Ankers om affirmaties vol te houden

Affirmaties voor hooggevoelige kinderen

Hoe houdt jouw gevoelig kind affirmaties vol om meer zelfvertrouwen te krijgen

Affirmaties… ooo die zinnetjes in ons hoofd. Misschien denk je dat je niet aan affirmaties doet.

Verrassing!

Ook jij gebruikt affirmaties maar je hebt het niet door. Dat komt doordat bepaalde gedachten een gewoonte zijn geworden, het valt niet meer zo op.

Zinnetjes als “Dit gaat me nooit lukken”, “Ik kan dit niet” of “Wat ben ik dom” spoken dagelijks door ons hoofd. Het zijn ook affirmaties, alleen dan negatieve. Als je deze zinnetjes blijft herhalen gaat het inderdaad nooit lukken.

Het klinkt makkelijk om deze zinnetje om te draaien, naar de positieve kant. Maar is dat wel zo?

Door de waan van de dag vergeten we om bewust op onze eigen gedachten te letten. En voor onze kinderen geldt hetzelfde. Terwijl affirmaties een effectieve tool kunnen zijn om krachtig in het leven te staan, vol zelfvertrouwen. Er zijn zoveel dingen leuker dan letten op wat we denken. Maar er is een trucje voor.

Ankers

We hebben een anker nodig om ons aan een nieuwe gewoonte te houden. Een anker is onze houvast. Wat is een anker in het geval van het omdraaien van je negatieve gedachten?

Een anker herinnert je eraan dat je iets niet vergeet. Denk maar eens aan een briefje op de spiegel of op de koelkast. Zodra je dit briefje ziet gaat er een signaal naar je brein met de melding “Vergeet je affirmaties niet”.

Maar ankers kunnen ook voorwerpen zijn. Niet voor niets heb ik geluksteentjes in mijn praktijk. Deze steentjes hebben alle kleuren van de regenboog. Maar ze zijn niet alleen maar mooi. Een geluksteentje kan bijvoorbeeld op het nachtkastje worden gelegd. Zodra jouw kind zijn of haar ogen opendoet en het steentje ziet liggen komt de affirmatie naar boven. “O ja, even mijn zinnetje herhalen”.

Vervolgens kan jouw kind het steentje bij zich dragen in de broekzak. Zo gaat elke keer wanneer je kind het steentje aanraakt weer een seintje naar de hersenen. Je kind hoeft het steentje niet eens te zien, aanraken is voldoende.

Een anker kan alles zijn waar jij of jouw kind die affirmatie aan koppelt. Zet het in het zicht zodat je het jezelf nog makkelijker maakt.

Affirmatie I am Love

Draag het!

Net zoals bepaalde kleuren kleding aardend werken kan je ook de affirmatie in de kleding verwerken. Zo heeft je kind letterlijk de affirmatie de hele dag bij zich. Dit is wat ik voor Esmée wilde gebruiken, maar ik kon het niet vinden. Zoals Esmée dan wel vaker heel wijs tegen me zegt, “Dan maak je het toch zelf”. En dat is wat ik heb gedaan.

Mijn shop is een feit en hierin heb ik vijf affirmaties voor kinderen opgenomen. Welke is jouw favoriet?

Affirmatie I am Brave

Met affirmaties en ankers help je je kind op een liefdevolle manier sterker te worden. Neem de tijd.

Het ombuigen van een negatieve overtuiging heeft soms even wat tijd nodig. Want als je al jaren tegen jezelf hebt gezegd dat toch niet je gaat lukken, is dat niet in vijf minuten weg geaffirmeerd.

En wees niet te streng voor jezelf. Natuurlijk ga je het een keer vergeten. Dat is niet erg. Je bent je er bewust van en wilt iets veranderen. Die eerste stap is de belangrijkste, je bent al halverwege.

Geniet vooral. Maak er samen met jouw kind een leuk proces van. Met leuke ankers.

Welke ankers ga jij samen met je kind gebruiken om negatieve gedachten om te buigen? Ik hoor graag hoe jij dit aanpakt. Laat een reactie achter onder mijn blog en laat het mij weten. En je weet, niets is te gek.

Liefs Sjoukje

Wil je het gebruik van affirmaties naar een nieuw level tillen? Dan is mijn Happy Kids Affirmatieplan speciaal voor jou. Mijn 5 stappen plan helpt jou om affirmaties effectief te gebruiken.

Happy Kids Affirmatieplan

Share the love

About the Author

Hoi! Ik ben Sjoukje. Happy hooggevoelig ♥ Als kindercoach ondersteun ik kinderen hun hooggevoeligheid om te zetten van een last naar een unieke kracht in hun leven. Samen gaan we op zoek naar de magie! Kinderen hebben het recht om te stralen!