Bescherm je hooggevoelig kind tegen prikkels

Bescherm je hooggevoelig kind tegen prikkels

Bescherm je hooggevoelig kind tegen prikkels

Zou het niet fijn zijn om een schild om je heen te hebben? Een schild dat je beschermt tegen alle prikkels? Een schild waardoor je niet zo overspoelt raakt?

Wanneer je hooggevoelig bent komt alles om je heen intens bij je binnen. Geluid is hard, licht is vel, maar ook negatieve energieën die helemaal niet van jou zijn kunnen je ontzettend raken. En je helemaal verward achterlaten. Want waarom voel je je ineens zo?

We moeten onszelf beschermen voordat deze gevoelens de overhand nemen. Dat kan!

Zelfs op een hele simpele manier.

Hoe zorgen we voor een beschermd schild om ons heen?

Visualisaties werken ontzettend goed. In een eerdere blog heb ik de bubbel met je gedeeld. Ga vooral eens terug naar deze blog. Het kan jou en je kind goed helpen beschermen.

Maar ik wil het vandaag niet met je hebben over visualisaties. Nee, want het kan nog gemakkelijker. Met essentiële olie. En niet zomaar één, nee, ik heb het over White Angelica.

White Angelica staat bekend om zijn eigenschappen voor energetische bescherming. Inderdaad, als een soort schild om je heen voor negatieve energie of verstorende gedachten. Het is dan ook de perfecte olie voor hooggevoelige personen.

White Angelica

White Angelica is een blend. Dat betekent dat deze olie is samengesteld uit meerdere oliën. Wat zit erin?

Bergamot: een opbeurende en kalmerende olie die kan helpen bij angst, stress en spanning.

Geranium: helpt om negatieve emoties en woede los te laten. Gevoelens van vrede, welzijn en hoop komen naar boven.

Myrrh: brengt innerlijke rust, zorgt voor vertrouwen en loslaten van angsten, moeilijke of pijnlijke situaties.

Sandalwood: werkt kalmerend en emotioneel balancerend.

Rosewood: werkt aardend, geeft ontspanning en een gevoel van rust en zachtheid.

Ylang Ylang: herstelt het vertrouwen en helpt om de gedachten te ordenen.

Spruce: aardende olie, creëert balans tussen ontvangen, geven en loslaten. Helpt om emotionele blokkades los te laten. Een verwarmende, helende en rustgevende olie.

Hyssop: dit is een balancerende olie en bevordert centreren in het lichaam.

Melissa: is rustgevend en kan helpen bij het balanceren van emoties. Het kan ook helpen met het verwijderen van emotionele blokkades en kan een positieve kijk op het leven bijbrengen.

Rose: creëert een gevoel van welzijn. Het bevat de hoogste frequentie van alle essentiële oliën en kan helpen om balans en harmonie in het lichaam te brengen.

Niet verwonderlijk toch, dat deze oliën worden samengevoegd tot een olie speciaal voor hooggevoelige personen?

White Angelica Essentiële olie

Wat doet White Angelica?

White Angelica is een kalmerende en verzachtende mix. En geeft gevoelens van bescherming en veiligheid. Je kan deze olie inzetten als schild tegen alle prikkels die op jou en je kind afkomen. En dat zijn er veel.

Maar White Angelica werkt ook als krachtig schild tegen elektromagnetische vervuiling. Besteed je veel tijd met je mobiele telefoon of achter je computerscherm? Of ben je in de buurt van zendmasten? Ook dan kan je jezelf met White Angelica beschermen.

Hoe gebruik je White Angelica?

Letterlijk als een schild. Hoe we dat doen?

Breng 1 tot 2 druppels aan op je handen en wrijf je handen tegen elkaar aan. Adem even diep in.

Smeer de olie op je schouderbladen. En vervolgens borstel je zachtjes op ongeveer tien centimeter afstand van je lichaam met je handen over de kruin van je hoofd, nek, schouders, borst, romp, helemaal naar beneden over je benen en als laatste je voeten.

Essentiële oliën zijn erg krachtig. Verdun daarom de olie met een draagolie wanneer je deze bij je kind aanbrengt en wanneer je zelf een gevoelige huid hebt.

Op deze manier kan je jezelf maar ook je kind voor schooltijd inwikkelen in een schild als bescherming tegen prikkels.

Essentiële olie roller

Zelf vind ik het ook fijn om een roller mee te geven naar school. Voor die momenten dat het echt even te veel wordt. Je kind kan de olie dan zelf aanbrengen op bijvoorbeeld de polsen, nek en kruin.

En laat je met je rollersamenstelling zeker niet beperken door alleen White Angelica te gebruiken. Kijk waar je kind behoefte aan heeft.

Voor meer zelfvertrouwen zou je bijvoorbeeld Valor toe kunnen voegen aan jouw blend.

Ook is een boomolie fijn om toe te voegen om extra te aarden. Mijn favoriet? Northern Lights Black Spruce!

En laten we de diffuser niet vergeten. Deze olie is ook ontzettend fijn om te vernevelen. Zo heeft het hele gezin er baat bij.

Op naar een uitdagende plek

White Angelica is niet meer weg te denken uit mijn dagelijkse olie ritueel. En wanneer ik naar een plek ga waar ik normaal gesproken wordt overrompeld helpt de olie mij om in balans te blijven.

Wat dacht je van de Monkeytown? Overal is het druk, overal komt geluid vandaan.

Mijn dochter Esmée gaat er graag heen. Ik moet eerlijk bekennen: ik niet! Want dit is een plek die me helemaal uitput.

Totdat ik White Angelica ben gaan gebruiken. Wauw, wat een verschil.

Ik kan nu eindelijk zeggen dat ik graag met haar meega naar deze uitdagende plek.

Zij blij, ik blij.

En… wordt jij net zo blij van White Angelica als ik? Laat het me vooral weten in een reactie onder deze blog. Zie je daar!

Liefs Sjoukje

p.s. Weet je even niet waar je moet beginnen met essentiële olie? Hoe je een roller moet maken? Hoe je moet verdunnen? Ik leg het je allemaal uit in mijn Facebookgroep. Voel je vrij om je aan te melden en je onder te dompelen in alle mogelijkheden die er zijn wanneer je met essentiële olie start.

Essentiële olie hooggevoelige kinderen
Share the love

About the Author

Hoi! Ik ben Sjoukje. Happy hooggevoelig ♥ Als kindercoach ondersteun ik kinderen hun hooggevoeligheid om te zetten van een last naar een unieke kracht in hun leven. Samen gaan we op zoek naar de magie! Kinderen hebben het recht om te stralen!

Leave a Reply 0 comments

Leave a Reply: