Essentiële oliën voor emotionele balans

Etherische olie voor emotionele balans

Emotionele steun uit onverwachte hoek – Essentiële oliën voor een emotionele reset

Pijntjes en kwaaltjes, daar worden essentiële oliën voor ingezet. Ja, toch?

Je kent vast wel dat flesje lavendel dat goed verzorgt bij de blauwe plekken waarmee jouw kind thuis komt na een valpartij. Olie erop en de pijn wordt verlicht en die blauwe kleur trekt weg. Gewoon lekker praktisch.

Perfect natuurlijk, maar dit is maar het topje van de ijsberg. Want essentiële oliën werken niet alleen op lichamelijk vlak. Want wist je dat de moleculen van essentiële oliën direct doordringen tot ons emotionele brein?

Onze emoties, daar waar we vaak niet naartoe willen, dat gedeelte van ons dat soms zoveel pijn doet. Ook daar kun je oliën voor inzetten. Ze kunnen die warme deken zijn die je nodig hebt, dat steuntje in de rug of de hamer die onze blokkades laat afbrokkelen zodat we weer verder kunnen.

Elke essentiële olie heeft ook een emotionele werking. Zonde om ze daarvoor niet te gebruiken. Sterker nog, ik gebruik de oliën dagelijks om los te laten, om te groeien, om mijn emoties die liefdevolle aandacht te geven zodat ik weer door kan zonder die ballast in mijn rugzak.

Waarom zou je essentiële oliën moeten gebruiken voor een emotionele reset?

Je kent vast wel het gevoel dat je even niet meer verder kan, iets houdt je tegen, je kan er nog niet bij. Emoties houden je op een bepaalde plek, je hebt het gevoel dat je vast zit.

Deze gevoelens en emotionele reacties zijn vaak niet veroorzaakt door iets wat nu gebeurt maar juist door wat er in het verleden is gebeurt. Je heb nare ervaringen of herinneringen. De emoties die eigenlijk bij het verleden horen heb je opgeslagen in je lichaam. Soms lukt het ons niet om direct iets te begrijpen, op te lossen of te verwerken. Dat is heel begrijpelijk. Ze komen op een later moment weer aan de oppervlakte, op een moment dat je het wel kan verwerken.

Niet alleen ons hoofd maar ook ons lichaam heeft veel te verduren onder onze stroom van vastzittende emoties. Je slaat bijvoorbeeld verdriet op in je lichaam waardoor je zelfs lichamelijke klachten kan krijgen. Wat voel je nu echt? Je raakt los van hoe je je echt voelt. Je bent je eigen ik even kwijt.

Nog niet overtuigd? Heb je nog meer redenen nodig?

Denk dan eens aan die gedachten die de hele dag in jouw hoofd rond spoken. Meestal zijn ze negatief en ze houden je tegen om te doen wat je echt leuk vindt of om echt gelukkig te zijn. Ze kunnen jouw systeem plat leggen.

Of wat dacht je van gebrek aan zelfvertrouwen of verdriet? Hierdoor halen we niet alles uit onszelf. Je doet jezelf tekort.

Essentiële oliën zijn krachtpatsers die je ook op dit vlak kunnen ondersteunen. Zodat je je meer op je gevoel kan richten, oude stukken kan verwerken en los kan laten. Je zorgt ervoor dat jouw rugzak leger wordt. Want wat heb je deze volgepropt en te lang genegeerd.

Dus kijk eens op een andere manier naar essentiële oliën en gebruik ze als tool om oude stukken te verwerken en los te laten. Geef je emoties de ruimte en zorg goed voor jezelf. Je hoeft het niet alleen te doen. Deze kleine flesjes geven jouw steun.

Welke olie gebruik je?

Blends zijn speciaal samengesteld uit verschillende essentiële oliën, voor een bepaald doel. Waar denk je dat Release voor is?

Ja, dat is een makkie. Deze helpt je loslaten.

Met Harmony kom je weer in balans en zo helpt R.C. je bij verdriet. Kijk wat er op dit moment bij jou speelt en stem daar je olie op af. Zo kies je altijd de olie die het beste bij je past.

Ik kan zoveel oliën noemen maar laten we eens kijken naar de dagelijkse emoties waar onze hooggevoelige kids tegenaan lopen.

Emotionele balans

Prikkels

Die prikkels… die zijn lastig te verwerken. Je kan er door overspoelt raken. Je kan jezelf even kwijt raken.

Te veel of te weinig prikkels kunnen ons helemaal uit balans brengen. Te weinig? Ja, ook te weinig prikkels kunnen voor problemen zorgen. Want je hebt ze ook nodig. Hierdoor kunnen we ons ontwikkelen. Maar dat moet ook niet teveel doorschieten. De hoeveelheid prikkels moet in balans zijn.

Dus welke oliën kan je inzetten om de hoeveelheid prikkels in evenwicht te brengen?

Te weinig prikkels

Bij te weinig prikkels kan er bijvoorbeeld verveling ontstaan. Je wordt hangerig, sloom, moe of chagrijnig.

Welke oliën kun je hiervoor inzetten?

Awaken

De naam zegt het al, deze olie laat je ontwaken. Het stimuleert de creativiteit. Maar deze olie helpt ook om negatieve emoties en herinneringen los te laten.

Light the Fire

Deze blend zal je helpen om je leven in volle gang te zetten. Het geeft je “vuur”!

Negatieve programmering waarin we vast kunnen zitten worden los gelaten.

Believe

Believe is een geweldige olie voor kinderen. Het is een krachtige mix die ervoor zorgt dat we ons potentieel zien. We zien oneindige mogelijkheden. Het wekt positieve emoties van hoop en inspiratie op. Diffuse deze olie om je te helpen bij het geloof dat mogelijkheden eindeloos zijn.

Emotionele balans met essentiele olie

Te veel prikkels

Bij te veel prikkels ervaar je juist stress. Sterker nog “chronische overprikkeling” is heel ongezond. Het kan zorgen voor vervelende klachten zoals bijvoorbeeld hoofdpijn, maagklachten, slaapproblemen, zelfs depressie, burn-out of angststoornis.

Bij onderprikkeling wil je zorgen voor een beetje vuur. Bij overprikkeling juist niet.

Welke oliën kun je inzetten bij overprikkeling?

White Angelica

White Angelica is dé olie voor hooggevoelige personen. Deze olie zorgt er juist voor dat je wordt afgeschermd van de vele prikkels. De prikkels komen minder hard binnen. Je voelt je weer sterker en beschermd.

Thieves

Ook Thieves is een fantastische olie voor als we het gevoel hebben dat we extra bescherming nodig hebben. Diffuse de olie om ervoor te zorgen dat de energie in de ruimte minder “beladen” wordt. Ook met deze olie kan je een beschermlaagje om je heen creëren.

Frankincense

Frankincense zorgt ervoor dat je in balans blijft. Met één druppel op de kruin blijf je beter bij jezelf en kan je je gemakkelijker afsluiten voor prikkels van buitenaf.

Je ziet, essentiële oliën zijn er niet alleen voor onze pijntjes en kwaaltjes. Er gaat een hele nieuwe wereld voor je open wanneer je ook op emotioneel vlak oliën in gaat zetten.

Want als je je goed voelt zit je in de flow en gaat alles net iets gemakkelijker toch?

En? Wist jij dit al over essentiële oliën? Kijk je er nu anders naar?

Misschien zie jij al nieuwe mogelijkheden voor jezelf. Laat gerust een reactie achter onder mijn blog met jouw ervaring of misschien wel goed voornemen om aan de slag te gaan. Zie je daar!

Liefs Sjoukje

 

 

Affirmatieplan voor kinderen

Share the love

About the Author

Hoi! Ik ben Sjoukje. Happy hooggevoelig ♥ Als kindercoach ondersteun ik kinderen hun hooggevoeligheid om te zetten van een last naar een unieke kracht in hun leven. Samen gaan we op zoek naar de magie! Kinderen hebben het recht om te stralen!

Leave a Reply 0 comments

Leave a Reply: