Essentiële olie mee naar school

Hoe geef je essentiële olie mee naar school?

Hoe ondersteun je jouw kind op school met essentiële olie?

Je bent niet altijd bij jouw kind, maar je wilt wel altijd het beste voor je kind.

Er zijn situaties waarin je jouw kind toch wil ondersteunen ook al kan je er niet bij zijn. School is zo’n situatie waar van alles speelt maar waar jouw kind het toch echt alleen moet doen. En dat valt niet altijd mee. Blijf maar eens sterk staan in deze omgeving vol prikkels. Je kind moet van alles. Concentreren op een toets, omgaan met kinderen, die spannende spreekbeurt, het is gewoon veel. Vaak hebben we het als ouders niet zo door, maar er speelt nogal wat in het leven van onze hooggevoelige kinderen. Wist je dat je met essentiële oliën een geheim wapen in handen hebt om er toch voor je kind te zijn ook al ben je er niet?

Misschien had je het al gemerkt, ik ben een Happy Oiler. Essentiële oliën zijn echt mijn nummer één tool waarmee ik Esmée ondersteun. Een olie kan rust en vertrouwen geven of juist meer zelfvertrouwen en kracht. Samen kijken we naar wat die dag op het programma staat, wat er speelt, wat zij nodig heeft, daar stemmen wij de olie op af. Maar hoe geef je nou die olie mee naar school?

Je wil natuurlijk niet dat je kind zit te knoeien met olie. Hoe kan je kind toch op een veilige manier oliën op school gebruiken?

Als goede voorbereiding op de dag kan je natuurlijk als eerste de diffuser in de ochtend aanzetten. Met bijvoorbeeld Orange of Joy in de diffuser heeft jouw kind die eerste happy feelings al te pakken. Zo begint de dag vrolijk en ontspannen.

En dan op naar school. Yes, met essentiële olie.

Hoe pak je dat aan?

  1. In een roller! Maak je favoriete recept in een roller. Bij kinderen is het belangrijk essentiële olie te verdunnen met een draagolie zoals V-6 olie, jojoba- of amandelolie. Een roller is dus sowieso een must want het geeft je de gelegenheid om naar hartenlust te verdunnen. Je hoeft daarom niet eens een recept van verschillende oliën te hebben. Eén olie is al voldoende. Zo heeft Esmée een roller met alleen Sacred Mountain aangevuld met een draagolie. Easy peasy.
  2. Gebruik een diffusersieraad. Denk hierbij aan een ketting of armband waar je een drupje olie op kan doen. Sieraden met lavasteen zijn hiervoor erg geschikt omdat deze broos zijn en de olie goed opneemt. Daarnaast werkt lavasteen ook nog eens aardend. Dubbel voordeel dus. En nog leuker is het om deze zelf te maken. Hier ontdek je hoe je dat doet.
  3. Een inhaler. Net zoals een Vicks inhaler kun je je eigen inhaler samenstellen. Op het vilten staafje breng je de olie aan, stop deze in de huls en je hebt je eigen inhaler die je overal mee naar toe kan nemen. Deze is zeer geschikt wanneer jouw kind last heeft van pollen in de lucht. Voeg in dit geval Lemon, Peppermint en Lavender toe aan de inhaler.

Ruiken vanuit het flesje werkt ook erg krachtig. Een flesje meegeven is dan ook een goede optie. Maak duidelijke afspraken met je kind want zowel rollers als de flesjes zijn van glas. Je kind moet er dus voorzichtig mee omgaan.

Dit waren ze, drie manier plus eentje extra voor je op een rijtje, hoe je essentiële olie aan je kind mee kan geven. Gebruik jij al olie op deze manieren? Welke ga jij uitproberen?

Laat het me zeker weten. Ik ben benieuwd wat voor jou werkt.

Liefs Sjoukje

Essentiële olie hooggevoelige kinderen

Share the love

About the Author

Hoi! Ik ben Sjoukje. Happy hooggevoelig ♥ Als kindercoach ondersteun ik kinderen hun hooggevoeligheid om te zetten van een last naar een unieke kracht in hun leven. Samen gaan we op zoek naar de magie! Kinderen hebben het recht om te stralen!

Leave a Reply 0 comments

Leave a Reply: