Boekentip voor hooggevoelige druktemakers

Kleine mol raast maar door

Boekentip voor hooggevoelige druktemakers

Hooggevoelig of toch ADHD? Er zijn overeenkomsten en dat kan soms verwarrend zijn.

Eén overeenkomst is druk gedrag, hyper zijn. Overprikkeling kan leiden tot hyperactief zijn. Kinderen worden dan juist druk om zo deze prikkels te kunnen verwerken. Er is dus een logische verklaring voor.

Deze vorm van hyperactiviteit is anders bij kinderen met ADHD. Vaak veel extremer en minder controleerbaar. Denk maar eens aan het vele bewegen en aan één stuk door praten.

Niet iedereen vindt dit leuk. Raar, brutaal, vervelend… Die opmerkingen komen vaak hard binnen. Wat krijgt jouw kind voor de kiezen wanneer hij of zij net even iets te druk is?

Kleine Mol voor gevoelige druktemakers

Kleine Mol raast maar door

Wie daar alles van weet ik Kleine Mol. Zodra Kleine Mol wakker wordt is het gedaan met de rust. Hij is een wervelwind. En dat vindt niet iedereen fijn. Dat laten ze merken, ze noemen hem vermoeiend, nutteloos, onzeker, vervelend, hyperactief, moeilijk…

Die labeltjes opgeplakt krijgen is niet fijn. Misschien voel je het wel wanneer je het leest. Je krijgt er een naar gevoel van in je buik.

“Kleine Mol raast maar door” is een boek van Anna LLenas. Het Kleurenmonster is ook van haar hand. Waarvan ook een geweldig pop up boek is.

De kleur van emoties

Met Kleine Mol richt zij zich op drukke kinderen. Een hoopvol prentenboek dat drukke kinderen een hart onder de riem steekt. Voor kinderen met ADHD maar ik vind hem ook zeer geschikt voor onze extraverte hooggevoelige kids, de sensatiezoekers.

Voor kinderen zal Kleine Mol heel herkenbaar zijn. Afgeleid zijn door alles wat je ziet, moeite met opletten, geen rust in het lijf, onderwerpen die ik vaak voorbij zie komen in mijn praktijk. Goed dat Kleine Mol laat zien dat het eigenlijk heel normaal is. En dat je kan leren hiermee om te gaan.

Drukte Dokter

Want zijn ouders weten het even niet meer. Wat moeten ze doen? Gelukkig komt de Drukte Dokter op hun pad.

Samen doen ze leuke dingen maar werken stiekem ook heel hard. Langzaam leert Kleine Mol omgaan met zijn druk zijn.

“Kleine Mol raast maar door” is een echte aanrader om samen met je kind te lezen wanneer jouw kind druk is en even niet zo lekker in zijn of haar vel zit.

Je kind hoeft niet te veranderen, “Je bent precies goed zoals je bent”, zoals de Drukte Dokter zegt. En zo is het!

Ken jij Kleine Mol al?

Liefs Sjoukje

 

 

Affirmatieplan voor kinderen

Share the love

About the Author

Hoi! Ik ben Sjoukje. Happy hooggevoelig ♥ Als kindercoach ondersteun ik kinderen hun hooggevoeligheid om te zetten van een last naar een unieke kracht in hun leven. Samen gaan we op zoek naar de magie! Kinderen hebben het recht om te stralen!