Boost je immuunsysteem m.b.v. essentiële olie

Boost je immuunsysteem met essentiele olien

Boost je immuunsysteem m.b.v. essentiële olie

Wist je dat essentiële oliën krachtpatsers zijn die je gezin goed kunnen ondersteunen bij het immuunsysteem? En wat extra hulp daarbij is op dit moment geen overbodige luxe.

Ik zal direct maar verklappen welke olie hiervoor de topper is. Thieves!

Nee, en het is niet raar wanneer je deze olie nog niet kent. Essentiële oliën worden gewonnen uit de natuur en ik ken geen bloem, plant of boom die Thieves heet. Thieves is een blend. Dat betekent dat het een mix is van verschillende essentiële oliën. De populaire Thieves blend is een combinatie van Cinnamon Bark, Lemon, Rosemary, Eucalyptus en Clove.

Thieves essentiële olie

Waar komt die naam toch vandaan?

Er waren eens vier dieven… Dat is waar de inspiratie van Thieves vandaan komt. De legende gaat dat er in de 15de eeuw vier Franse dieven werden beschermd terwijl ze aan het stelen waren. Ze werden beschermd door een speciale combinatie van Clove, Rosemary en andere plantaardige aroma’s. De pest heerste en de dieven konden hierdoor zonder besmet te worden mensen beroven.

De Franse autoriteiten erkenden dat er zo’n waarde in dit mengsel zat dat ze de dieven een deal aanboden. Vermindering van straf in ruil voor de geheime formule.
Thieves heeft een warme, pittige geur. Werkt geweldig in de diffuser bij bacteriën in de lucht of om mee schoon te maken.

Thieves is ontworpen voor infecties van welke aard dan ook. Ondersteunt de luchtwegen, het immuunsysteem en een goede gezondheid. De olie is uitgerust met antioxidanten.

Er is een maar… want doordat de werking van deze olie ons nu wel erg goed van pas komt zijn veel producten, waarin Thieves verwerkt is, uitverkocht. Daarom wil ik vandaag graag een aantal recepten met je delen waarmee je thuis aan de slag kan om je immuunsysteem te boosten.

Thieves Handgel

Handen wassen! Dat moeten we vaker doen. Met deze handgel worden je handjes extra schoon.

Wat heb je nodig?

1/3 deel Witch Hazel
2/3 deel aloë vera gel
10 druppels vitamine E olie
10 druppels Thieves
Flesje van 100 ml

Voeg alle ingrediënten toe aan het flesje. Schudden maar en je bent klaar! That’s it!

Zo simpel kan het zijn.

Thieves thee

Essentiele olie kun je ook innemen. De Vitality lijn is speciaal hiervoor ontworpen.
Het verschil tussen Thieves Vitality en Thieves essentiële olie is simpelweg het label en de aanbevolen druppels voor gebruik. De essentiële olie in de Thieves Vitality is dezelfde 100 procent zuivere, therapeutische essentiële olie als de Thieves blend. Echter is Thieves Vitality gelabeld voor het gebruik in voeding.

Thieves thee geeft je lichaam een boost en is supergemakkelijk te maken.

Neem gekookt water en laat dat afkoelen naar drinkbare temperatuur. Voeg een druppel Thieves en Lemon toe. Geniet!

Thieves Handzeep

Nog maar een DIY recept voor onze handjes. Deze schuimende handzeep is heerlijk. Nu gaan we deze maken met Thieves, maar je kan natuurlijk ook je eigen favoriete essentiële olie toevoegen wanneer de focus op ons immuunsysteem wat afneemt.

Wat heb je nodig?

50 ml Dr. Bronners liquid soap baby mild
15 druppels Thieves

Wat moet je doen?

1. Vul een fles met schuimpomp van 250 ml met de Dr. Bronners liquid soap
2. Voeg hier de druppels Thieves aan toe.
3. Vul de fles aan met gekookt (en afgekoeld) water (of gebruik gedestilleerd water).
4. Schudden maar!

Zo eenvoudig maak je je eigen handzeep!

Thieves Roller

Rollers zijn echte must haves voor moeders. Je kan ze zelf heel gemakkelijk maken maar soms kan een beetje gemak ook geen kwaad.

Er is een kant en klare Thieves roller. Maar je voelt waarschijnlijk al aankomen dat deze moeilijk leverbaar is op het moment. Daarom gaan we zelf aan de slag.

Wat heb je nodig?

Draagolie zoals V-6 olie van Young Living of een andere draagolie naar keuze

20 druppels Thieves

Roller van 10 ml

Wat moet je doen?

Vul de lege roller met de Thieves essentiële olie. Voeg vervolgens de draagolie toe totdat de roller vol is. Rollen maar!

Rol bijvoorbeeld onder de voeten, keel, maag en darmstreek.

Purification en R.C. zijn ook fijne oliën om toe te voegen aan jouw roller voor extra weerstand.

Here you go, 5 recepten met Thieves in de hoofdrol. Met welk recept ga jij aan de slag?

Heb je nog een ander fijn recept? Deel het in een reactie onder mijn blog. Ik ben benieuwd naar jouw favoriet.

Liefs Sjoukje

p.s. Wist je dat Thieves onderdeel is van de Starterkit? Niet voor niets! In de kit zitten maar liefst twaalf van dit soort krachtpatsers. Benieuwd welke oliën dit zijn en wat ze voor jou en je gezin kunnen betekenen? Je vindt alle informatie over de Starterkit hier.

Essentiële olie hooggevoelige kinderen

Share the love

About the Author

Hoi! Ik ben Sjoukje. Happy hooggevoelig ♥ Als kindercoach ondersteun ik kinderen hun hooggevoeligheid om te zetten van een last naar een unieke kracht in hun leven. Samen gaan we op zoek naar de magie! Kinderen hebben het recht om te stralen!

Leave a Reply 0 comments

Leave a Reply: