Boek Ik prik van Kim Crabeels

Ik prik Happy Kids Bookclub

Prikt jouw kind weleens?

Deze week heb ik weer een pareltje voor jou in de Happy Kids Bookclub. Vandaag staat “Ik prik” van Kim Crabeels in de spotlight.

Dit boek is special voor de ouders met kleine kleuters in huis, maar stiekem vinden ook oudere kinderen dit boek erg leuk. Esmée heeft het boek gelezen en zij was helemaal onder de indruk van de prachtige illustraties van Julie van Hove. Goedgekeurd dus ?

Ik prik

“Ik prik” is een voorleesverhaal over hoogsensitiviteit waarin kleuters leren omgaan met deze kracht. Want een kracht is het zeker, alleen voelt het soms nog niet zo. Het is ook lastig en zeker wanneer je nog zo jong bent. Je kind kan erg aan zichzelf beginnen te twijfelen; waarom ben ik zo anders?

Dit boek laat je kind zien dat het helemaal niet raar is wanneer je soms prikt, overprikkeld bent. En dat je wat kan doen aan het prikken. Met de allerbelangrijkste uitkomst dat je gewoon lekker jezelf mag zijn.

Overprikkeld

In het boek maakt jouw kleuter kennis met Egel en Egel prikt. Gelukkig niet altijd. Meestal kan Egel genieten van kleine dingen. Kleine dingen die anderen vaak niet eens horen of zien.

Maar die stekels steekt Egel wel uit wanneer het de druk wordt. Bijvoorbeeld op een feestje. Per ongeluk prikt Egel alle ballonnen stuk. De andere dieren schrikken daarvan.

Egel voelt zich sip en denkt bij zichzelf “Misschien ben ik wel gek”. De andere dieren prikken niet. Egel wil anders zijn, wat minder prikken. Maar dan zou Egel zichzelf toch niet meer zijn?

Overprikkeling door een feestje is heel herkenbaar. Wordt het jouw kind soms ook te veel wanneer het zo druk is?

Ontprikkelen

Gelukkig komt Egel een schildpad tegen die uitlegt hoe hij ontprikkelt. Dat stelt Egel gerust. Egel gaat terug naar het feestje, naar zijn vrienden. Want Egel weet precies wat hij moet doen. Na het lezen van dit boek weet jouw kind het dus ook!

Samen lezen

Creëer een fijn moment voor jullie samen om dit boek te lezen. Het is een echt feel good boek. En door het lezen van een fijn boek, vooral één waarin een karakter zit waarin je kind zich kan herkennen, voelt je kind dat hij of zij niet de enige is die zich soms zo voelt. Het is heel normaal om zoveel op te merken. Wanneer je je kind dit op een ontspannen manier leert voelt je kind zich gezien en gehoord. Dat is toch wat we allemaal willen?

Hooggevoeligheid is een superkracht

Geen labels plakken maar een Egel waar je kind zich mee verbonden kan voelen. De eerste reactie van Esmée was dan ook: “Ooh, ik voel me soms ook zoals Egel, ik prik weleens”.

Ken jij “Ik prik” al? Prikt jouw kind ook weleens?

Liefs Sjoukje

 

Affirmatieplan voor kinderen

Share the love

About the Author

Hoi! Ik ben Sjoukje. Happy hooggevoelig ♥ Als kindercoach ondersteun ik kinderen hun hooggevoeligheid om te zetten van een last naar een unieke kracht in hun leven. Samen gaan we op zoek naar de magie! Kinderen hebben het recht om te stralen!