Essentiële olie helpt je de zomervakantie door

Essentiële olie en hooggevoelige kinderen

Essentiële olie helpt je de zomervakantie door

Kijk je ook zo uit naar de zomervakantie? Ik zit in een tweestrijd. Ik ben blij dat we even rustig aan kunnen doen. Even helemaal kunnen ontprikkelen en tijd hebben voor elkaar. Maar aan de andere kant raken we in deze periode het ritme en de structuur een beetje kwijt. We moeten op zoek naar een nieuwe regelmaat. Daarbij komen ook nog die probleempjes die zo specifiek bij de vakantie horen. Gelukkig biedt essentiële olie de oplossing.

Ontprikkelen

De laatste weken voor de vakantie is het ontzettend druk. Ik vraag me altijd af waarom alle activiteiten nog in deze periode worden gepropt. Bij mij thuis leidt dat tot overprikkeling. Het is gewoon te veel.

Ik zorg voor extra rustmomenten gedurende deze drukke weken. De diffuser staat net iets vaker aan dan normaal. Ik kies voor rustgevende oliën die ervoor zorgen dat Esmée de spanning van de dag rustig kan loslaten.

Stress Away is hiervoor mijn favoriet. Een heerlijke blend waar onder andere Copaiba, Cedarwood, Lime en Lavender in zitten.

Wil je liever afschermen? Dan is Frankincense een fijne olie. Deze olie geeft het gevoel dat je in een heerlijke cocon zit. Perfect voor het rustmoment van je kind.

Het is fijn om de diffuser ook mee te nemen op vakantie. Vakantie kan voor hooggevoelige kinderen ontzettend spannend zijn. Alles is nieuw en anders dan ze gewend zijn. Rustgevende en aardende oliën kun je hierbij goed inzetten.

Geur kan ook een vertrouwd gevoel geven wanneer je kind in een andere omgeving zit. Dit is goed om te weten wanneer je op vakantie gaat. Neem die specifieke geuren mee die je kind fijn vindt. Dan is die onbekende vakantiebestemming ineens niet meer zo eng.

Vakantieprobleempjes?

En wat zijn die probleempjes dan die bij de vakantie horen? Daarbij denk ik aan die vervelende muggensteken die zo prikken en die omkerende maag wanneer je niet zo goed tegen auto rijden kan.

Daar heb ik ook wat voor!

Esmée heeft er heel veel last van. Zelfs bij het rijden van korte stukjes is het vaak al mis. Misselijk worden in de auto is geen pretje en zeker niet wanneer je eindbestemming nog heeeel ver weg is.

Er zijn speciale pilletjes voor. Maar ik wil het op de natuurlijke manier aanpakken. Zonder rommel. Daarom heb ik een roller gemaakt met essentiële oliën. Dit is het recept:

Vul een roller met 8 druppels Peppermint, 8 druppel Ginger, 9 druppels DiGize en vul aan met een draagolie. Dit kan de V-6 olie zijn van Young Living maar amandelolie of jojobaolie werken ook goed.
Dit recept kan je op de buik rollen maar ook achter de oren of in de nek. Rollen maar!

Jeukolie

Muggenprikken zijn erg vervelend. Vooral die jeuk. Hooggevoelige kinderen kunnen extra last hebben van deze sensatie op hun huid. Denk ook maar eens aan die labeltjes of een bepaalde stof die zo kriebelt. Lavendel helpt je. Dit is sowieso een erg veelzijdige olie en ook hierbij helpt het. Bij mij thuis wordt het ook wel jeukolie genoemd 🙂

Heeft je kind een maatje mee op vakantie? Die knuffel die overal mee naartoe moet? Ook daar kan je een druppel Lavendel op doen zodat je kind heerlijk rustig wordt tijdens de reis. Je kan ook je kind zelf laten kiezen. Citrusoliën zijn bij kinderen vaak favoriet. Niet zo verwonderlijk want het zijn echte vrolijkmakers.

Ik raad je aan dit voor de vakantie al een keer te proberen zodat je kind er aan kan wennen. Anders ruikt de knuffel ineens heel anders waar hooggevoelige kinderen erg gevoelig voor zijn.

Lavender Young Living

Dus vergeet zeker niet je oliën in te pakken wanneer je er op uit gaat. Extra tip: Citronella houdt de muggen op afstand. Deze dus ook niet vergeten.

Je kan natuurlijk meer doen om de zomervakantie rustig te laten voor je hooggevoelig kind. Ik schreef er een blog over. Hierin vind je nog een aantal tips die je kunnen ondersteunen.

Kijk jij uit naar de vakantie? Of zit je ook in tweestrijd? Laat het me weten in een reactie onder deze blog.

Liefs Sjoukje

p.s. Ik heb speciaal voor jou een minicursus samengesteld waarin je meer leert over essentiële oliën zodat je een gevoel krijgt of dit ook bij jou past. Hier kun je je gratis inschrijven voor de minicursus. Veel plezier!

p.p.s. Wil jij een zomervakantie zonder stress tegemoet gaan? Mijn online programma Happy Summer helpt je hierbij. Een programma boordevol tips en tools speciaal voor jouw gezin. Voor slechts € 69,- doe je al mee! Hier vind je alle informatie over Happy Summer.

 

Share the love

About the Author

Hoi! Ik ben Sjoukje. Happy hooggevoelig ♥ Als kindercoach ondersteun ik kinderen hun hooggevoeligheid om te zetten van een last naar een unieke kracht in hun leven. Samen gaan we op zoek naar de magie! Kinderen hebben het recht om te stralen!

Leave a Reply 2 comments

Marian - 27 juni 2019 Reply

Tummygize is ook een fijne olie voor onrustige buikjes. Deze zit standaard in mijn tas wanneer we op vakantie gaan.

    Sjoukje - 27 juni 2019 Reply

    Ja!! Deze is ook erg fijn om bij je te hebben tijdens de vakantie ♥

Leave a Reply: