Breng je volle hoofd tot rust met essentiele olien

Volle hoofden mix voor hooggevoelige kinderen

Breng je volle hoofd tot rust

“Ik heb zo’n vol hoofd”.

Dit hoor ik vaak van hooggevoelige kinderen. Er gebeurt zoveel in het leven van je kind. We worden overspoeld door prikkels. We kunnen er helemaal in op gaan. Soms zijn we onszelf misschien een beetje kwijt.

Is er een essentiële olie voor een “vol hoofd”?

Jazeker, die is er!

Cedarwood

Ontmoet Cedarwood!

Door Cedarwood kan je heerlijk slapen maar wist je dat deze olie er ook voor zorgt dat je gedachten minder worden? Erg fijn dus voor ons “volle hoofd”. Doe een druppel verdund op de slapen of diffuse de olie voor verlichting.

Stress Away

Stress Away geeft direct verlichting bij overprikkeling. De stress stroomt uit het lichaam. En ik noemde al even een woedeaanval. Hiervoor is Stress Away de olie die je daarvoor in kunt zetten.

Een druppel verdund aanbrengen op de polsen of in de diffuser.

Volle hoofden mix

Maar het kan ook anders. Wat dacht je van deze fijne mix?

Deze mix brengt balans in de prikkelverwerking.

We gaan een roller maken. En geen zorgen, dit is niet moeilijk. Rollers zijn juist ontzettend makkelijk om te maken. En met een roller heeft jouw kind altijd ondersteuning bij de hand. In deze blog lees je alles over rollers.

Oké, wat is het recept (voor volwassenen) van de volle hoofden mix?

Wat zit er in?
10 druppels Cedarwood
10 druppels Lavender
10 druppels Vetiver
30 druppels draagolie

Naast de essentiële oliën heb je een lege glazen roller van 10 ml nodig. En die zijn er in allerlei leuke kleuren. Dat maakt het nog leuker voor jouw kind om het te gebruiken.

Wat moet je doen?

Voeg de essentiële olie en de draagolie toe aan een glazen roller van 10 ml. Even schudden en rollen maar! Ja, zo simpel is het.

Let er op dat de verhouding van dit recept voor volwassenen is. Je kunt de mix verder verdunnen naar leeftijd. Start met minder druppels. Je kan altijd nog druppels toevoegen.

Breng de mix aan in het kuiltje achter in de nek, achter de oren en onder de grote tenen.

Maar deze mix is ook fijn in de diffuser. Gebruik daarvoor van elke olie twee druppels.

Volle Hoofden Mix - Rollerrecept

Focus

En er kan meer! Wil je dat jouw kind zich wat meer kan concentreren? Tover de volle hoofden mix dan om tot een focusmix. Voeg hiervoor Clarity essentiële olie toe.

Clarity is ook een fijne olie voor jezelf. En soms hebben we een beetje Brain Power nodig.
Een boost voor onze hersenen. Het helpt om helder na te kunnen denken maar ook om beter te kunnen focussen.

Clarity en Brain Power, laten we ze eens nader bekijken.

Clarity

Deze blend maakt de geest helder. Helpt om je beter te concentreren en helderheid te brengen. Ideaal voor een test of examen.

Verdund aanbrengen achter de oren, polsen, nek, voorhoofd, slapen of voeten.

Door een druppel Peppermint toe te voegen aan Clarity vergroot je het effect van Clarity, het zorgt voor een nog betere focus.

Brain Power

Deze olieblend geeft mentale helderheid en focus. Ook fijn voor jezelf wanneer je vermoeid bent en energie nodig hebt voor bijvoorbeeld een vergadering.

Verdund aanbrengen op de oren, polsen, nek, voorhoofd, tempels of voeten.

Zoals je ziet is er genoeg keuze om dat volle hoofd tot rust te brengen of juist te zorgen dat je je kan focussen. Welke combinatie heeft jouw kind nodig? Ga je voor rust of focus?

Liefs Sjoukje

 

Affirmatieplan voor kinderen

Share the love

About the Author

Hoi! Ik ben Sjoukje. Happy hooggevoelig ♥ Als kindercoach ondersteun ik kinderen hun hooggevoeligheid om te zetten van een last naar een unieke kracht in hun leven. Samen gaan we op zoek naar de magie! Kinderen hebben het recht om te stralen!

Leave a Reply 0 comments

Leave a Reply: