Drie fijne kindermassages voor de Sinterklaastijd

Kindermassage Pepernotenmassage

3 fijne kindermassage voor de drukke Sinterklaastijd

Wat is het toch een spannende tijd. Het is bijna pakjesavond en de prikkels vliegen je om de oren. Er komen zoveel extra prikkels op je kind af. Deze prikkels komen hard binnen en hooggevoelige kinderen verwerken deze intens. Wanneer deze prikkels niet verwerkt worden, blijven ze vastzitten in het lichaam en kan je kind klachten krijgen. Eén van de manieren om deze prikkels te verwerken is kindermassage.

Kindermassage

Kindermassage kan op een gemakkelijke manier. En het levert jullie zo veel op. Ten eerste natuurlijk dat mooie moment tussen jullie samen. Wanneer je kindermassage toepast is dit ook tijd voor jou om tot rust te komen. We denken vaak dat we er weer een taak bij krijgen. Maar zowel bij jou als bij je kind komt het knuffelhormoon oxytocine vrij. Hierdoor daalt het stresshormoon adrenaline en jullie kunnen heerlijk ontspannen. Zo’n fijn moment voor jullie samen. Jullie band versterkt.

En je kind krijgt er niet alleen ontspanning voor terug. Kindermassage zorgt bijvoorbeeld ook voor een betere concentratie, betere schoolresultaten, minder agressief gedrag, versterkt het immuunsysteem, bevordert het slapen. En dit zijn nog maar een paar voordelen.
Genoeg redenen dus om lekker aan de slag te gaan met kindermassage.

Levensbehoefte

En wees gerust. Ook al heb je geen ervaring met kindermassage, het belangrijkste is aanraking. Aanraking is een levensbehoefte. Alleen je kind aanraken, knuffelen is al zo belangrijk en werkt helend. Massage kan op een makkelijke manier. Ik wil je dat laten zien door drie korte kindermassages die ik samen met mijn eigen Pietje Esmée heb opgenomen. Een fijne manier om de dag mee af te sluiten. Haal je eigen pietje er maar bij!

Doe je mee met de pepernotenmassage?

 

 

Het weerbericht in het Sinterklaasjournaal is altijd wisselvallig 🙂
Buiten is het echt herfst. Daarvoor heb ik een mooie herfstmassage voor jou opgenomen.

 

 

En het kan nog makkelijker. Ken je nog het tekenen op de rug? Raad wat de ander tekent, maar nu zonder wedstrijdelement.

 

 

Gaan jullie ook aan de slag met deze leuke kindermassages? Laat het me weten in een bericht onder deze blog.

Liefs Sjoukje

Affirmatieplan voor kinderen

Share the love

About the Author

Hoi! Ik ben Sjoukje. Happy hooggevoelig ♥ Als kindercoach ondersteun ik kinderen hun hooggevoeligheid om te zetten van een last naar een unieke kracht in hun leven. Samen gaan we op zoek naar de magie! Kinderen hebben het recht om te stralen!

Leave a Reply 0 comments

Leave a Reply: