De jongens tegen de meisjes

Hooggevoelige jongens

Mogen jongens wel hooggevoelig zijn?

Ongeveer 20 procent van de bevolking is hooggevoelig. Er zijn evenveel jongens als meisjes hooggevoelig. Toch is het nog niet geaccepteerd dat een jongen zijn gevoeligheid laat zien. Zo jammer, want een gevoelige jongen kan niet zichzelf zijn en past zich aan aan de verwachtingen van de maatschappij. Hij raakt zichzelf kwijt.

Voor jongens is het dus moeilijk. Ze verbergen het, ze passen zich aan. Om maar niet te laten zien wie ze echt zijn. Op een gegeven moment zal dit natuurlijk opbreken want uiteindelijk moet de ware aard boven komen om voluit te kunnen leven.

Vooroordelen

Volgens onze maatschappij moet een jongen stoer zijn en mag geen zwakte tonen. Niet huilen! Laat vooral je emoties niet zien. Bij meisjes is dit geaccepteerd. Het is normaal dat meisjes gevoelig zijn en huilen.

En wat op een moment van overprikkeling? Ook bij jongens komt dit naar boven. Bij overprikkeling uiten jongens zich vaker door middel van agressief gedrag en meisjes zullen meer gaan huilen of zich meer gaan aanpassen.

Even pauze

Herinner je nog de twee belangrijkste kenmerken van hooggevoelige mensen: de neiging veel op te merken en diep te reflecteren alvorens te handelen. Soms is het dus even nodig om pauze te nemen. Om zaken te overdenken om een goede beslissing te kunnen nemen. Hierdoor lijken jongens te voorzichtig, durven geen risico’s te nemen, dus niet mannelijk.

Is dit nu zo’n slechte eigenschap voor jongens? Helemaal niet! Hooggevoeligheid is juist ook voor jongens een geweldige kracht. Met mooie kwaliteiten zoals een sterke intuïtie, gevoel voor verantwoordelijkheid, creativiteit, compassie en zachtaardigheid.

De sterke, gevoelige jongen

Dit verdient aandacht. Gelukkig is Ted Zeff de schrijver van het boek “De sterke, gevoelige jongen. Hoe wordt mijn zoon een zelfverzekerde man?” Een echte aanrader dus voor ouders met hooggevoelige zonen. Het is zo goed dat er over dit onderwerp geschreven wordt.

Hooggevoelige jongens verdienen het om zichzelf te kunnen zijn. En het is zo mooi dat wij dit kunnen stimuleren. Zoals altijd is de eerste stap bewustzijn. Is mijn zoon hooggevoelig? Onderzoek dit. En ga lezen, veel lezen. Het boek van Ted Zeff is hiervoor de perfecte start.

Ik ben benieuwd naar jouw ervaringen. Is jouw zoon hooggevoelig? Hoe gaan jij hiermee om? En vooral met de druk van de buitenwereld op jouw zoon.

Liefs, Sjoukje

p.s. In mijn programma Happy Hooggevoelig neem ik je mee om je kind te ondersteunen bij zijn of haar uitdagingen op het gebied van hooggevoeligheid. We gaan jouw kind laten stralen! Hier vind je alle informatie op een rijtje.

Share the love

About the Author

Hoi! Ik ben Sjoukje. Happy hooggevoelig ♥ Als kindercoach ondersteun ik kinderen hun hooggevoeligheid om te zetten van een last naar een unieke kracht in hun leven. Samen gaan we op zoek naar de magie! Kinderen hebben het recht om te stralen!

Leave a Reply 0 comments

Leave a Reply: