Etherische olie voor onzekere tijden

Ondersteuning van etherische olie in lastige tijden

Ontdek essentiële oliën voor vertrouwen en troost in onzekere tijden

Het is een onzekere tijd waarbij we wel wat extra ondersteuning kunnen gebruiken. De vraag die ik me elke keer stel wanneer het wat minder gaat is “Wat heb ik nu nodig?”

Even rust nemen, mediteren, wandelen, het zijn die dingen waardoor ik even uit mijn hoofd kom.

Wat voor mij elke keer weer vertrouwen en opluchting geeft zijn essentiële oliën. Ik merk dat ze me steun geven in deze lastige tijd. Niet alleen op lichamelijk gebied maar vooral op emotioneel gebied.

Ik gebruik op dit moment vooral rustgevende, kalmerende en troostende oliën. Zo blijf ik rustig en voelt alles niet zo zwaar.

Om je te helpen deze rust ook te vinden deel ik een paar essentiële olie tips met je. Ze komen uit mijn online class voor mijn Happy Oilers: Stay Home ♥

Stay home

In deze tijd komen allemaal uitdagingen voorbij die we ons voorheen niet hebben kunnen voorstellen. We waren niet voorbereid. En misschien ben je nu wel op zoek naar iets. Naar troost, vertrouwen, zekerheid, Wat het ook is, vandaag gaan we op ontdekkingstocht om deze dingen te vinden door de kracht van essentiële olie in te zetten. Want misschien heb je er nooit zo bij stilgestaan. Misschien dacht je dat essentiële oliën alleen goed waren voor pijntjes en kwaaltjes.

Spoiler alert ? Dit is niet het geval. Elke olie heeft namelijk ook een emotionele invloed op ons lichaam. En wat kunnen we dat nu goed gebruiken. We gaan olie dus vanaf de andere kant bekijken zodat we in deze moeilijke tijd ook kunnen bouwen op deze krachtpatsers.

Jouw diffuser is jouw beste vriend

Echt!!! Jij en jouw diffuser worden zulke goede vrienden dat je zelfs overweegt om matching vlinder enkel tatoeages te nemen. Het is als een beste vriend die luistert en alleen advies geeft als je het vraagt en met advies bedoel ik heilzame oliën in de lucht voor jou om in te ademen die je troost, hoop, warmte en meer geven. Dat is een goede vriend.

Thuis zitten geeft je een paar unieke kansen als het gaat om diffusen. Ten eerst wordt jouw gezin proefpersoon voor jouw diffuser experimenten. De eerste keer dat je Thieves met Orange samen uitprobeert zul je zien of ze er net zo van houden als jij of dat ze je een “nee, dat is niet voor mij” gezicht geven. Laat dat je echter niet stoppen. Speel de gekke (verantwoorde) wetenschapper en probeer die diffusercombinaties uit waar je nieuwsgierig naar was, maar waar je gewoon geen tijd voor hebt gehad. Je hebt de tijd, dus waarom niet?

Daarnaast kan je op deze manier jezelf en jouw gezin ondersteunen op een natuurlijke manier die een stapje verder gaat dan die pleister op de wond. Trust me, oliën werken helend. En de diffuser is de gemakkelijkste manier om dit jouw gezin te geven.

Keep it cool

De rust bewaren wanneer de tijden onzeker zijn, is nog niet zo gemakkelijk. Zeker wanneer je kinderen in huis hebt en hun niet extra bezorgd wil maken is het belangrijk om de rust te bewaren.

Ik zeg het vaak, essentiële oliën zijn geen one size fits all formule. Iedereen zal een voorkeur voor een bepaalde olie ontwikkelen die er voor haar bovenuit springt. Hou je van zoete geuren dan kan dat zomaar eens Orange of Joy zijn. Zijn dat geuren uit de natuur? Denk dan eens aan boomoliën. Kies altijd voor een olie die jou dat vertrouwende en kalme gevoel geeft. Het maakt niet uit waar de olie oorspronkelijk voor bedoeld is, denk bijvoorbeeld aan oliën voor pollen in de lucht. Lavendel is één van die oliën maar geeft ook een vredig gevoel. Volg altijd jouw eigen gevoel. En vaak als je je verdiept in die bepaalde olie zul je erachter komen dat deze perfect bij je past.

Voor mij is deze olie Northern Lights Black Spruce. Een boomolie waarbij ik kalm wordt zodra ik het dopje eraf draai.

Voor mijn dochter Esmée is dat op dit moment Joy. Een vrolijke olie die, zoals de naam al zegt, Joy brengt.

Een aantal zeer rustgevende oliën zijn bijvoorbeeld Orange, Stress Away, Peace & Calming, Frankincense en Lavendel.

Joy essentiële olie Young Living

Spelletjes

Iets wat weer terug is gekomen nu we thuis moeten blijven zijn bordspellen. Geweldig toch? Heerlijk die qualitytime. Maar het kan er ook competitief aan toe gaan. Je wilt dan een vredige maar niet slaapverwekkende olie in de diffuser hebben. Dus geen Peace & Calming. Sacred Mountain is dan een betere optie. Stress Away ligt voor de hand. Denk maar eens aan die woede aanvallen. Dan is Stress Away echt jouw geheime wapen.

Wat dacht je van Citrus Fresh? Een uitbarsting van citrus brengt vrolijkheid. En geloof me, als je familie competitief is wil je dat er good vibes uit je diffuser komen.

Schermtijd

Je komt er niet onderuit. Onze kids maken veel gebruik van een scherm. Of het nu gaat om de tv, tablet of mobiel, grote kans dat ze er nu meer mee bezig zijn dan anders. Misschien heb je schermtijd afgesproken maar lukt het niet om dat vast te houden. Of misschien ben je zelfs wel even blij dat ze iets doen zonder vervelend te zijn.

Alles is oké. Die apparaten kunnen zelfs op een aantal manieren ontzettend nuttig zijn. Esmée is bezig om goed te leren typen en blijkt een cursus tekenen ineens super interessant te vinden. Dat gebeurt wel allemaal op een apparaat.

Voor focus tijdens het schoolwerk op een scherm kun je kiezen voor Brain Power of GeneYus zodat ze goed kunnen presteren.

Alleen tijd

Yesssss queen, dit is het. Dit zijn de momenten die je helpen gezond te blijven en je echt ontspannen te voelen. We hebben allemaal alleen tijd nodig. Zeker als mama’s wordt er veel van ons gevraagd. We moeten alle ballen maar hoog zien te houden. Laat ze even vallen, neem de tijd voor jezelf.

Laat de kinderen hun film kijken of laat ze naar bed gaan, pak dan Stress Away of een andere favoriete rustgevende olie en trakteer jezelf. Voeg een aantal druppels essentiële olie, samen met wat Epsomzout toe, aan je badwater. Voor extra ontspanning met een beetje Valor en Frankincense in de diffuser en speel de muziek die JIJ wilt horen. Pak dan, als je klaar bent, je knusse pantoffels, de Tranquil Roll-On en een goed boek en zet je de ontspanning voort. Dit is jouw tijd. Geniet ervan!

Sweet Dreams

Opgesloten zitten in huis kan de geest actief houden, zelfs als het lichaam moe is en klaar om te rusten. Dit kan vooral het geval zijn bij kinderen die ook hun lichaam nodig hebben om een ​​beetje te ontspannen voordat ze gaan slapen. En als er iets is dat je nodig hebt om thuis te overleven, dan is het dat iedereen ‘s nachts voldoende slaapt, zodat ze niet chagrijnig wakker worden. Dit kan een paar extra stappen vergen buiten je normale nachtelijke routine, maar soms heb je geluk en is die routine nog steeds voldoende.

Lavendel met Peace & Calming in de diffuser en verdund aan de onderkant van de kindervoetjes. Lavendel en Cedarwood voor volwassenen. Dat zijn livesavers als het gaat om een ​​goede nachtrust.

Maar wat als die hoofdjes van onze kinderen nog steeds superactief zijn en Lavendel niet helemaal werkt zoals normaal?

Dream Catcher! Samen met het echt kalmeren van zowel de geest als het lichaam, helpt het ook om negatieve gedachten weg te houden, zodat hun geest op hun gemak kan zijn terwijl ze slapen. Dit werkt ook voor volwassenen.

Pak die slaap. You’ve got this.

Je kan ontzettend veel kanten op met essentiële olie. In deze tijd zijn ze voor mij onmisbaar.

Wat is jouw favoriete olie die je op dit moment veel inzet?

Liefs Sjoukje

 

 

Affirmatieplan voor kinderen

Share the love

About the Author

Hoi! Ik ben Sjoukje. Happy hooggevoelig ♥ Als kindercoach ondersteun ik kinderen hun hooggevoeligheid om te zetten van een last naar een unieke kracht in hun leven. Samen gaan we op zoek naar de magie! Kinderen hebben het recht om te stralen!