze is goed voor je huid maar ook voor het milieu. En goedkoop! De eerste investering lijkt groot in verhouding met een pak wasmiddel. Maar laat je niet voor de gek houden. Deze investering heb je er zo uit. Je kan namelijk ontzettend lang met één bal. Ik was nu al een half jaar met één bal!

O ja, en geen gesleep meer met zware pakken wasmiddel. Ook een uitkomst.

De wasbol geeft geen geur af dus daar moet je zelf voorzorgen. Vind jouw kind geuren intens? Dan komt dat goed uit.

Wil je wel wat geur toevoegen? Ik doe dat met essentiële olie. Een paar druppels Eucalyptus frist de was helemaal op. Zo houd ik het helemaal natuurlijk, zonder rommel.

Wist je dat wasverzachter de nummer 1 oorzaak is van binnenvervuiling? De lekkere geuren zijn eigenlijk vluchtige, chemische stoffen die verdampen bij kamertemperatuur en ze zijn het meest giftige dat we in ons huis kunnen hebben.

Je kan in plaats van wasverzachter dus een paar druppels essentiële olie toevoegen. Of je gebruikt 100% wollen droger ballen met een paar druppels essentiële olie. De droger ballen zijn herbruikbaar en zorgen ervoor dat je was eerder droog is. Een win win situatie dus!

Hoe gaat het bij jou thuis? Ik hoor graag van jou!

Is het bij jou thuis ook een strijd tegen de kriebelende kleding?

Laat gerust een bericht achter onder deze blog. Ik ben benieuwd wat jij doet om je kind hierbij te helpen.

Liefs Sjoukje

p.s. Ben je benieuwd naar mijn Roomswap Challenge? In mijn Facebookgroep Happy Kids Olie kun je meelezen met mijn avontuur naar een natuurlijke leefstijl voor mij en mijn gezin.

Essentiële olie hooggevoelige kinderen
Share the love

About the Author

Hoi! Ik ben Sjoukje. Happy hooggevoelig ♥ Als kindercoach ondersteun ik kinderen hun hooggevoeligheid om te zetten van een last naar een unieke kracht in hun leven. Samen gaan we op zoek naar de magie! Kinderen hebben het recht om te stralen!

Leave a Reply 0 comments

Leave a Reply: