Bookclub: Maak kennis met Vlinder en Slak

Vlinder en Slak hooggevoelige kinderen

Laat jouw hooggevoelig kind kennismaken met Vlinder & Slak

Niet één verhaal maar twee verhalen in de Happy Kids Bookclub deze keer. In één boek, dat dan weer wel 🙂 Vlinder en Slak hebben het maar druk met hun verhalen. Een omkeerboek, met aan de ene kant het verhaal van Slak (Slak krijgt vleugels) en aan de andere kant het verhaal van Vlinder (Vlinder vindt een huis). Geschreven door Wendy Traa en met prachtige illustraties van Margreet de Bruin.

Iedereen is uniek

Slak en Vlinder, wat zijn ze verschillend. De één kleeft aan de grond terwijl de ander het liefst hoog in de lucht vliegt.
Kinderen vinden dieren geweldig en wanneer ze ook dingen van zichzelf in de dieren herkennen slaat het nog beter aan. Dus eigenlijk gaat dit boek over je kind zelf. En ook over jou 🙂

Elk dier is anders net zoals elk kind anders is. En dat is jouw kind waarschijnlijk ook al opgevallen. Vooral hooggevoelige kinderen voelen zich extra anders. Anders zijn is helemaal oké. Dat kun je wel tegen je kind zeggen maar soms komt dat niet binnen. Met een boek lukt het vaak wel. En met dit boek zeker!

Jezelf waarderen

“ Een hartveroverend prentenboek dat kinderen inspireert elkaar te begrijpen en te helpen en zichzelf te waarderen. Met Vlinder & Slak ervaren ze hoe ze tot rust kunnen komen bij zichzelf en de wijde wereld in kunnen gaan, vol vertrouwen en plezier!”

Dit is de opening van het boek. Een boek naar mijn hart. Sterk verweven met mijn eigen missie om hooggevoelige kinderen te helpen.

In deze drukke tijd is het moeilijk om bij jezelf te blijven. Dit boek herinnert kinderen eraan dat ze mogen spelen en rusten. De ze mogen zijn wie ze zijn

Laten we eens kennismaken met Slak en Vlinder.

Slak krijgt vleugels

Soms verlangen we naar vleugels. Terwijl we niet zijn gemaakt om vleugels te hebben. Ook Slak niet. Slak vraagt zich af hoe het tussen de wolken zou zijn. Maar hij heeft een huisje op zijn rug, geen vleugels. Zou Vlinder hem kunnen helpen? Jazeker! Vlinder bedenkt een hele goede oplossing en neemt Slak mee naar haar favoriete plek.

Rust

Slak heeft een huis waar hij zich even terug kan trekken en kan uitrusten. Heel fijn. Vlinder verlangt ook weleens naar rust, vooral wanneer ze zich ‘heen-en-werig’ voelt. Slak is altijd zo rustig dat wil Vlinder ook. Op zijn beurt helpt Slak Vlinder met een huis vinden. Thuis voelen bij jezelf is zo fijn.

Hooggevoelig kindIk herken veel van mezelf in Slak en Vlinder. Het is heerlijk om mezelf even terug te trekken en op te laden. Maar soms wil ik ook mijn vleugels uitslaan. Dingen beleven. En ja, dat ‘heen-en-werig’ gevoel ken ik ook maar al te goed. Een “vol hoofd” noem ik het vaak. Ik weet zeker dat je kind zich ook gaat herkennen in Slak en Vlinder.

 

Met dit boek ontdekt jouw kind zijn of haar eigen vlindervleugels en slakkenkracht!

Conclusie? Je raadt het vast al… Vlinder & Slak is een topper! Dit boek is zo fijn om samen met je kind te lezen wanneer hij of zij het stom vindt om anders te zijn. Of wanneer het tijd is om bij zichzelf te komen, de focus op zichzelf te leggen.

Deze topper, heb jij hem in de boekenkast staan? Wat vind je ervan? Laat je het me weten in een reactie onder mijn blog?

Liefs Sjoukje

Affirmatieplan voor kinderen

 

Share the love

About the Author

Hoi! Ik ben Sjoukje. Happy hooggevoelig ♥ Als kindercoach ondersteun ik kinderen hun hooggevoeligheid om te zetten van een last naar een unieke kracht in hun leven. Samen gaan we op zoek naar de magie! Kinderen hebben het recht om te stralen!