De invloed van de volle maan van 9 februari 2020 op gevoelige kinderen

Invloed volle maan op hooggevoelige kinderen

De IJsmaan – De invloed van de volle maan van 9 februari 2020 op gevoelige kinderen

“Mama, je mag het niet zeggen! Niet zeggen wanneer het volle maan is”.

Esmée is onrustig tijdens volle maan en hoopt dat wanneer ze niet weet wanneer het weer zover is, ze er niets van merkt. Dus is zeg niets. Maar helaas voor gevoelige personen werkt het niet zo. We merken het toch wel.

Conflict tussen gevoel en verstand

De zon en de maan staan tijdens een volle maan tegenover elkaar, in twee tegenovergestelde astrologische tekens. Er ontstaat hierdoor spanning tussen de eigenschappen van deze tekens wat weer leidt tot een conflict tussen gevoel en verstand. Dit uit zich bij hooggevoelige personen in slecht slapen, onrustig of extra emotioneel zijn. Vooral onze gevoelige kinderen kunnen hier juist veel last van hebben.

IJsmaan of Wolfsmaan

Over drie dagen is het weer tijd voor een volle maan. Zondag 9 februari staat de IJsmaan hoog aan de hemel. Deze volle maan wordt ook wel Wolfsmaan genoemd.

Mooie namen en niet voor niets. Vaak is dit een ijskoude periode. Een periode waarin soms geluiden van wolven werden gehoord. Om deze reden noemen we deze volle maan IJsmaan of Wolfsmaan.

Thema van de IJsmaan

Het thema van deze volle maan is reiniging.

Is het tijd om knopen door te hakken? Ga je een nieuwe richting op?

In je kracht staan is de uitwerking van deze volle maan. Je wilt je eigen weg gaan.

Voor hooggevoelige personen is dat nog niet zo gemakkelijk. We passen ons vaak aan en willen het andere mensen naar de zin maken. Het is tijd om dat meer en meer los te gaan laten. Het is tijd om je eigen keuzes te maken en voor jezelf te kiezen.

Dit thema sluit perfect aan bij het seizoen waarbij de zaadjes diep onder de grond zitten, je ziet ze nog niet maar ze zijn er klaar voor om straks te gaan groeien. De volle maan geeft je inzicht in jouw zaadjes, jouw plannen. Welke plannen mogen straks zichtbaar worden?

Om dit echt te zien en te voelen is het belangrijk dat je alles helder ziet, zowel in je hoofd als in je huis. Het is daarom niet verwonderlijk dat je de neiging hebt om het huis op te gaan ruimen. Dit zal rust en ruimte geven.

Een rustige volle maan

Wat kan je doen tijdens de komende volle maan?

Denk eens na over die zaadjes. Wat wil je graag dat straks gaat bloeien? Het is tijd voor reflectie.

Het is een goede tijd om te mediteren. Ook voor kinderen is dit fijn. Begin bijvoorbeeld met deze fijne apenmeditatie.

Slaap je slecht? Kijk om je heen. Zijn alle omstandigheden goed? Zorg ervoor dat het donker in de kamer is. Verduisterende gordijnen zijn een must wanneer dit niet het geval is.

Sluit het schermgebruik al vroeg af. Het kijken naar een scherm beïnvloedt je kwaliteit van slapen. En geen mobiele telefoon naast je bed! Dat zal misschien even wennen zijn maar het doet wonderen.

Heb je nog wat extra hulp nodig? Essentiële oliën zoals Cedarwood en Lavender ondersteunen je bij een goede nachtrust.

Laat los! Zoals gezegd, de volle maan is een periode van loslaten. Makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk. Release biedt je goede ondersteuning. De naam van deze essentiële olie blend zegt al genoeg, het helpt je om gemakkelijker los te laten. Heerlijk in de diffuser!

Nu is de beurt aan jou. Hebben jij of jouw gevoelig kind veel last van de energie van de volle maan? Welke tip ga je proberen deze maand? Kleine stapjes maken een wereld van verschil.

Happy Full Moon!

Liefs Sjoukje

Essentiële olie hooggevoelige kinderen

Share the love

About the Author

Hoi! Ik ben Sjoukje. Happy hooggevoelig ♥ Als kindercoach ondersteun ik kinderen hun hooggevoeligheid om te zetten van een last naar een unieke kracht in hun leven. Samen gaan we op zoek naar de magie! Kinderen hebben het recht om te stralen!

Leave a Reply 0 comments

Leave a Reply: