Bookclub: Hallo, ik ben Gwen

hooggevoelig kind

Happy Kids Bookclub: Hallo, ik ben Gwen

Dat is stom! Dat is voor kleine kinderen!

Dit is de reactie van kinderen die samen met mij op zoek gaan naar een manier om met hun uitdagingen om te gaan. Ouders willen graag weten hoe ze met hun kind kunnen praten over hooggevoeligheid. Ik adviseer daarbij ook altijd boeken. Maar voor de oudere kinderen was er nog niet echt een boek, een boek dat niet te kinderachtig was. Zodra ik de boeken van Langmuts open sla trekken ze al een gek gezicht. Echt niet, dat is niet voor mij! En dat begrijp ik helemaal. Ik heb nu een boek gevonden dat beter aansluit bij de wat oudere kinderen.

Ik ben Gwen

In “Hallo, ik ben Gwen”, geschreven door Barbara Veer, neemt Gwen je mee naar haar wereld. Zij vertelt je kind hoe het is om hooggevoelig te zijn in een wereld die daar nog niet altijd klaar voor is. Gwen vertelt wat hooggevoeligheid inhoudt, dat we voelsprieten hebben. Met deze voelsprieten ervaren we de prikkels om ons heen. Wanneer je hooggevoelig bent komen deze prikkels soms hard aan en we hebben meer tijd nodig om deze te verwerken. Gwen vertelt ook dat we een extra voelspriet hebben. Met deze extra voelspriet kun je gewoon dingen weten. Je voelt mensen goed aan en kan ook emoties van andere mensen overnemen.

Dit laatste is ontzettend raak. Je kind kan zich ineens niet lekker voelen? Ineens verdrietig zijn. Omdat je hooggevoelig kind deze extra voelspriet heeft hoeft dit niet zijn of haar eigen gevoel te zijn. Het is voor je kind fijn om te weten waar dit door komt. Dat je kind zichzelf de vraag kan stellen: Is dit gevoel nu van mij of van het vriendje naast me?

Speciale opdracht

Naast deze beschrijving van hooggevoeligheid en voorbeelden waarvan je last kan hebben als hooggevoelige, gaat dit boek net ietsje verder. Veilig voelen in jezelf, waar en met wie je ook bent. Zonder angsten of onzekerheid. Dit willen we allemaal voor ons kind. Sinds een tijdje weet Gwen dat er een “Kleine ik” in haar zit. Ook wel “innerlijk kind” genoemd.

Dat zoveel mensen hooggevoelig zijn is geen toeval. We hebben een speciale opdracht. En wat hebben we daarvoor nodig? Gwen verteld dit zo mooi: “Jezelf, en te blijven wie je bent, en van jezelf te houden, en voor jezelf te kiezen”. Dat is alles.

Wat vind ik ervan?

“Hallo, ik ben Gwen” is een duidelijk geschreven boek. Staan jullie open voor de benadering van het boek, met termen zoals innerlijk kind en speciale opdracht? Dan is het zeker een aanrader. Persoonlijk vind ik dit juist een verrijking. Daarnaast zijn er een aantal oefeningen in het boek opgenomen. Het zijn gemakkelijke oefeningen met een enorm effect! Ik vind het een echte mustread.

Het is duidelijk dat hooggevoeligheid een cadeau is. Dat je kind blij mag zijn met wie hij of zij is. Ze zijn goed zoals ze zijn. En dat laat dit boek je kind zeker weten.

Spreekt dit boek jou aan? Ga je het proberen?

Liefs Sjoukje

 

Affirmatieplan voor kinderen

Share the love

About the Author

Hoi! Ik ben Sjoukje. Happy hooggevoelig ♥ Als kindercoach ondersteun ik kinderen hun hooggevoeligheid om te zetten van een last naar een unieke kracht in hun leven. Samen gaan we op zoek naar de magie! Kinderen hebben het recht om te stralen!